Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (133)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkové ztvárnění středověku včetně kostýmů, masek a hudby. (až na dokonalé zuby pana Olivy) Jen bych ten příběh trochu prodloužil...v jednu chvíli to totiž vypadá, že není prokletí v té lahvičce, ale v těch penězích. Mimochodem někdo stanovuje jako konec středověku rok 1492 (objevení Ameriky), někdo 1526 (Bitva u Moháče), ale také 1640 (občanská válka v Anglii) či konec třicetileté války (1648) - toto datum mám vštípeno já. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek nemá s pohádkou pro děti navzdory kouzelné lahvičce rozhodně nic společného, je správně drsný, temný a řekla bych, že dost dobře vystihuje atmosféru doby, o které vypráví. Všechny postavy do jedné jsou ale nesympatičtí bídáci a malou Kudláčkovou jsem pro její uječenost nemusela ani v My všichni školou povinní. V rámci české kinematografie se ale rozhodně jedná o neotřelou záležitost. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Skvělá vizuální stránka, kostýmy jsou dokonalé. Nádherná dobová hudba, atmosféra předehry Třicetilé války velice přesvědčivě vykreslena. Na dětský film své doby velice syrové. Herecké výkony dobré až výborné. Zvláště Bruno O'Ya v roli rabijáckého žoldnéře je typově dokonalý. Bohužel scénář a režie "jen" dobrá. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Zázraky se nedějou..." Nevím jak to bylo s tou červenou lahvičkou, nicméně co vím jistě, že tento film takovým malým zázrakem je. A to nejen proto že jej z velké míry tahne 13letá dětská herečka Michela Kudlačková (známá pro mě zatím jen že seriálu My všichni školou povinni). Hezkou dvojici vytváří s potulným muzikantem v podání Ivana Vyskočila a to zvláště když se dají spolu do zpěvu: "Už kohoutek kokrha, kokrha, naše Manda ospala, ospala, něco se jí zdálo." Přitom to propojení atmosféry drsného středověku (viz zejména úvodní scéna přepadení) s jistou uvolněností, kterou přináší hudba a zpěv vážně funguje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Název sliboval víc, než Ráža nakonec nabídnul, nicméně 17.století plné hrdlořezů, katů propadlých hazardu a zanedbané stomatologické péče bylo vzhledem k možnostem vyobrazeno znamenitě. Potulný kejklíř Vyskočil si ještě vyskakoval, ale to chudák netušil, že krutý Osman Anife si už brousí tu svou tureckou šavli, co má ukrytou v dutině ústní.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Ráža musel na príkaz komunistických cenzorov zázraky poprieť, a preto na konci filmu postava muzikanta povie, že zázraky neexistujú. (Raccoon.city)
  • Michaela Kudláčková (Magdaléna) počas skoro ročnej pauzy v natáčaní, ktoré bolo zavinené jej zranením nohy, natočila film Skleněný dům (1981). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama