Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

To je myšlené vážně? To má být zábavná šou? Tak teď už vážně nevím, co si pod tímto pojmem představit. není to šou a není to ani zábavné. Není to vlastně vůbec zajímavé. Jde to v nejprestižnějším čase, jaký televize má, což je dost smutné. jestli je pro někoho vtipné, že se spálí bábovka, někomu se nepovede krém nebo spadne pyramida kremrolí, je mi ho vážně líto. ()

Benedygtus odpad!

všechny recenze uživatele

Srovnani s Master Chefem je celkem ocividne a bohuzel ve vsech smerech je Master Chef o milove kroky dal, zvlaste pak posledni rada s Janem Puncocharem, P. Forejtem a R. Kasparkem, kteri nezdimou emoce a dokazou porad opeprit vtipem. Pece cela zeme, ma problem predevsim v lidech, soutezici jsou nezapamatovatelni, televize z nich dela jeste nesikovnejsi nez jsou ve skutecnosti a porota?! Vic rumu = vice chuti = vitezstvi?! Jak kdyby to hodnotili 15-lety pubescenti. Absolutne zadny vtip od nikoho a i samotna kamera a rezie je zoufalstvi. Nemam tuseni po chvili ani koho hodnoti natoz, co kdo vytvoril. Je to strasna zpatlanina. ()

Reklama

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem si odpočinula od všech katastrof, co jich lidstvo a příroda na nás hrne. Jdu zkusit marhoulin recept. Cukr a nenáročná činnost jsou prý dobré na nervy :-))) Druhá řada (2022) byla z jiného těsta. Neslaná, nemastná atmosféra. Porota z poloviny arogantní, z té druhé submisivní, rozhodovala, jako by bylo už předem určeno, kdo má vyhrát. A nebyl to ten nejlepší! Prostě to šlo do kopru. Nedodíváno, poslala jsem je k šípku. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

V sobotu ve dvacet vidět pobíhající postavy se zástěrami a ve veřejnoprávním médiu poslouchat brutální prznění mateřštiny slovy jako “vejcete” či “žloudek” vyžaduje hodně otrlého či lhostejného diváka, jehož případnou jedinou pečící ingrediencí je placatka. Po pohledu na mlsající porotu nelze nezavzpomínat na pořad, kde obskurní doktorka vyhrožovala národu lipidovým profilem. Onen milionkrát opakovaný vyřazovací scénář už prostě chutná jako třikrát vymáchaná Jemča. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vařících pořadů je na každém kanálu satelitu několik, ČT tedy přišla s vlastní originální reality show. Místo humrů, telecího a slavičích jazíčků se bude péci mazanec, bublanina a žemlbába. Výrobci moučkového cukru a hladké mouky mohou jásat. Což o to pořad je mi to celkem sympatický. Již dávno se řídím heslem - českým mužům, české buchty. A když mi někdo nabídne ke kávě nějaký ten tvarohový koláč, rád si ho dám a to i v případě, že mu bude říkat cheesecake. Navíc bych řekl, že podobně jako houbaření je domácí pečení český národní sport, který se zatím daří předávat z generace na generaci. A tam kde už řádí feministky, mající právo nepéct, předpokládám pečou jejich muži - mají li ovšem nějaké. Co je ale šílené jsou oba moderatizátoři. Na Koptu už mám skoro stejnou alergii jako na Donutila a Bebarovou mám sice rád v dabinku, ale tady má teda pifku... Proč tam nedali někoho normálnějšího a řeknu to rovnou, atraktivnějšího ? Ty křupavé nazdobené dortíky a vánočky by si to zcela jistě zasloužily a my také . * * * ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)
  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama