Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při náletu za druhé světové války bomby omylem dopadnou na kodaňskou školu plnou dětí a přitom se protnou osudy několika místních obyvatel. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pánové, gestapo se nebezpečně blíží k vyhlazení dánského odboje. Proto nás jeho velitelé už několik měsíců žádají, abychom tento útok provedli, i když při něm zahynou naši přátelé. Musíme to udělat. Obětovat několik, abychom zachránili mnohé.“ Nebudu zastírat, že s výjimkou Rigmor, kterou jsem si oblíbil prakticky okamžitě, se mi hůř hledala cesta k postavám, neb mi většina z nich nebyla sympatická. U některých z nich se to naštěstí v průběhu změnilo, díky tomu jsem pak cítil větší zúčastněnost při následných neštěstích. Postupně se z filmu stává emocionální nálož, které jsem při závěrečném běhu také definitivně podlehl. Relativní tlačení na pilu snad ani nejde tvůrcům vyčítat, k tomuto dílu to patřilo. Působivost filmu navíc podtrhuje i technická a vizuální stránka, která byla až překvapivě kvalitní. Menší výtky bych měl snad jen k jisté samoúčelnosti (lístečky musí číst ten, který se potřebuje rozmluvit, jako první jde pomáhat kolaborant snažící se ulevit svému svědomí atd.), jinak cítím spokojenost a dávám solidní 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Možno sa niekomu bude zdať, že sa vo filme minimálne prvú polovicu nič nedeje. Len sem-tam sa vyskytne trochu zaujímavejší dialóg. No podľa môjho názoru je opak pravdou. Režisér tu v úvodnej časti príbehu rozohráva postupnú psychologickú partičku a servíruje svoje myšlienky divákovi pekne po dávkach. Je to taká výborná psycho príprava na to, čo má prísť. Každá jedna postava, hlavne tie decké, tu má čo povedať. Je zaujímavé sledovať ten vývoj, najmä u toho chlapca. Najprv okolie nechápe, no neskôr už pochopí. K tomu sebareflexia toho dánskeho kolaboranta.... No najviac ma dostal ten záver. Ani nie to bomabrdovanie (výborne natočené), ako skôr to dievčatko a tá jej kaša. To mi odpálilo dekel. Už lepšia bodka na záver nemohla byť. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Polku filmu sa nič nedeje. Zoznamujeme sa s postavami, ktoré nám ale môžu byť úplne u prdele aj s ich príbehami. Druhá polka je o nepodarenom nálete a záchrane preživších. Od námetu som čakal, že to diváka strhne, atmosféra že bude hustnúť a že niekde pod sutinami nájdeme nádej. To tu absolútne nebolo. Pri tak rozsiahlej minutáži chceli toho veľa povedať, veľa ukázať a dopadlo to nechválne. Nevieme čo robil odboj, nevieme ako sa im dostali infošky, hodinu sledujeme nejaké deti a vojnu ich očami a celé to aj tak vyšumí do prázdna, lebo to nemá absolútne žiadnu atmosféru. Chceli to len tlačiť na emóciu o mrtvych deťoch, ale to neobstojí. Pozitívum je aspoň snaha o historickú presnosť. 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nejprve si dáme seznám ruských zločinů jelikož je potřeba , aby na to lidi nezapomínaly jelikož jich je mnoho vyberu jen pár .  Březen 2022 masakr v Buči (Ukrajina) uvádí se až 300 mrtvých 7 dubna 1995 Čečensko masakr v obci Samaški ruská armáda zde zabila upálila a znásilnila přes 100 Čečenců žen mužů a dětí Únor 2000 Katyr-Jurt Ruská armáda toto místo bombardovala a zabila zde přes 170-330 čečenských civilistů  1994-1996 první čečenská válka uvádí se úmrtí až 35 000 čečenců v důsledku ruských útoků   1940 Masakr v Katyni Ruská armáda zde zabila až 22 000 Poláků Jinak k filmu 50 minut se zde děje úplné kulové jen sledujeme jeptišku jak chce roztáhnout nohy náckovi , který jí je odporný (absolutně nereálné) a malé děcka, které nejsou vůbec podstatné jelikož z 3 se o tom posledním nedozvíme jestli přežilo a režiséra to ani nezajímalo nám to sdělit a jejich životy. Jo ještě jsem zapomněl na nevěstu co postřílí s družičkami  Angličané a pak se tomu smějí a radují se z toho. Pak je anglická armáda vybombarduje ve škole a máme konec filmu nedozvíme se jestli to bylo omylem nebo jim někdo dal špatné informace  a máme konec. Jinak Němci byly fakt dobré svině , když kluka co to přežil zneužily na to, aby sepisoval seznam obětí a přežitých  to nemohl zapisovat někdo z nich musely ho ještě více traumatizovat. Mimochodem tento kluk je asi člen Justice league jelikož dokáže všechny obejít sepsat a popsat. Jako válečný film to selhává 40 procent za téma a za to, že se dozvíme jaká byla církev svině, že schvalovala zabíjení Židů (tohle se i opravdu dělo viz papež Pius 12 https://www.stoplusjednicka.cz/padouch-nebo-svetec-skutecne-spolupracoval-papez-pius-xii-s-nacisty ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Rigmor: „Sestra Teresa, myslíte, že Bohu vypadla z ruky ceruzka?“ S. Teresa: „Myslím, že áno.“ Rigmor: „A myslíte, že to potrvá dlho?“ S. Teresa: „Možno. Neviem.“ Rigmor: „Ideme do neba?“ S. Teresa: „Áno, my všetci.“ Rigmor: „Čaká tam na nás Ježiš?“ S. Teresa: „Áno, som si istá, že áno.“ Tento film bol natočený ešte v roku 2021 a tak ho prirovnávať k invázii na Ukrajine nie je na mieste. Akurát načasovanie dosť vyšlo. Navyše, je to príbeh pravdivý a pred pár dňami (21. marca) o bombardovaní Kodane hovorili v správach. Nepovedali, kde sa stala chyba, že britskí letci začali bombardovať francúzsku školu. Ale dôležité je, že autori filmu dokázali vytvoriť atmosféru bezútešnosti a nezmyselnosti vojny. Obraz zúfalých matiek hľadajúcich svoje deti je krutou výčitkou všetkým, ktorí sú schopní rozpútať vojnové peklo na Zemi. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Bombardéry, které bombardují školu, jsou britské víceúčelové bojové letouny de Havilland DH.98 Mosquito. (Vito1441)
  • Natáčelo se v České Republice, lokace lze mnohokrát spatřit ve filmu, např. Zámek Roudnice nad Labem, Vyšehradský Park, letiště Plzeň Líně či Josefov. (Tuzinho)

Reklama

Reklama