Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (96)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak na mě tahle věc působí. Hlavní hrdinové jsou mi oba nesympatičtí- Ralph svou povrchní a nekrášlenou sebejistotou, neskrývanou arogancí a vsugerovanou ideou, že je vždy někým hnán do kouta, Meggie zase přemrštěnou naivitou, fanatickým držením se role oběti skrývaným za ukvapenými rádoby velkolepými gesty ,,dospělé" ženy. Naopak mnohé vedlejší postavy jsou nejen příjemné, ale kromě důvěryhodnosti jejich příběhů na mě působí lidsky a důstojně. Předně pak bohatá Mary trestající Ralpha za jeho neopětovanou lásku, věčně nešťastná a jako skála pevná Fiona tajně zamilovaná do svého neuvěřitelně hodného manžela. Dokonce i cílevědomý O'neil je mi milejší než ambicemi posedlý egoista Ralph. Ptákem v trní je každopádně každý, i on. A mnohé monology těchto ,,plátců bolestí" považuji za vynikající(Maryino vyznání lásky, Fionino přiznání lásky a faktu, že Megan bude opakovat stejné chyby, Frankova slova o nenávisti a lásce jako o boji a věčném boji...)Navíc ta příroda, města... ()

Jack_D. 

všechny recenze uživatele

Moje hodnoceni je velmi subjektivni, nebot jsem nejprve cetl knihu a pote teprve videl. Puvodne jsem chtel dat 4 hvezdicky, ale kdyz o tom tak premyslim, tak zas tak uzasne spracovane to nebylo a necist predlohu, tak me to snad ani nezaujme a nedivam se na to. Kdyz si ale uvedomim ze je tento miniserial stejne stary jako ja, tak se neni co divit. Byt o par desitek let starsi a videt to v dobe uvedeni tak jsem z toho asi taky na vetvi.... ()

Reklama

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Kuriozní je, že tohle představovalo pro generaci mojí matky vrchol romantickej dojáků. No a dneska, ve vší záplavě pojišťoven, vztahů, atd. je to neškodná podívaná. Sice po prvním díle dost předvídatelná, ale kupodivu mi to vůbec nevadilo, naopak jsem se tim slušně bavila, když mi všchny typy na to kdo, kdy umře, vyjde:) ()

Lina 

všechny recenze uživatele

Tuhle sérii jsem viděla už dávno, takže ji nemám v paměti úplně čerstvě. Nicméně taky nevím, proč si vysloužila tak nízké hodnocení. Řekla bych, že je sice natočená jako červená knihovna, ale poctivě, s velice solidním obsazením i výpravou. Samozřejmě je to zkrácená a mírně zjednodušená verze. Vynechává i některé vedlejší postavy; to se ovšem děje u adaptací úplně běžně. Vztah Ralpha a Meggie je tu zachycený tak, aby si divačky získal, a oba jejich představitelé jsou vybraní dobře. Je tu pár detailů, které se z knihy nepřenesly, protože by to bylo složité, přitom měly svůj význam. Meggiin manžel měl být podobný Ralphovi. Proto si ho vybrala jako náhradu a proto většinu lidí nepřekvapilo, že se Ralphovi podobá i Meggiin syn. (Tohle tu samozřejmě taky není, i herec představující Dana vypadá úplně jinak.) Závěr je takový, jaký si Colleen McCulloughová mohla dovolit, aby nešla přímo proti církvi. Spoiler: Po náznaku smířlivého konce, kdy by se měl Dan vrátit domů jako kněz, zjistíme, že jediný, kdo po tom všem získal trochu štěstí, je Megiina legitimní dcera. Dan zemřel. Dalo by se říct, že kvůli tomu, že chtěl pomáhat ostatním; autorka předlohy ho ale nechala umřít jako oběť. Dan totiž zdědil po otci srdeční vadu, jenže to samozřejmě nevěděl - a to byl trest pro jeho rodiče za zakázaný vztah. ()

Eva_Krejcova 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knížku je tu jak píše Lynn tlustá bychle kterou jsem se prokousla a stálo to za to. Tento seriál je hezký příroda je sice na můj vkus trošku suchá přípomíná horkou Saharu z čehož je mi vedro.Ale jsou tam i krásná města. Příběh je to romantický a napínavý a taky smutný Rachel Ward a Richard Chamberlain jsou užasní ráda se na to dívám je tu vytižená nádherná láska Meggie a Ralpha který se zmítá mezi láskou k Meggi a bohu. A taky život na Droghedě kde to její obyvatelé neměli jednoduché museli se potýkat se suchem a pak taky se zničujícím požárem a k tomu ještě se smrtí manžela Fiony a taky její přehlížení Meggi jako by ani nebyla snad jen pouhý vzduch vůbec jsem se nedivila že se zamilovala do Ralpha. Myslím že tehle seriál by také měli pouštět ve Vatikánu hlavně papežovi aby viděl jak je celibát zbytečný a jak je to proti přírodě a co vlastně způsobil. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Autorka předlohy Colleen Mc Culloughová (1937) podobné téma zpracovala i ve svém románu Ve stínu zlaté hory (2003). (triatlet)
  • Príbeh sa odohráva na austrálskej ovčej veľkofarme Drogheda, ale pritom skutočná Drogheda je v Írsku a natáčanie prebiehalo v Kalifornii. (Raccoon.city)
  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)

Reklama

Reklama