Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Cherry je fajn. Má to super režii i herecký výkony a scénář. Celkově je to ale strašně matný a nesoustředěný. Střídá se tu hromada stylů a tónů, které do sebe tak moc nezapadají a nepůsobí jako celek. V tomhle to nepůsobilo jako ucelený film, ale jako režisérní cvičení Russovců, což bylo pro mě dost rušící a rozptylující. To samé platí pro příběh, který skáče od tématu k tématu, ale vlastně nemá pořádně co říct. Jako kompletní film to má jen pár zajímavých a unikátních myšlenek, ale nic z toho není, tak dobře rozvedeno, jak by mohlo, skrze nedostatečný prostor. Tohle přefouknutí tématy a nesoustředění zapříčiňuje, že se film docela táhne místy. Jinak si myslím, že je to solidní kousek a specifckým lidem bych ho doporučil. Mohlo to být ucelenější, přesto jsem rád, že jsem to viděl a těším se na další role Hollanda i na další práci Russovců. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[95%] Od Cherry jsem nic extra neočekával, ani se mi do toho moc nechtělo, ale přeci jenom to režírovali bratři skvělých dvou filmů Captain America a posledních dvou Avengers. Zde si zvolili jiný žánr, který bych ani přesně nemohl definovat. Je to prostě DRAMA, které se jen tak nevidí. Má svůj cynický styl prokládaný snad i chvílemi černým humorem. I jsem si v jedné chvíli myslel, že sleduji životopisný snímek … Ale tak jsem se do toho ponořil, že mi stopáž 142 minut utekla neskutečnou rychlostí. Nenudilo mě to ani minutu. Mělo to spoustu zajímavých scén. Tom Holland to zahrál na výbornou. To u mě nasbíral minimálně 50 bodů. Ještě tak když začínal se Spidermanem, tak mě moc nepřesvědčil, poté mě jeho role pavoučího muže v dalších filmech začala bavit. No, nepopírám, že se zde nepokouší občas o nějakou víc přehnanou dramatickou roli, ale tak jako tak nemám výtek. Jen párkrát mi přišlo, že se on a jeho filmová mladá manželka herecky moc překonávají, až to vypadalo neuvěřitelně, ale to byl jen asi pocit. Výtky opravdu k tomuto dílku nemám. Byl jsem mnohdy scény fascinován, to jak propadli drogám, jak vykrádali banky, což mi taky přišlo na moment divé, že už ho dávno nechytli, ale co už … Nastal i okamžik, kdy ve mně emoce dost vířily … Finální, rádoby apatické ukončení nemělo chybu. Hudba – tak nějak ok. Vážně se to musí vidět, a buď to člověku sedne více, nebo méně. Pokud se divák bude trápit do 40 minuty, tak ať to radši vypne. Tom Holland u mě stoupl a já doufám, že krom pokračování Spidermana se někdy vrhne na něco podobného. Velký palec nahoru! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť dvoch problémov, ktoré som počas sledovania s filmom mal, tak by som určite ohodnotil "Cherry" ako skvelý film. A rozoberieme si ich hneď na úvod, aby som mohol potom už len riešiť pozitíva. V prvom rade si myslím, že nie je jediný reálny dôvod na to, aby tento film trval 142 minút. Uznávam, že Anthony a Joe Russo tu nenatočili nekonečne nudný film ako nám minulý rok priniesol Olivier Megaton, no určite by sa dal film skresať na 100 minút, a mohol plynúť o niečo svižnejšie. A občas ma štve, že sa film snaží nejakým spôsobom pôsobiť realisticky, no máme tu momentky, ktoré sú absolútne odtrhnuté od reality. Ako fakt, že psychiater, ktorého Cherry navštevuje sa volá Dr. Whomever alebo ide vykradnúť banku s názvom "Bank Fucks America" a podobne. Ani raz som nemal pocit, že by to niečo pridalo a tieto momentky skôr rušia než pomáhajú. Pravdou ale je, že Tom Holland to dal v tomto filme na excelentnú. Opäť skvelý herecký výkon a musím ho pochváliť. Rovnako ma prekvapila aj Ciara Bravo, ktorá sa určite po tomto filme objaví v niečom ďalšom. Som o tom presvedčený. Natočené je to kvalitne a niektoré časti sú perfektné. Tretia kapitola z Iraku je perfektná a mnohé obrazy sú tam veľmi silné. No rovnako aj keď potom začneme vidieť ako sa jemu aj Emily postupne likviduje život kvôli jeho PTSD a hlavne drogám. Začne to s Xanaxom a Oxy až nakoniec je to heroín. A záverečný epilóg podaný skoro absolútne bez slov ma skutočne posadil. Takže výsledne som rád, že som film videl, určite je silný, jeho momentky si vychytal, no nemôžem povedať, že by to bolo výborné. Ale dobré. Hodnotenie: B ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych nikdy neřekla, že odjedu do Montrealu,“ hlesne přítelkyně Emily, která se nechala „vtáhnout“ do partnerovy posttraumatické stresové poruchy a následně drogové závislosti. A já říkám: kéž by bratři Anthony a Joe Russo ubrali na ambicích. Zdlouhavé a nevyvážené. Jako by chtěli dokázat, že už jsou zatraceně zkušení režiséři a že sakra „umí“. Příběhů o ztrápených jedincích jsme tu měli nespočet a řada z nich byla o třídu lepších. Tenhle ve mně nezanechal téměř nic. Vše začíná seznámením naivního kluka se školní (a nakonec osudovou) láskou, pokračuje narukováním do armády, kde coby medik v Iráku vidí vše z první řady. Po návratu do běžného života si vlivem válečného pekla vypěstuje závislost na drogách, která ho přivede až k vykrádání bank. Takže po středoškolské romanci si hrajeme se samopalem i s jehlami, ale komplexně to na mě nepůsobilo. Vlastně nijak. 140 minut zbytečných formálních kudrlinek, řady scén, které se vlečou a ve kterých se neodehrává nic významného. Necítil jsem ani osudovost vztahu, který tvoří jádro celého vyprávění. Stejně tak jsem necítil pověstné šimrání v břiše při válečných scénách nebo nějakou syrovost při servírování drogových seancí, ač mě tahle kapitola bavila nejvíc. Ve výsledku tudíž nic, kvůli čemu bych skákal do stropu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal film spíše o válce a PTSD než o drogách a abstinenčních příznacích, což je dáno tím, že si většinou o filmu zjišťuji co nejméně. Neskutečná kadence Hollandského Toma všemožných rolí pokračuje (prý už si dá po třetím Spideym chvíli pauzu) a rozhodně není náhoda, proč si jej Russoovci vybrali, možná že i pokukovali po nějakých těch cenách. Což ale zřejmě nehrozí, protože se tak dva týdny před VoD premiérou přiřítily celkem vlažné novinářské reakce a já vlastně moc nevím proč. Zrežírované je to mistrovskou rukou, tučná stopáž dává prostor pro pečlivé budování mysli člověka, který nejednou přišel o důvod žít a nasnímané je to navíc parádně; někdo si sice může stěžovat na zpomalovačky, ovšem ty, v korespondenci s prvotřídní hudbou Henryho Jackmana bezchybně fungují a konec ve mně Cherry vyvolal takový ten nejistý až znepokojivý pocit, co jsem to vlastně sledoval. A bylo to sakra silné...80% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)

Reklama

Reklama