Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží a velmi příjemná podívaná, která dodržuje základní kameny předlohy. Je to příběh o dětech, ovšem ne pro děti, herci a postavy velmi sympatické a celé je to takové hezky koukatelné. Na tohle jsem se velmi těšil, protože předloha je skutečně perfektní a seriál se i na drobné změny a odklony povedl na výbornou. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Hned po prvním dílu jsem si říkal, že tohle je super nápad, tohle si užiju. Mít klíče a skoro neomezené možnosti. Bohužel po tolika skoro až debilních a hloupých rozhodnutí protagonistů, dává hlavně v dalších sériích více a více pod kotel akčnosti a dramatu, na úkor fantasy. Což mě docela dost štvalo a chvílema jsem hledal chuť si pustit další díl. Pevně věřím, že 3. série, která je již dějově dost vyčpělá, je konečná a další série nebudou. Největší problém je odklon od hlavního žánru. Za mě spíše po shlédnutí přetrvává mírná hořkost a snad i malé nedoporučení. ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Infantilní blbina pro děti. Dům je naprosto úžasný, mohla by z toho být atmosferická pecka, ale chtělo by to úplně jiný příběh. Drama to není, horor to není, napětí to nemá, je to prostě báchorka pro děti zhruba do dvanácti let. Kdo Zámek a klíč srovnává s The Haunting of Hill House, není asi zrovna při smyslech. Sorry, tohle fakt pro dospělého diváka není ( a to mám některé tajemné pohádky ráda, tohle už bylo ovšem moc a bez přesahu, který by mohl oslovit starší věkovou skupinu). Přesvědčte se sami. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to sice zajímavé a hezky to vypadá, ale ve výsledku jde jenom o nějakou divnou verzi Stranger Things, a na to, že to má dvě řady, tak je ten příběh neuvěřitelně zbytečně roztrhání a propletený nějakými vztahovými nesmysly. Ddalo se to dokoukat, ale už se to muselo proklikávat. No a pak jsem si všiml, že to má ještě třetí sérii. Dal jsem první díl, část 2. a vypnul, protože dávat to celé od začátku a koukat na to zase úplně od píky bych fakt psychicky nedal. Je to docela škoda, potenciál to melo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba upozorniť, že je to čisto Fantasy a vôbec žiadny Horor. Ani 10 ročné deti by sa nebáli. Nie preto že by boli scény málo strašidelné, ale preto, že tam žiadne nie sú. Čo sa ale týka nápadu, tak môžem len a len chváliť. Nápady o kúzelných kľúčoch sú dobré, len škoda že málo využité. Zamotané je to poriadne, určite sa často nachytáte, že kto je dobrý a kto zlý. Inak mladí herci podali veľmi dobré výkony a ja začínam uvažovať o čom bude pripravovaná 2.séria. Musím pochváliť špeciálne efekty pri vytvorení duchov. Bolo to naozaj krásne spracované a uveriteľné. No teda duchov. Píšem že tam nieje nič strašidelné. Boli to len rozprávajúce priesvitné lietajúce postavy. Rozhodne jeden z najlepších seriálov tohto roka. Bavil som sa sledovaním. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)

Reklama

Reklama