Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Dvě minuty a bylo po ´Zápasu století´. Tak Végh v kleci poslal k zemi Vémolu.“ nebo „Lvi dožrali. Végh knokautoval Vémolu v prvním kole“. Tak zněly titulky po dlouho očekávaném MMA zápasu Attily Végha a Karlose „Terminátora“ Vémoly, v němž Attila jako první na světě knokautoval neporazitelného Vémolu. Nový dokumentární film mapuje celoživotní cestu sportovce a novodobé hvězdy Slovenska Attily Végha a ukazuje, jak se Attila na tento zápas století připravoval. Díky vyprávění jeho rodiny, přátel i soupeřů můžete sledovat kroky, jež Atillu dovedly až na samý trůn MMA v USA, přestože k tomu neměl v dětství moc předpokladů. Příběh Attily je příběhem skromného chlapce z Gabčíkova, kterého odhodlání, tvrdá dřina, ale i přátelská povaha dovedly až na vrchol. Film konfrontuje jeho dosavadní kariéru a odhaluje jeho prohry i vítězství a divák může díky dosud nezveřejněným záběrům proniknout nejen do jeho soukromého života, ale i do zákulisí MMA, který je aktuálně nejdynamičtěji se vyvíjejícím sportem na světě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

bozka10 

všechny recenze uživatele

V týchto športoch sa pohybujem prakticky celý život,tak toto prostredie mi je dôverne známe a Attila je legenda minimálne tá naša a nakoľko tento kolektív okolo tohoto borca poznám je mi to veľmi blízke a pre fanúšika týchto športov povinná jazda.Pravdepodobne si tento dokument nájde fanúšikov hlavne práve u tohoto publika,ale určite ho odporúčam každému či už s vášňou,alebo bez vášne k športu.Attilka👊👊 ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška MMA povinnost vidět. Neskutečný sympaťák slovenský bijec a dříč, který ukazuje, kam se padá a kam se dá vylézt po té strašné fyzické a psychické mordovině. Kvalitou dokumentu od tvůrce se dá polemizovat, ale o tom, kdo je zatím králem středoevropského MMA těžko. Tohle už asi Karlos nedá s jeho chatrným stavem ramene..75% ()

Reklama

Garson 

všechny recenze uživatele

Attila Végh,ano to je on,muž který dokázal splasknout tu mediální bublinu kolem Karlose Vémoly a toho nabubřelého chvástala po dvou minutách poslat k zemi a vyhrát tak zápas.Dokument ukazuje osobní i profesní život Attily Végha,jeho okruh přátel kteří mu pomáhali a hlavně jeho samotného ve světle skromnosti která mu nikdy nebyla cizí ani v současnosti tedy v době největší profesionální slávy.Zápas století,jak novináři nazvali tento souboj V+V tedy Végha a Vémoly provázel obrovský mediální humbuk,hlavně namachrovaný Vémola si před novináři držel svou obvyklou nacvičenou pózu a proto jsem fandil Attilovi,aby srazil toho vejtahu a ukázal lidem kdo je šampión a že i ten kdo je celkem nenápadný tak může vyhrát zápas v celkem krátkém čase.Attila Végh je přesně ten typ sportovce,který si v ringu i mimo něj zaslouží obrovský respekt. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Zaujímavý dokument, ktorý nám ukazuje nie ľahkú cestu bojovníka z gabčíková menom Atiila Végh. Uznávam ho ako športovca za jeho úspechy, klobúk dolu. Čo sa týka filmu/dokumentu, priniesol zaujimavé, nové, nevydané veci ohľadom jeho kariéry a cesty k úspechu, no myslím si že to mohlo byť spracované a podané divákovi trošku lepším spôsobom. Mne osobne vadila trochu dlžka filmu a stredná časť deja, ktorá sa mi zdala natiahnutá. Ako hovorím, filmárčina to je iba priemerne podaná, ale rád som si to pozrel a dozvedel sa nejaké veci z tohto športu. Ďakujem a Attilovi držím palce v daľšej kariére. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Cesta najväčšieho slovenského bojovníka v doterajšej histórií Slovenska. Prevedenie: Na Větrovského prvotinu je to až prekvapivo dobré. Cením si najmä snahu chalanov z juhu Slovenska hovoriť po Slovensky, lebo viem aký je to v mnohých prípadoch problém. Podstatný bol aj výsledok zápasu s Carlosom pretože ak by sa skončil inak tak by zrejme dokument nemal až taký hipe. Pocity: Ja mám všeobecne rád športové dokumenty. Väčšinou rozprávajú o ľuďoch, ktorý niečo dokázali a museli obetovať veľmi veľa aby sa dostali tam kde sú teraz. Attila nie je výnimka. A mne nezostáva iné iba mu týmto komentárom vyjaviť svoje uznanie. A navyše si ho idem aj ako večne pozitívneho človeka, ktorý mi svojimi Insta storkami dokáže vždy urobiť deň. 79% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Větrovský mal malú dušičku pri distribúcii snímky. Film mal však prvý víkend 14 800 pozretí, čo je na slovenskom trhu úžasné číslo. Potom to kúpil Netflix, neskôr HBO a režisér zhodnotil dielo ako veľký úspech. (Biopler)
  • Režisér sa s odstupom času zmienil, že urobil v strižni zopár chýb a totiž, že film je o 10 minút dlhší než by mal byť. Véghovi sa narodil syn 14 dní po termíne a Větrovský už nemal potrebný odstup, aby to stihol v kľude dostrihať, lebo film išiel už o 2 dni do kín. (Biopler)
  • Větrovský spomína na začiatky natáčania, kde ku kontaktu s Véghom prišlo veľmi spontánne po nevinnej otázke, či o ňom niekto niekedy chcel nakrútiť film. Okamžite volal svojej manželke, ktorá ho podporila, pričom väčšinou jeho nápady najprv skritizuje. Dodáva: „Začal som nakrúcať Attilu Végha, totálne bez filmárskeho vzdelania a skúseností. Dominik Besler, kameraman, povedal na treťom nakrúcaní, že by to chcelo aj zvukára. A ja mu hovorím, načo, veď tá kamera má zvuk, tam máš mikrofón. Bol som totálny amatér.“ (Biopler)

Reklama

Reklama