Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (323)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Perfektní a na svou dobu odvážné podobenství o nádherné české závisti, která se neštítí ani bonzáctví na VB. Těžko určit, který z obou ústředních párů je vlastně ten maloměšťáčtější. Mně osobně nejvíce učaroval šarmantní Miloš Kopecký jako komparsista v důchodu, neustále se strachující o svůj pečlivě opatrovaný automobilový vrak. Jemu ale pochopitelně skvěle přihrávají Stella Zázvorková s Ivou Janžurovou a kupodivu se mezi nimi neztrácí ani, přece jenom herec trochu jiné úrovně, František Peterka. Jenom to pokrevní spojování Miloše Kopeckého s Luďkem Sobotou je podle mě víc než smrtelná urážka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Schulhoffovi tyhle komedie, kde se dve rodiny buzerujou, sli a tahle patri mezi ty nejlepsi. Herecky obsazeni je perfektni, ochcavky, ktery rodinky zkousej, sou vtipny a neopakujou se a celkove je film hezky vtipnej. Skoda, ze v polovine filmu, kdy se presunou do panelaku, se prestanou na chvily provokovat a nic moc se nedeje, proto jen 4*. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hezká česká komedie, zajímalo by mě, jestli by fungovala i jinde. Závist, naschvály, ale vše jakž takž v mezích i po letech je vtipné. Mírný černý podtón v podobě nevěry je naštěstí brzy zašlapán a manželé spolu vydrží i do dalšího filmu. Pěkná situační komedie s příjemnou fyzickou komedií. Koncert pro ústředních 6 lidí. Co horory - tohle by mělo mít předmluvu v podobě - Natočeno podle skutečných událostí. A kdo je chytrý, nejen, že se pobaví, ale ještě si z toho odnese nějakou cennou lekci. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem stále aktuální sonda do nevyzpytatelné české povahy, neboť sousedské naschvály byly, jsou a budou. Hereckému obsazení jednoznačně dominují výkony ústřední čtveřice, ale svou přesnou pozici tu nachází i jinak schematická komika Luďka Soboty a v oněch letech stále ještě kvalitní Dagmar Veškrnová. V rámci problematické Schulhoffovy tvorby jeden z mála skutečně kvalitních počinů. Pokud této dámě jde o to, co to provokace vůbec je, tak bysme se museli bavit na bilaterální úrovni. My jsme kulturní rodina. Já kupříkladu hraji ve filmu, celovečerním i barevném, takže jakákoliv provokace z mé strany je naprosto vyloučená. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem tomuhle filmu dal druhou šanci, když jsem viděl, že ho mám hodnocenej tak nízko. Ani tentokrát u mě film ale neuspěl. Celé je to strašně přitažené za vlasy a i ta základní kostra příběhu (v podobě rozhádaných sousedů) je dost povrchní a asi i díky tomu jsou mi vlastně všechny postavy dost nesympatické (přestože herecky jsou zvládnuté parádně, obzvlášť Franta Peterka tu dělá divy). Na tenhle českej rádoby komediální film docela rád zapomenu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Evžen Novák (Miloš Kopecký) řekne, že nebude jezdit na nákup autem, protože není Onassis. Aristoteles Onassis byl řecký miliardář. (SONY_)
  • Pračka byla údajně koupena v obchodě Železářství. Tam se ale pračky neprodávaly, tento sortiment měly za socialismu obchody s názvem Elektro. (sator)

Reklama

Reklama