Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Torision 

všechny recenze uživatele

To je tak průměrný, až to práská dveřma. Průměrný herci, akční scény jako jako by nebyly, příběh lacinej a celkový provedení je prostě průměrácky průměrný, že to nebaví. Honičky v autě, jednání s teroristama a vlastně všechny ostatní scény jsou až trapný. Navíc si myslím, že pro Joela Schumachera a jeho štáb by snad neměl bejt takovej problém si zjistit, že třeba Grafická ulice není hlavní u Olšanskejch hřbitovů, ale zakopaná ulice na Smíchově nebo že Kladno opravdu není vzdálený od Prahy 72km. Protože jsem to ale celkem v klidu dokoukal a jsou tam hezký záběry na Prahu, tak tomu dam 50% a tři hvězdičky. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chápu, že český titul filmu mnohým nesedí, ale podle mě je docela výstižný. Celou dobu se tu totiž šlape na spojku místo na plyn, Hopkinse scénář nutí dupat v hereckém projevu na brzdu, místo aby to rozpálil svou skvělou zakázanou rychlostí, a Chris Rock je zátěží v kufru navíc. A těch děr ve filmové silnici taky pár bylo, naštěstí ale ne tolik jako v těch našich reálných. K cíli mě to po mnoha chybných odbočkách dovezlo, takže díky, pánové. Ale příště si stopnu někoho jiného. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher v České spojce ukazuje, jak správně smísit takové ingredience jako je akce a humor. Nevím proč se mi ten film tak líbí, snad je to tím, že se jedná o nenáročnou zábavu s velice slušným hereckým doprovodem, kopou nefalšovaného humoru a navíc s českými herci a Prahou v hlavní roli. Nechápu české diváky, kteří se usmívají, když vidí auto na Střeleckém ostrově nebo pokud se na plátně / obrazovce / objeví nějaké nepřesně informace o našem malém státě. Vždyť i v Americe se točí filmy na různých místech, která se pak různě pospojují, když šel Tom Cruise přes Staroměstské náměstí do restaurace s obřím akváriem, také se moc lidí nesmálo, pochopili, proč tak tvůrci činí a tady je to stejné, proč se zabývat fakty, když film samotný je fikce? Nemá cenu se zaobírat nějakými nepřesnostmi nebo podivnými situacemi, neboť film je tu právě proto aby se od skutečnosti oprošťoval, aby nám umožnil odejít pryč z našich běžných životů. Proto James Bond skáče z letadla na letadlo nebo provádí jiné málo pravděpodobné kousky, proč se tomu lidé smějí, vždyť bez toho by to nebyl James Bond. Ale to jsem trochu odbočil od tématu, že :) Chtěl jsem tím naznačit, že odstřelovači na střeše Národního divadla, někomu můžou připadat směšní, ale nevidím nikde důvod proč by tam neměli být... 1) Kdo nezná Českou republiku, ani si tohoto faktu nevšimne, 2) Není důležité kde ti odstřelovači jsou - i když to může být třeba místo odkud na odstřelovaný subjekt doopravdy nevidí - záleží jen na tom, jak se tam tvůrcům hodí... ___ Česká spojka je opravdu skvělým filmem plným nezapomenutelných hlášek a situací a hlavně - což není v dnešní době běžné - si nehraje na nic čím není a právě proto dostane * * * *, protože přesně ty si zasluhuje. Nikde není psáno že máme čekat důmyslný detektivní příběh, protože ten určitě nenalezneme. Bad Company je především komedie, která hojně využívá akčních scén a rozhodně se povedla. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jestliže existuje něco jako dokonalý průměr, tak tenhle počin ho definuje naprosto precizně. Film nevyniká naprosto v ničem, Rockovi hlášky postrádají humor a dobré načasování, Hopkins se do role agenta (při vší úctě už hodně dlouho) vůbec nehodí - jeho pobíhání s pistolí po place vyvolává spíš úsměv na rtech - a výjimečně nepotěší ani Marek Vašut...hláška "Nice coat" to rozhodně nezachrání. A pánové, kam se probůh poděl scénář...? ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Slabší tři hvězdičky ... tady jsem si užívala snad jen pohledu na sira Hopkinse(!), který tady podle mě ztrácí možnost se nějak herecky projevit - možná zcela dobrovolně. Rádoby tvrdej chlap je mi tady v jeho podání proti srsti. Nápad dvojčat je sympatický, ale neoriginální. Hodně keců, samej kýč. Ráda se čas od času na film podívám, ale nic hlubšího mi nedává. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Jake Hayes (Chris Rock) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Chronograph. (dyfur)
  • V záběru v kladenské hale je možné si všimnout, že v dolní části obrazovky jsou vidět koleje pro kameru. (Mr.Hudson)
  • Když Jake vyhraje šachy nad protivníkem, který pak hodí peníze na stůl, je vidět, že pozice figurek je jiná, než v záběru o několik vteřin později, ačkoliv na šachovnici nikdo nesáhnul. (Musak)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama