Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám Gareth Evans po šestileté odmlce od Raidu 2 vrátil ke svým kořenům, tedy k citu pro vytváření nezapomenutelných akčních sekvencí (na jeho počin z roku 2018 jménem Apostle radši zapomenu, to byl přešlap). Plus k tomu přidal i obstojný příběh točící se kolem různých mafiánských rodin v Londýně, který ve výsledku docela zapůsobil. Mrzí mě ale jedna věc, a to, že on sám nezrežíroval všechny díly, ujal se jen pilotu a pak pátého dílu (o tom samotný komentář). A zrovna tyto nabídly tu nejpropacovanější akci po stránce choreografie, již dlouho jsem ve filmu neviděl tak realisticky podanou brutální podívanou (jasně, na Johna Wicka nezapomínám, na druhou stranu Gareth Evans má svůj jedinečný a neokoukaný styl, který je na míle vzdálený od JW a zároveň mě vždy dokáže uhranout). Ostatních dílů se ujali Xavier Gens a Corin Hardy, rozhodně nezklamali, ale k umu Evanse jim něco málo chybí. První polovina vygradovaná nejepičtější adrenalinovou sekvencí na konci pátého dílu rozhodně za plný počet, ke konci řady to malinko ztrácelo dech, ale i tak mě závěr kladně překvapil a rád se podívám na druhou sérii. Za mě dávám 81 % P.S. Evansi, natoč už sakra ten Raid 3, nesmíš to nám fanouškům udělat a vykašlat se na to :D ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Ultranásilná gangsterská sága ze současného Londýna s masakrálními akčními scénami, vedle které Ritchieho Gentlemani působí jako Kouzelná školka. Jedna věc je lahodně temný, zamotaný a napínavý příběh s dobrými postavami a herci, ale co to dělá revolučním jsou (nejen na televizi) neskutečně intenzivní, promakané, brutální a krvavé akce - pod seriálem je totiž podepsaný Gareth Evans, rejža obou Raidů. Hned v pilotu se týpek probije hospodou plnou nepřátel vyzbrojený šipkou, co sebere z automatu, a obléhačka baráku v polovině seriálu je čiré inferno. Pěšáci umírají po desítkách, krev stříká jako v upíří sprše, jeden headshot střídá druhý... Měl jsem k tomu natočit reakční video - půlku času bych se tvářil znechuceně a druhou půlku hýkal nadšením. Škoda, že to v půlce poněkud zvolní, a po luxusním předposledním díle který mě učebnicově našponoval na finále, byl ten závěrečný dost rozpačitý. Ale i tak je to jak žánrová, tak televizní událost. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne vysoko nadpriemerny serialovy thriller. Obsadenim a vykonmi, atmosferou, vynikajucou choreografiou, kamerou a strihom, ktorymi sa Evans podpisal uz vo svojich predoslych kuskoch. I ked som pri par epizodach mal drobne vyhrady a "rypnutia", ako divak som si prisiel na svoje. Vrelo odporucam, ale zaroven varujem, ze mnohe sceny v seriali nie su vhodne pre citlivejsich divakov. Pecka. 85% Len na okraj, piaty diel je filmarcinou uplne "inde". Podobny pocit a atmosferu som citil v kine pri vynikajucom prvom Sicario-vi - dvoma slovami "divacke orgie". Blizsie v ramci jednotlivych epizod. Koho oslovila zivocisnost, primarnost a desivost brutalnych scen, odporucam Evansove Raid-y. Vynikajucich hercov odtial najali aj tvorcovia v John Wick-ovi a da sa objektivne povedat, ze Evans daleko predcil dovtedajsie akcne sceny. 2.seria: **** Serial si stale drzi kvalitnu kameru, brutalitky a obcas velmi pekne akcne sceny. Avsak, uz sa objavuju diery v scenari, naivity a mnohokrat zbytocne prepalene akcne sceny, ci prilis natahovane emocne vypate sceny. Evans-ovi sa vsak jeho remeslo rozhodne paci a tu jeho vasen je vidiet. Trocha sklamanie, lebo kvalitu prvej serie to nedosahuje. Stale odporucam ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Keby to nemalo taký stupídny dej, tak by som dala viac, lebo to bolo dobre natočené. Priveľa úplne zbytočného strieľania medzi gangmi pomaly z celého sveta, ktoré akoby boli všetky závislé od Londýna. Moju riť! A policajti nikde. Iba jeden, ktorý sa správa ako nindža zmiešaný s Batmanom, čo je už úplne od veci. A vodcovia "klanov" - debilné nereálne bábky. V celej tej streľbe a vygumovaných ksichtoch som sa akosi stratila, a asi som aj zopár krát zaspala. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SÉRIE: Rodinka starého mafiánského kápa Finna Wallace velké sympatie neposbírá. O tom žádná. A pak Finn koupí kulku do hlavy. To neměli dělat, protože rozjeli kolotoč intrik, brutálního násilí, špatných rozhodnutí, vrážení si kudel do zad a poměřování si eg. Král je mrtev a co bude dál? Byznys přebírá vznětlivý syn Sean, obchod jde ale dočasně stranou, důležité je totiž ukázat na toho, kdo stiskl spoušť. A kdo to celé objednal. Tvůrci rozehrávají klasickou mocenskou šachovou partii, ve které jsou nesympatičtí bossové i jejich poskoci. Dlouho je to právě o hledání cesty k postavám, kterých je moc, tou ústřední je polda v utajení, který se dostává pod kůži několika stěžejním hráčům. Žádný až tak silný, ba dokonce osudový příběh jsem ale nevnímal. Na žádné velké klanění se před scénářem to rozhodně není. Jak zaznívá všude kolem, naopak vybočuje nekompromisní akce, která je přehledná, nápaditá a svou reálností místy vyráží dech. Velšský filmař Gareth Evans, který stojí za uznávanou akční sérií (čti absolutní řežbou) The Raid, plní tyhle kolonky na jedničku. Všechna čest choreografii, i tady jdou herci/kaskadéři co se fyzického výkonu na dřeň. Mám rád, když mají tvůrci kuráž, ale na druhou stranu to neznamená, že potřebuji ke spokojenosti, aby krev čvachtala z každého druhého záběru. V tomhle světě je prostě naprosto běžné, že někdo někoho ohrožuje bouchačkou nebo někomu pomalu strhává nehty. Žádná policie, žádní svědci, žádné kamery, žádné obavy z důsledků. Britové, Nigerijci, Irové, Dánové, Turci… jedni mají automatické zbraně, jiní mačety, všichni neklidnou povahu. Ty celkové tři hvězdy mi nakonec sedí víc, a to i proto, že v druhé polovině série to stále silněji nedrží pohromadě, mnohé dějové linie se svého uspokojivého konce nedočkaly. Sympaticky propletené to v závěru nakonec není, finále víceméně nijaké. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama