Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (239)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Sylvestr Stallone jako stárnoucí superhrdina, kterej se schoval do ústraní a jen jeden malej kluk ho může motivovat, aby se vrátil a zachránil svoje sousedství? To zní skoro jako něco z Rockyho, perfektně napsané přímo pro Stallona. Ale bohužel je film odfláknutý a nedotažený. Skoro jako kdyby se ani tvůrci nechtěli snažit, splácali rychle něco ve střižně, zjistili, že to na kino nestačí a rychle to hodily na streamovací služby. Mělo to potenciál být zajímavé béčko, ale to by se museli trochu upravit dialogy, vyvážit tón filmu, kdy jsem nevěděl jestli ito je komedie nebo drama, rozhodně upravit genericky nudné záporáky jak z 90. let, přidat nějakej zajímavej zvrat a ne takovej, kterej jsem odhadl v půlce filmu, ale tvůrci si mysleli že jsem moc blbej a že budu šokovanej zvratek, kterej si nechali až do finále. Stallonovo chemie s klukem byla fajn, ale pod le mě tomu chybělo to srdíčko. Škoda, takhle si to odnáší 4,5/10 ale rozhodně nemám důvod se na film někdy znovu podívat. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kdekdo se rozčiluje že Stallonovi tyhle charakterní role nejdou, jenže vedle zbytku filmu je ještě zlatý. On je tam a akce je docela fajn, jenže zbytek je mimo moje chápání. Chtělo by to přidat tomu otravnému klukovi deset let věku, adekvátně přizpůsobit zápletku, a mohl z toho být krásně syrový thriller se superhrdinou. Mám pocit, že to bylo v plánu, jenže s tím jak jsou napsané postavy a dialogy to moc nefunguje. Občasné ohýbání jejich charakterů aby do toho zapadly, je spíš na škodu. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi silná dávka nostalgickej atmosféry a pohodového Stalloneho, ktorému tento zádumčivý, mentorský charakter strašne sadol. Film pripomína diela, ktoré vznikali kedysi. V tom je jeho najväčšia sila. Nebojí sa Fuckov ani krvi a to zase prináša určité osvieženie. V čom je jeho slabina je predvídateľný zvrat, moralistické múdrosti odbité príliš rýchlo v prostredí, ktoré sa do nich absolútne nehodí a treťotriedny zlosyn nenaháňajúci ani strach ani nič iné. Finále síce diváka odmení riadnou rezanicou, ale odrazu to pôsobí ako iný film. Prvá polovica je úvahou o dobre a zle cez pohľad malého chlapca. Druhá polovica je tradične žánrová a bez prekvapení. Bavilo ma to aj ma to nudilo. Niektoré veci na tom veľmi oceňujem, iné pôsobia zastaralo a hlúpo. Takže je to niekde medzi. Čo je viac, ako som od toho filmu v skutočnosti čakal. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Budu upřímný. Julius Avery mě předchozím počinem z roku 2018 s názvem Overlord vyrazil dech. Film atakující mou osobní topku za ten daný rok jsem tehdy fakt nečekal. Takže jsem s natěšením očekával, jak dopadne tento superhrdinský počin v čele se Stallonem. Osobně se mi dost zamlouvalo, že se Samaritán drží při zemi, žádné šílené digitální utrhávání ze řetězů neproběhne. Akce je slušně nasnímaná, sázející především na kontaktní souboje, kde se Sylvester činí jako za mlada. Příběh asi nemá moc čím zaujmout, město Granite City mohlo být lépe využité. Scénář též moc nevybočuje z řady, ale ten jeden zvrat jsem osobně nečekal, tam jsem popravdě čuměl jako puk. Sem tam zahapruje slabší CGI (chápu, nižší rozpočet se na tom dost projevuje) a též zamrzí i absence kvalitnějšího zakončení. Na druhou stranu, Stallone to dost tahá na svých bedrech (pan herec se nazpře). Plus špičkový soundtrack potěší. Takže jednohubka, co vůbec neurazí. Za mě 6/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už v první minutě sem pochopil, proč má film tolik % kolik má. Když totiž divák během první minuty ví, o co jde, když divák v první, do prdele v první minutě ví pointu, je něco kurevsky špatně. Neskutečný, jak nesmyslně a okamžitě dokázal Avery posrat jakýkoliv zvrat, nebo moment překvapení už v první minutě, nevěřil jsem vlastním očím, to sem za svoji skoro třicetiletou kariéru čumění na filmy snad nezažil. Pokud jde o film jako takový, jde na ruku Stallonemu a jeho typickému herectví. Takže se tichý a nevrlý hrdina poflakuje, otravuje ho kiddo a on občas někomu dá facku. Po hodině a půl mluvení je 20 minut na konci svižná akce, která absolutně postrádá styl, jelikož je nepochopitelně natočená v PG ratingu. Proč, kurva proč dneska ještě někdo točí na stream akční filmy v PG ratingu, pro koho? Pro všechny ty děti co si platí Netflix, Disney+ a Amazon Prime? Nebo to platíme my, oldschoolový dědci co chtějí vidět oldschoolového pradědka lámat kosti a trhat těla, ze kterých poteče tuna vnitřností? Když budu chtít ťuťu bžundu pro buzeranty, pustím si nového Thora. Jdi se vysrat Avery! Stallonemu to na starý kolena nežeru. Nelíbilo se mi nic víc jak na 3* někdy od roku 2010, kdy naprosto zazdil tunou debilností vše, od všech dílů Postradatelných, přes nového Ramba až po odporný žvást Jedna mezi oči. Nejde mu to, nebaví mě to. Snaží se to pořád uhrát na to, že osmdesátky byly hloupé a nudné, ale podle mě byly mnohem víc. Stallone, důchod, prosím.50%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)
  • V 52. minutě odloží Sam (Javon Walton) mísu s ledem na gauč, ale v následujícím záběru je na stolku. (VášaVF)
  • V 65. minúte nastáva scéna, kedy Joe (Stallone) aj s malým dievčaťom preskočí cez auto, prevrhne ho a ukryje sa zaň pred hodeným granátom. Takým, aký v minulých scénach dokázal vyradiť všetku elektroniku v okolí výbuchu. Tu však nevyradí ani len mobilné telefóny početných pozerajúcich sa ľudí, ktorí celú scénu na mobil natáčajú. (baclajean)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama