Reklama

Reklama

Epizody(3)

Třídílná minisérie Kvíz je inspirovaná pozoruhodným a skandálním příběhem Charlese a Diany Ingramových, kteří se pokusili o „kolosální loupež“ ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem? 9. září roku 2001 byli major Ingram, jeho žena Diana a komplic Tecwen Whittock, který seděl v publiku, obviněni z podvodného pokusu získat milion liber v tehdy nejpopulárnější televizní soutěži na světě. Manželé stanuli před soudem za to, že jejich komplic v publiku spiklenecky pokašlával, aby naznačil správné odpovědi na otázky, které majorovi kladl moderátor pořadu Chris Tarrant. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastická série o dost diskutovaném (ale i tak hodně lidem neznámém) podvodu v Chcete být milionářem, který splňuje úplně všechny podmínky, které by správná filmová tvorba měla mít. Akorát stopáž, ani o dialog navíc, ani o dialog méně, výborný styl vyprávění, hudba, občasný humor a hlavně skvostně skloubené podání reality spolu s filmovým zážitkem. Ve třetím díle (soudní proces) by se napětí dalo krájet a čekání na konečný verdikt bylo nekonečné. Obrovský palec nahoru, tohle se britům povedlo a jsem rád, že je tak divácky atraktivní téma zfilmováno tak kvalitně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená minisérie o jednom televizním skandálu.Před dvaceti lety jsem měl trochu jiné starosti,takže jsem o něm nic nevěděl a bylo tak fajn se nechat překvapit a zjišťovat co že se to stalo a jak vše dopadne.I přes výsledek soudu jsem nakonec hlavním postavám spíš fandil a po skončení nejsem vůbec přesvědčen že opravdu podváděli.Pokud soud opravdu probíhal alespoň trochu tak jak je zde popisován,pak je zarážející že byli Ingramovi odsouzení.Pravdou je ovšem i to,že tvůrci tu s námi diváky docela slušně manipulují.Jednak tím,že vybrali (koneckonců jako vždy) sympatičtější herce než jsou jejich reálné předobrazy a druhák nám ukazují to co sami chtějí a vyvolat sympatie k hlavním postavám zas není tak složité...70% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tyhle minisérie mám hrozně rád. Pro člověka, který odrostl na soutěži Chcete být milionářem? je to takřka splněný sen. Příběhů kolem ze zahraničí jsem slyšel více, ale zrovna o tomto jsem nevěděl a zpracování mě velice potěšilo. Po prvních dvaceti minutách jsem to chtěl vypnout, jelikož jsem si nějak nemohl zvyknout na herce, ale nakonec jsem rozhodně nelitoval a druhý díl je naprostá obří pecka, kterou bych všem doporučil. Hlavně Michael Sheen a Matthew Macfadyen naprosto vládnou...9/10 ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme opět seriál podle skutečné události, který ležel jako perlička někde na dně mořském než jsem ho objevil a zkouknul na posezení. Tento třídílný britský televizní miniseriál, který je prezentován jako drama mi připadal spíš jako komedie. Podíváme se v něm na Britské ostrovy, kde vznikl světoznámý vědomostní pořad „Chcete být milionářem? (2000)", což mě celkem překvapilo, jelikož jsem si myslel, že je to americká záležitost. Ono se není, co divit, protože angličtí obyvatelé jsou známí svou nákloností k tzv hospodským kvízům a proto si tento pořad rychle zamilovali. V počátcích vysílání měl tento soutěžní pořad nejvyšší sledovanost až dvacet milionů diváků, což je asi třetina všech obyvatel Velké Británie. Ihned se vyrojily fankluby tohoto pořadu do kterých patřily i hlavní protagonisté této televizní minisérie. Jedná se o to, že hlavní představitel vyhrál v tomto kvízovém klání hlavní výhru jeden milion liber a ihned na to byl obžalován zakladatelem této hry a také nenažranou televizní společností z podvodu. Je velice smutné, že příběh o jejich vině byl již napsán všemocnými pisálky a taktéž opice z celýho světa na všech možných televizních kanálech už vynesli verdikt před uskutečněním soudního procesu. Určitě je zajímavé se na tento počin kouknout, jelikož aspoň vidíme, jak funguje spravedlnost na Britských ostrovech, kde u soudu mají ty trapné zavšivené paruky a jsou k smíchu celýmu světu. A ať už to dopadlo tak či onak, což nebudu psát, jelikož bych dělal spoilery tak normální člověk, který používá selský rozum a vidí fakta tohoto případu a není nějak zainteresován ani u jedné přítomné strany se tomuto fakt musí smát. Za slušnou zábavu a komediální teatrálnost britské justice musím dát 90%. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

I když jde o minisérii, dá se Kvíz zcela v pohodě sledovat jako velký dvouapůlhodinový film. A je to velká zábava. Příběh proslulé soutěžní hry Chcete být milionářem a v Británii známého megapodvodu ze strany rodiny Ingramových plnil před dvaceti lety přední stránky britského bulváru přesně v období po 11. září 2001. Stephen Frears dokázal natočit pomník a zároveň náhrobek slavné hry natolik chytrým způsobem, že se publikum bude bavit i tehdy, pokud o této události neměl tušení. Herecký koncert všech zúčastněných pomáhá budovat napětí této geniální konverzačky a vtáhne vás k sobě natolik, že si ani nebudete uvědomovat ubíhající čas. Též tu pomáhá fantastický střih, který dal po dlouhé době vědět o své existenci. Kvíz je mistrovským dílem, které si vás omotá kolem prstu a už vás nepustí. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Dvě hlavní postavy, Charles (Matthew Macfadyen) a Diana (Sian Clifford) Ingramovi, se pak ve skutečnosti účastnili dalších soutěží. Například původní britské verze pořadu Nejlabší! Máte padáka! na BBC. (1a1jsou3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama