Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: Alois Randa: - "Kdyby nebyl on, nebyl bych ani já. Jen si vzpomeňte na tu příhodu, jak jsem tehdy spadl do toho..." Miluška Metelková: - "Do té rokle. To už zná každá veverka! Nejdojemnější na tom je, že zá váma skočil a pak jste nemohli ven oba!" Alois Randa: - "On mě hřál! Hřál mě vlastním tělem, abych nezmrzl!" ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Tento improvizační koncert Menšíka s Baldurem a Sovákem jsem viděl naposledy během svého dospívání. Dávali to tehdy minimálně jednou za rok na Silvestra. Od té doby už silvestrovské veselice v televizi nesleduji, ale včera mi existenci této komedie připomněla jedna zdejší diskuze. Našel jsem si ji na YouTube a po mnoha letech pustil. Přinutila mě zvědavost, jestli bude na mě pořád fungovat jako tehdy. U mnoha filmů, které se mi v dětství líbili, objevím po letech, že to nebyla zas až taková sláva, jak se mi kdysi zdálo. Toto naštěstí není ten příklad. Pořád to funguje na plný počet. Doporučuji. ()

Reklama

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

"Mám hlad jako bernardýn" Herecká paráda Sováka s Menšíkem a taky Bohouše, o kterým si nejsem jistý, jestli to natáčení, chudák, přežil... Já tuhle žrací etudu každopádně žeru! Tlačenka z hluchýho prasete, becherovčička a chlebíček na závěr. Ale nalačno to sledovat není úplně dobrý;) Jinak to s váma sekne, jak s panem hostinským! ()

Mac._ 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se mnou rostla od malička. Takováhle dílka jsou pro mě výjimečná tím, že jsem z nich nadšený doposud, a to už se blížím věku, kdy jsou bačkory s přezkou a umělé zuby „klapačky“ na dohled. Sice pořád relativně daleko, ale kdo ví :) . Děti na téhle komedii zaujme bláznivá žranice a Menšíkovy hlášky, dospělý si vychutná vybroušené dialogy, především duel Sovák – Hadrbolcová s lechtivým podtextem mně dostane spolehlivě. Prostě chuťovčička, no! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mezi malými komediemi je to asi opravdu nejznámější a nejpovedenější komedie. Vždyť v ní taky excelují dva super herci a národem milovaný legendární pes. Komedie, která se stala Silvestrovskou tradicí a ani u nás už od dětství nikdy nechybí na obrazovce, je prostě geniální. "Bohoušek i tu kůžičku." Anebo když si pan Menšík chtěl dát ještě nějakou tu chuťovčičku. I do tak krátké komedie se dá nacpat plno hlášek, které už zlidověly. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Původní název filmu byl „Ludvík“, ale protože v té době byl Ludvík i prezident ČSSR, došlo ke změně názvu. (sator)
  • Veškeré náklady včetně honorářů vyšly na necelých 10 000 Kč. (alonsanfan)

Reklama

Reklama