Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirická komedie režiséra a scenáristy Petra Schulhoffa Příště budeme chytřejší, staroušku! líčí osudy dvou podvodníků, kteří neustále narážejí na protřelejší a zkušenější soupeře. Ve svém úsilí dosáhnout snadného zisku často vystřídají několik zaměstnání a vymyslí celou řadu originálních podvůdků a zlodějin. Pokaždé však na jejich nápadech vydělá někdo jiný. A když se chtějí pomstít svým vykutáleným sokům, skončí nakonec tam, odkud na začátku vyšli – za mřížemi... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Schulhoffovy filmy jsem nikdy neměl nijak v lásce (snad s výjimkou Bohouše), ale musí se mu nechat, že je často zachraňovali herečtí představitelé - stejně jako v tomto případě zejména František Peterka. Jinak dost vyčpělá komunální satira druhé normalizační dekády, která mi díky ústřední dvojici smolařů lehce evokovala o pět let starší Což takhle dát si špenát ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která sází na tehdy populární herce, už po své obsahové stránce notně zestárla. Přesto i dnes touha bezpracně přijít k penězům zůstává stále aktuální. Peterka s Augustem mají prostě smůlu, že každá jejich akce, kterou podniknou, skončí nezdarem. A přitom je to dvojice natolik sympatická, že je divákovi až líto, že vyjdou naprázdno. Komedii by prospělo, kdyby se pořád neopakovaly stejné vtipné situace a děj se někam posunul. Ke konci se to už omrzelo. 60% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Karel Vašátko a Gustav Makovec sú dva kamaráti, ktorí majú toho mnoho za sebou. Mimo iné aj spoločný pobyt vo väzení. Po prepustení na slobodu sa snažia zaradiť do spoločnosti a byť prospešní socialistickému hospodárstvu. Ale nakonec predsa len zase skĺznu na zlé chodníčky. Ich vrodená nechuť pracovať a sklony ku zložinu ich znova privedú na dráhu zločinu. Ústrednú dvojicu dvoch recidivistov celkom solidne stvárnili Karel Augusta a František Peterka. ** ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

1. Hodíme se k sobě, miláčku...?, 2. 'Já to tedy beru, šéfe...!' , 3. Já už budu hodný, dědečku!, 4. Zítra to roztočíme, drahoušku..., 5. Co je doma, to se počítá, pánové ... , 6. Příště budeme chytřejší, staroušku! - Petr Schulhoff natočil na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let fimovou sextalogii. Její filmy mají v zásadě sestupnou tendencí ve kvalitě. A to znamená, že jsou dost mizerné, poněvadž už první film byl akorát průměrný. Divácky to bylo ovšem asi vděčné, jinak by byl netočil pořád dál. Od neškodné rodinné komedie "Hodíme se k sobě, miláčku...?" po objednané soc-satiry socialistických nešvarů. Brr..... ("Brrr, Petře...") ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Příjemný humorný příběh o dvou ryze "českých" vykutálencích. Na svou dobu to bylo maximum co se dalo z politických poměrů vycucnout. Já myslím, že nápady tam byly dobré a asi vzhledem ke svému stáří mé hodnocení nezakrývají silné antipatie k filmům tohoto rázu vytvořenýchh v minulém režimu - rok po natočení jsem se narodil. :-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (19)

  • Firma Kotlana se nacházela na adrese Na Jarově 2424/2 v Praze na Žižkově. (sator)
  • Hospodské (Helena Růžičková) přátelé říkají Twiggy. Lesley Lawson, známá pod přezdívkou Twiggy, byla britská modelka, herečka a zpěvačka. V polovině šedesátých let patřila k prominentním dospívajícím modelkám, která povýšila vyhublost na kult krásy. (sator)
  • František Peterka (Makovec) o svojej úlohe hlúpeho recidivistu dlho premýšľal, aby ju zahral čo najdôveryhodnejšie a spomína: "Chodil som pravidelne do jednej staničnej krčmy. Čas od času sa tam ku mne hlásil jeden trestanec. Bol to syn nášho kulisáka z divadla. Všetci ho tam odo mňa odháňali, ale on sa nedal. Bol milý. A takí presne sú kriminálnici. Majú zvláštnu gestikuláciu, mimiku tváre, na všetko sa uškrňajú. Čiastočne som sa ním inšpiroval a veľa týchto vecí som vo filme použil." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama