Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (104)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Poslední dobou jsem přišel na chuť polským filmům. Přednostně vyhledávám dramata, ale pokud se objeví něco zajímavého jako tomu bylo v případě Furiozy, tak dokážu přistoupit i na jiný žánr. Tady to byla akční gangsterka. Už počátku filmu vám to pumpuje testosteron do žil. Je škoda, že jsme nedostali více bitek v lese jako tomu bylo na začátku filmu. Postavy a karty jsou jasně rozdané a divák si tady může hledat svoje oblíbence. Silné charaktery jako jsou Golden nebo Mrówka jsou stavební pilíře na kterém stojí celý tento polský kolos. Intriky, drogy a násilí. Na straně druhé bratrství, věrnost a čest. Protiklady, které proti sobě bojují celý film. Příběh je jasně daný a je okořeněn silnými zvraty. Poláci umí točit tyto špinavé a drsné filmy. Na druhou stranu bych si dokázal představit větší útok na emoce a explicitnější scény. Více bojů na život a na smrt. Ve výsledku však tento akční kousek strká do kapsy většinu rychlokvašek, které Hollywood chrlí jako na běžícím páse. "Jednou chuligán, navždy chuligán." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDNOU CHULIGÁN, VŽDYCKY CHULIGÁN“…   O fotbalovým chuligánství (ne o fotbale), o hodnotách, bratrství, vůdcovství, připravenosti k zabíjení a drogách. Kurva, samý silný témata! Jako… fakt zajímavý. Super prostředí, casting, takhle nějak podobně by mohl vypadat novodobej „PROČ?“. Ale nějak mě to nestrhlo. Asi málo emocí… fakt nevím, proč to nedokázalo to najet na vyšší level.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žiju na hnusným sídlišti. 2.) Myslím si, že neporvat se, by byla ostuda.   ///  Thx za titule „Vojtěch Badalec“.                  PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu toho ultranásilíčka ve jméně fotbalu, drog, moci a tak vůbec pro cokoliv, co je zrovna po ruce. Testosteron teče ušima. Fotbaloví fanoušci ze tvrdého jádra a zobrazení konfliktu financování fotbalových teamů prostřednictvím permanentek od fanoušků skomírajících klubů a zas ufinancovat tento testosteronový život, aniž by se chuligáni dostávali za hranu zákona. Aneb příběh o pár přátelích, které rozervou zuby ulice a hooligans na kusy. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská akční jízda podsvětím s tématem fotbalových chuligánů - hromada rozbitých drsných ksichtů, fet, fotbal, nějaký ty nahatý Polky, vše ve velmi syrovém balení . Akčňák, který jede na vlně filmů Patryka Vegy, a člověk si řekne wow, ti Poláci jsou filmově o dvě třídy jinde než my ( už jen castingově si to neumím představit ), ale scénáristicky už to není moc hitparáda jak to nedrží pohromadě. Už to není tak bombasticky překvapivé jako když se objevila série Pitbull ( od roku 2016 ) a ani filmařsky dokonalé jako např. seriál Oslněni světlem (2018) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice dávám tři hvězdy, ale dávám to na úroveň polské filmařiny. Furioza je dobrý kousek, jen mě tu sralo pár jednotlivostí, přes které jsem nedokázal přejít. Zároveň si ale myslím, že to je jeden z nejprecizněji natočených filmů z prostředí hooligans. Během jejich sledování mi z nich bylo totálně odporně. Celou tu dobu má film nejlepší scény v momentě, kdy v pozadí hraje melancholická hudba a na obraze jsou hooligans v euforii z toho, že někomu dávají po držce nebo někomu minimálně nějak ničí život. To byly opravdu silné momenty a dávaly mi najevo, že film jasně říká, že hooligans jsou lidské dno. Závěr to ale trošku otočil a já nevěděl, co si o tom úplně myslet. Pokud máte ale podobnou tématiku rádi a jste fanoušci fotbalu, tak tímto filmem nic nezkazíte. Je to určitě hodně zajímavý kousek. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama