Reklama

Reklama

G. I. Joe: Snake Eyes

  • USA Snake Eyes: G.I. Joe Origins (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Co člověka přivede k tomu, že chce zasvětit svůj život fyzické likvidaci grázlů všeho druhu? V případě muže přezdívaného Snake Eyes byla hlavní motivací stará dobrá pomsta. Po násilné smrti otce se vydal na nebezpečnou a krvavou cestu, která pro něj dřív nebo později nemohla dopadnout dobře. Naštěstí potkal Tommyho (fanoušci fenoménu G. I. Joe ho znají pod přezdívkou Storm Shadow), vznešeného japonského bojovníka, který ho vzal do své země a umožnil mu trénovat v řadách členů prastarého válečnického klanu. Kód cti, který jeho členové dodržují, staví Snake Eyes před zásadní dilemata. Například – může být touha po pomstě tou jedinou lidskou motivací? Přátelství s Tommym ho nutí dodržovat „správná“ pravidla klanu, touha pomstít otce za každou cenu ho však neustále láká na scestí. Lavírovat mezi dobrem a zlem se nedá dlouho, zvlášť když do osudů hrdinů příběhu vstoupí Cobra – mocná organizace, která touží po vládě nad světem a je ochotná pro ni jít doslova přes mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (168)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Je až hanbou keď máte k dispozícii Ika Uwaisa (Serbuan Maut (2011)), Andrewa Kojiho (Warrior (TV seriál) (2019)) a hlavne slávneho japonského choreografa, ktorý vytvoril akčné šialenstvo vo filmoch Ruróni Kenšin: Saišúšó The Final (2021) a dostaneme toto? Mal to byť film o výcviku/zrode slávneho ninju, a ja som tam videl iba ľudí oblečených za ninjov a on sa sám vycvičil za nejaké tri dni? :D Príbeh meh, herci nevyužitý, chovanie postáv logika mínus 1.000.000... Škoda, mal to byť reštart séria a asi to bude aj jej predčasný koniec. A oni chcú crossover s Transformermi? Chalanom v Hasbre musí kvapkať na karbid. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Původní dva G.I. Joe blockbustery nejsou úplně můj šálek kávy, a tak jsem k Originu Snake Eyes přistupoval spíše obezřetně. Trailery navnadily, ale pár obav z filmu jsem měl. Bohužel se naplnily. Kamera je roztřesená a střih zmatečný. Naštěstí je tak jen v úvodu a později se ona zběsilost vytratí. Druhou obavu jsem měl z využití vedlejších postav. Baronka je jako ,,záporák“ neuspokojivá, to samé platí o Kentovi. A Scarlett, coby zástupce Joe organizace má docela málo prostoru a ukáže se jen ve dvou akčních scénách a v úplném závěru filmu. Což je škoda, protože Samara Weaving je úžasná herečka a mohla se ukázat víc. Doufám tedy alespoň, že se objeví v dalších filmech, případně ve svém vlastním sólovém spin-offu. To by bylo k záporům vše. Jde o velice fajn jednohubku, která má sice jednoduchý scénář, ale za to má krásné prostředí Japonska, charismatické postavy (Andrew Koji si film sobecky ukradl pro sebe) a prvotřídní akční scény, které jsou nejen vizuálně podmanivé, ale také výborně zvládnuté, co se týče choreografie. Už dlouho jsem neviděl, tak skvělé akční scény. Být to eRko, tak jsem radši, ale nevadí. Vážnější nota filmu sedí a za absenci humoru jsem rád. 6/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hm. Asi som jediný na planéte, kto od toho čakal viac. Čakal som nedocenený film s výbornými akčnými scénami a áno, akcia napokon bola dobrá, ale k závratnej a vynikajúcej mala fakt ďaleko. Ťažko tomu ale niečo vyčítať, je to proste solídne akčné béčko, ktoré síce trvá absurdné dve hodiny, ale nejak enormne to nevadí a hlavný hrdina je sympaťák. Niečo medzi 2* a 3*. Dávam 3*, lebo som v živote videl už stokrát horšie filmy. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Tak PŘESNĚ TAKHLE bych si představoval film, který by byl vytvořený umělou inteligencí. Nic tam pořádně nedává smysl, jsou tam naplácaná různá témata a poslepovaná dohromady. Hlavní hrdina nesympatický (morálně), roztřesená kamera na přesdržku a Uwaisovi zase dali do repertoáru jen pár kopů, aby ostatní neztrapnil. Co mě ale zarazilo, jsou myšlenkové pochody scénáristů. Tam je třeba scéna, kdy na hlavního hrdinu běží hromada jakuzáků s katanami. Běží z dálky k němu a katany drží normálně v ruce před sebou, nikdo se s katanou nenapřahuje. Běží, jsou už docela blízko a katany pořád před sebou. Doběhnou až úplně k němu na vzdálenost pěstí a katany pořád před sebou a začne se to rvát. Pojďme se tady dneska sejít a pokusme se zjistit, o co těm lidem s katanami tam venku vlastně jde. Možná chtěli hrdinu umlátit tím, že mu budou dávat rukojeťma kaštany. Ufff. Nebo jiná scéna, jak jakuzáci naběhnou na náklaďák a začnou kabinu, ve které sedí hlavní postavy, propíchávat katanami. Krom toho, že to působí jak kouzelnické číslo s propícháváním bedny, tak když se hrdinové dostanou z kabiny ven, jasně vidíme, že všechny zapíchané katany zepředu i shora směřují úplně všude, jenom ne na místo řidiče a spolujezdce. Možná si fakt cvičili ono známé kouzelnické číslo. To u psaní scén nikdo nepřemýšlí, nebo jak? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

No řekněme si upřímně, že filmy z roku 2009 a 2013 byly daleko lepší. Zde jde o průměrný film, spousta věcí by šla natočit lépe či dějové linie vymyslet lépe. Je to taková akční jednohubka, na jedno zkouknutí dobré. Hlavní hrdinové byli celkem sympatičtí. Honička na motorkách a automobilech v závěru mi však přišla nepřehledná, takže akci nemohu úplně pochválit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • V predchádzajúcich dvoch filmoch hlavný hrdina Snake Eyes nepovedal ani slovo. V tomto filme je táto postava zobrazená aj ako hovoriaca. (MikaelSVK)
  • Natáčení započalo 15. října 2019 v kanadském Vancouveru. V lednu 2020 se pak štáb přesunul do Japonska a točilo se v Tokiu. (fiLLthe3DD)
  • Vo filme sa objaví mnoho vozidiel značky Hyundai, ale zaujímavé je to, že od roku 2021 už v Japonsku nie sú žiadni predajcovia menovanej značky. (MikaelSVK)

Související novinky

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

09.04.2021

Studio Paramount Pictures opět lehce zamíchalo svými daty premiér a největšími postiženými snímky jsou tentokrát Top Gun: Maverick a Mission: Impossible 7. Nově se tedy pokračování legendárního Top… (více)

Reklama

Reklama