Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (199)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Od hororu neočekávám propracované znepokojení ani, že si u něho stihnu dodělat postgraduál z psychologie, já jsem mnohem jednoduší, já se chci jenom a prostě bát. Tady to na mě působilo, jako stínový divadlo. Některé scény byly až směšné a skoro se mi u toho chtělo smát. Wau, ale já bych si z toho srandu nedělal, protože si pro Vás už jde všeobjímající N-I-C-O-T-A. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nezapĺňaj prázdnotu temnotou.“ Spočiatku veľmi dobré. Povedal by som síce, že také... hm... klasické. Ale inak skutočne plnokrvná atmosféra, príjemne pomalé tempo, inteligentné scény (pokec s mamou nezodpovedného žiaka) a sympatické (pokec s kamošmi pri pive, chápavý sused). A samozrejme parádna výprava husto zalesnenej oblasti s jazerom, kde sa iba kde-tu nachádzajú v húštine roztrúsené, rafinovane schované domy, v ktorých možno niekto býva a možno v nich žije len temnota. Akonáhle sa ale začne zamotaný scenár rozlietať, prestávate sa baviť. Od Davida Brucknera sa mi oveľa viac páčil Rituál (podľa knihy Adama Nevilla). ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Viděno v kině. No, tak jsem si bezmyšlenkovitě zašel do kina a hurá, byl jsem tam sám, stejně jako na nové Očistě v červnu. Jako, je sice pohodlné mít sál sám pro sebe, ale bohužel to o něčem vypovídá, že filmový svět se bude blíže a blíže přesouvat do netflixu, hbo, voya a tak podobně. Ale dost o tom. Nyní k filmu. Nic moc jsem od toho neočekával a dostal jsem alespoň solidní nadprůměr. Má to i své slabší, zdlouhavější chvilky a především divnou hlavní představitelku, která se v mých očích jevila dost rozporuplně. Na jednu stranu jsem o jejím herectví trochu pochyboval, na druhou jsem v kostech cítil, že se snaží a jde jí to. Hororových prvků je tu docela dost, i pár lekaček, ale především si po celý čas filmu podáváte otázku jak to celé dopadne. No, finále je docela děsivé a dobře natočené, ale všechny odpovědi mi to nedalo. Přesto je tu cítit určitá úroveň, takže jsem si ve finále film i užil. Proto nakonec dávám tu slabší 4*. Víc se těším na chystaný Wanův horor, ale tohle nebylo k zahození. Je to taková spíš jednohubka, ale vcelku zdařilá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pár scén vyšlo, ale určite to nebolo hororové divadlo, na ktoré nikdy nezabudnem. Má to ale svoju atmosféru, napätie a vydarené ľakačky. Len ten hlas toho ducha či démona mi nesedel, vôbec neznel nejako extra strašidelne, tak fádne. Páčilo sa mi ale, že tvorcovia lavírovali medzi nadprirodzenými silami a halucináciou a koniec dostal svoje uspokojivé vysvetlenie. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Za mňa protichodný mix pocitov. Na jednu stranu to má super atmosféru a Bruckner dokáže na konci príjemne prekvapiť svojim zvratom, hoci to čo k nemu smerovalo bolo veľmi priehľadné. Aj keď podiel na tom majú asi scenáristi. Za mňa to začalo pokulhávať momentom, ako sa mystifikácia začala zamotávať a to, čo spočiatku vyzeralo ako určitý typ psychózy, sa zmenilo na konkrétne nadprirodzeno. Začali sa objavovať drobné chybičky a to zase vyústilo do pre mňa veľmi neuspokojivého vyvrcholenia. Beth je silná ženská hrdinka. Volá na ducha takmer od začiatku. Nebojí sa konfrontovať so svojimi strachmi aj smútkom, ale koniec jej trošku v tej sebadôvere podkopáva nohy. Ďalší problém čo s tým filmom mám je Rebecca Hall. Nie je to zlá herečka, ale mne príde skrz na skrz veľmi nesympatická. Mal som problém vytvoriť si k nej akúkoľvek emóciu. Takže je to v zásade niekde na pol cesty. Rituál bol nepríjemnejší a nový Hellriser zase mytologicky sofistikovanejší. Boh vie ako by sa mi toto páčilo s inou herečkou. Vedľajšie postavy ( či už kamarátka alebo sused) tam vôbec nemuseli byť. Dopadlo by to rovnako aj bez nich. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama