Reklama

Reklama

Velké holení

(festivalový název) (studentský film)
  • USA The Big Shave
Drama / Horor / Krátkometrážní
USA, 1967, 6 min

Obsahy(1)

Jeden z ďalších Scorseseho krátkych študenských filmov tentoraz z roku 1967. Nevyznačuje sa žiadnym poriadnym dejom, je to len o chlapovi, ktorý robí svoje prvé a asi aj posledné "veľké holenie". (JohnFarst)

Recenze (78)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Najprv som mal pocit akoby išlo o nejakú reklamu na novú značku britiev alebo že sledujem propagandistický film na holenie pre Vietnam proste niečo v tom štýle. No ono to bolo úplne niečo iné. Niečo čo som teda vôbec nečakal, priznám sa nevzišlo mi to ani na um.. Maník sa doreže britvou až je s toho celí krvavý. Je to jeden z dôvodov prečo sa nerád holím....................................................................... Lebo sa často porežem :-). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkně sestříhané záběry na prosté holení, které ale nedopadne zcela podle očekávání. Kontrast vytváří pohodová hudba, výraz "jakoby nic" a přitom očividně dost velká série nehod s břitvou. Vzniká tak faktor podivnosti trošku podobný na ranou tvorbu Davida Lynche. Jako první film začínajícího filmaře je to pěkné, ale mohlo to být ještě lepší, např. kdyby postava postupem času nabývala zděšení apod... 7/10 ()

Reklama

.killer. 

všechny recenze uživatele

Chlápek se holí... to je celý. Hodnotit se tu dá v podstatě jenom kamera a zvuk, takže... Kamera - pěkně vybrané záběry a úhly kamery, hudba prastará, leč hezká. Nic víc, nic míň. Nikdo mi nebude tvrdit, že když mu to nahodile pustim, že mi dokáže říct, kdo to režíroval. Jinak se jedná o prapodivný, nicméně zajímavý začátek Scorseseho kariéry. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Scorsese se nezapře. Zatímco skvělý výběr krásného jazzového songu mi vyvolal potěšený úsměv na tváři a nutnost horizontálního pohybu hlavy nahoru a dolů, pokračování této etudy rozpoutalo přímo záchvat smíchu, jenž mi vydržel ještě hodnou chvíli po shlédnutí. Subjektivně jeden z nejlepších krátkých filmů všech dob a suverénně nejlepší režisérův počin! ()

Chocolole 

všechny recenze uživatele

Při "velkém holení" si představim něco jiného, ale tohle šestiminutové dílko Martina Scorceseho je jako třešnička na dortu jeho studentského počínání. Mimořádná hudba, bláhová kamera, sebevědomý herecký výkon a povedený efekt krve při tehdá každodenní činnosti chlapa, se vzájemně doplňují a vytvoří něco nezapomenutelného. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama