Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (227)

Olík 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem v tom sám, ale přijde mi, že posledních X let tuzemská kinematografie plive jeden zbytečnější kousek za druhým, zatímco  filmy, které máte chuť vidět opakovaně, by se dali spočítat na prstech jedné ruky po amputaci malíčku. Klasika poslední doby….ha, ha, ha, hi, hi, hi….invence nula….nějaký ten vztahový propletenec….nesmí chybět Langmajer, Hřebíčková nebo Prachař…..a bác, my jsme matky. Jako proč? Neviděl jsem příběh, neviděl jsem nic….jenom pár okoukaných tváří četlo před kamerou scénář. Jako co se týče mne, tak Otce bych určitě raději netočil. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

prekvapivo vyzretý debut pojednávajúci komplexne, neprvoplánovo, empaticky a vkusne o téme materstva a ženstva v modernej veľkomestskej spoločnosti. nekonvenčý formálny prístup dokonale dopĺňa precízne štruktúrovaný a s ľahkosťou rozprávaný príbeh štyroch princípov bytia matkou, darí sa mu ísť do hĺbky aj bez straty odstupu, lavírovať medzi psychologickým napätím a inteligentným humorom. to všetko podkresľuje veľmi progresívne dramaturgicky vystavaný soundtrack. no skutočnou osou a piliermi sú herecké výkony na svetovej úrovni, každá zo štyroch hlavných predstaviteliek si zaslúži českého leva. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na rovinu přiznávám, že nejsem cílová skupina cílovka budou asi ženské , které sledují všechno jako je Slunečná, Ordinace a podobné srance případně těhotné . 4 ženské a jejich starosti jedna je influencierka ,  jedna Slovenka co čeká děcko a má prachaté rodiče co za ni všechno zacálujou jedna má dvě děcka a problémy s bývalým a jedna matka samoživitelka celé to ani nepůsobí ani jako film o komedii ani radši nemluvím pokud Vám teda nepřijde vtipné, že se zde baví o tom, že si chtějí zašukat (poznámka nenadávám takhle to ve filmu přesně říkají)  a nemůžou případně, že se chce někdo dívat na Juniora s Arnoldem Schwarzeneggerem.  Postavy jsou ploché a nezajímavé mužské protějšky úplně o ničem a nevyužité navíc nechápu ten trend rvat do českých filmů slovenské herce a herečky zatímco my jim dáváme až moc prostoru tak ve slovenské komedii najdete české herce málokdy  dále je smutné, že opět zde nemáme český soundtrack a rveme tam jakési anglické  srance přitom je tolik kvalitních českých songů.  P.s. ten konec je co za sci-fi tak, že přítelovi té influencierky, kterému to celou dobu nevadí to naráz vadí opustí jí pak ona přijde za ním a požádá ji o ruku ona s tím sekne a místo, aby to bylo poučné, že se změnila vydá knihu na které vydělá ještě více   jedna co nemá na nájem tak ji vyhodí z bytu z ničeho nic k ní dojde kamarádka (proč jí nepomohla už tehdy , když si tak moc hrajou na nejlepší kamarádky nevím)  a dá jí sošku za 20 000, kterou, když prodá má na nájem což je pěkné, ale to za ni bude cálovat vždy její dluhy  dokud si nenajde chlapa?   40 procent pokud chcete něco vtipného o mateřství pusťte si radši Deníček Moderního Fotra s Mádlem proti tomuhle je to oskarové. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že po delší době shlídnu nový český film. Jenomže já těm novým filmům, který mají v žánru komedie, vůbec nerozumím. Ano párkrát jsem se zasmál, ale snímek je rozkročený i do dramatu a za mě, jako by nevěděl čím má být a tak střídá jednotlivý pózy stejně rychle jako tempo vyprávění až z toho vzniká spletenec čehosi. Je to škoda, protože obsazení bylo kvalitní a když se rozhodnu točit komedii, tak bych měl u toho zůstat, není na tom nic složitýho. Pokud chci točit film s dramatickými prvky, nemůžu to prezentovat, jako komedii. Nevím, sem už asi starej, nerozumím tomu, co tím básník chtěl říci. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Po vyloženě odpudivém traileru se z Matek vyklubal až nečekaně snesitelný film, který dovede být v některých chvílích regulérně dobrý. Jenomže snaha vyprávět čtyři příběhy na přeskáčku s tím, že se krom hrdinek dost neobratně střídají i žánry, vede k tomu, že to celé nepůsobí úplně sevřeně, ale spíš jako hromada epizodek ze životů čtyř žen. Nesourodé střídání komedie, dramatu a romantiky má tak za následek, že Matky nedrží úplně pohromadě a je to docela škoda. V mezích současné domácí komerční kinematografie ale i tak patří k tomu lepšímu a cílovku potěší. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení mělo začít už na jaře roku 2020, ale kvůli pandemii koronaviru se natáčení odložilo na polovinu léta. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama