Reklama

Reklama

The Deep House

Trailer 1

Obsahy(1)

Ben a jeho přítelkyně Tina milují potápění. Jejich další cíl se ovšem vymyká běžným výpravám: chtějí se ponořit se do hlubin v místech, kde byla před 50 lety při stavbě přehrady evakuována a zatopena vesnice. Tato utajovaná lokalita na jihozápadě Francie je pro rekreaci jinak velmi neuspokojivá. Místní obyvatel však Benovi prozradí, že zná cestu k místu hluboko v lese, které „nemá jméno a není na žádné mapě“ a kde se budou moci potopit a najít dům v neporušeném stavu 50 metrů pod vodou. Ben a Tina mají k dispozici 60 minut kyslíku a čeká je ještě spousta odhalení... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (158)

castor 

všechny recenze uživatele

I kdyby nic jiného, tak nám tady francouzská režisérská dvojice Alexandre Bustillo a Julien Maury léta páně 2007 zanechala znepokojivý hardcore Inside, a to už prostě něco znamená. V thrillerovém žánru rozhodně. Protože Inside bylo a je přehlídkou explicitního násilí a neuvěřitelně hutné atmosféry. Tentokrát dvojice vsadila na mladý pár, který se zaměřuje na prozkoumávání tajemných míst nacházejících se pod vodní hladinou. Nový materiál má představovat zatopený barák kdesi ve Francii a prolezlý nějakým tím strašením. Dron detekuje pohyb. Asi ryba. Pak zazní překvapivý tón. Na klavíru zřejmě zapracovala koroze. Zatímco on se snaží mnohé racionálně vysvětlit, ona už je ze všech těch stínů, škrábanců na dveřích a podivných zvuků nervózní. Zlo holt zatopené obydlí jaksi neopustilo a páru pomalu začíná docházet kyslík. A cesta nahoru nebude jednoduchá. Má to svou atmosféru, docela často to není příjemné, ale že by to ve mně vyvolávalo nějaký zásadní děs, tak to zase ne. Navíc ty průpovídky potápěčů místy docela tahají za uši. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Roztřepané kamery maskující chatrný rozpočet a často i neexistující, nebo maximálně třístránkový scénář, mě nebaví. Nedělá mi to dobře jak na oči, tak na mozek. Za nástupce těchto roztřepávačů by se dali považovat youtubeři. A dva takoví se vydají potápět do zatopeného domu. Záběry pod vodou ovšem byly překvapivě v pořádku a první polovina filmu byla díky podvodnímu baráku slušně napínavá. Jenže pak se to celé krapet zvrhlo a společně s kyslíkem obou potápěčů, se vytrácela naděje, že by to nakonec mohl být překvapivě dobrý horor. Závěrečná třetina vše poslala do kytek...nebo do řas, vyberte si. Scénář by se tak dal shrnout do asi čtyř laxních vět, ktreré nenapíšu, protože bych vám vyspoileroval jak moc hloupý film to je. Celé dvě hvězdy jdou jen a pouze za tou parádní atmoškou a vizuálem. ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se přesvědčil, že i pod vodou může nastat scénáristické peklo, protože Bustillo s Maurym sice přinesli spoustu znepokojující hutné atmosféry, ale tak nějak zapomněli, že pokud film bude pořád dokola o tom samém, tak diváka za chvílí přejde i to napětí. V hororových aspektech film sice neselhává, prostředí je fajn, lekačky jsou super a je pravda, že když se pár (ne zrovna sympatický) začal potápět, tak mi párkrát přejel mráz po zádech, to ale přešlo jakmile jsem časem zjistil, že atmosféra je prakticky jediné co mi film nabídne. Scénář neexistuje, chování hlavních postav je klasicky hrozně nelogické a bohužel jsem hercům absolutně nevěřil ani ty plytké konverzace. Krásně navoněná, slušně natočená, ale příběhově bezduchá duchařina. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strašidelný dům se všemi pravidly a postupy, co k němu patří. I samotná zápletka je ohraná.  Akorát že se to všechno odehrává pod vodou. A ono to stačí. Po trošku nezáživném rozjezdu se ústřední dvojice potopila, vplula do domu, našla pár vodítek a začalo se strašit. A jak! Po tomhle by mě do bazénu nedostali ani párem volů a nejspíš bych ani nestrčil ve vaně hlavu pod vodu. Jako bonus beru Camille Rowe, která se mi prostě líbí. I v neoprénu. 90% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, zajímavé prostředí, ale tuctové strašení. Spíš jen takové přátelské podvodní bububu, a i když muselo dát strašnou práci to natočit, a vlastně jsem si to celkově dost užil, tak se nedokážu zbavit pocitu nevyužitého potenciálu. Možná to chtělo víc explorativně detektivních prvků na úkor žánrových klišé a jump scare momentek. Víc dramatu a méně adrenalinu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo u jezera Saint-Peyres v Okcitánii (Francie). Scéna, kdy si hlavní protagonisté dávají krátkou přestávku v „umírající“ vesničce před dopravením se na místo, je skutečná vesnice poblíž jezera nazývající se Anglés. (Rolando69)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Game90)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě krátká scéna. (Trilobajt)

Reklama

Reklama