Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak by vypadal svět, ve kterém Superman nevyrůstal v USA, ale v Sovětském svazu?
SSSR, 1955 – sovětská propaganda představuje světu Supermana – neporazitelného hrdinu a symbol sovětské moci a komunismu. Prezident Eisenhower pověřuje geniálního Lexe Luthora úkolem vymyslet a vytvořit protiopatření, které by USA ochránilo před novou sovětskou hrozbou. Superman však brzy odhaluje skutečnou zrůdnou tvář režimu, který ho vychoval a kterému věrně slouží. Proto se rozhodne vzít budoucnost Sovětského svazu do vlastních rukou a přetvořit svět dle komunistických ideálů. (TwoFace)

(více)

Recenze (66)

Koocik odpad!

všechny recenze uživatele

ODPAD! Vymývání mozků a ideologická propaganda kapitalistického západu po vzoru jůůůesejjj, které opět vyhrává svůj boj, ačkoliv tentokrát má rádoby "nepřátelská" mocnost supermana na své straně. K tomu všemu v pozadí ty feministický hovna, rasová rovnoprávnost, tolerance a další. Jenže takovou tlačenkou a vnucováním názorů dochází naopak k diskriminaci zase jiné strany mince. Proč proboha, když vzniká podobný námět, nemůžou vytvořit takové zakončení, které přinese objektivní posun z obou dvou stran? Ideologický animák je už sám o sobě blbost, tak proč nepřijít s něčím novým, kdy dojde ke smíru mezi totalitními a demokratickými systémy, které by vzájemně spojily své klady, zbavily se nedostatků a vytvořily novou světovou jednotu? Pak by se dalo hovořit o filmu a novodobé koncepci vhodné k nominaci na Nobelovku za světový mír. V tomto případě jde ale zas a opět jen o jednostrannou zhovadilost, která musí racionálně smýšlejícího člověka akorát nasrat. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vadí mi odklon od Millarova komiksu v klíčových aspektech děje a překroucení v něm prezentovaných ideologických myšlenek a vlastně i pointy. Jako pohádka je Rudá hvězda ale velmi podařenou variací na Supermanovský mýtus. Se skvělou akcí a řádně temnou atmosférou. Vrcholem zůstává střet s Batmankovem. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animák, který je dost politicky laděný. Vždycky mě zajímalo, jak by sovětský Superman vypadal. Určitě to mohlo být i lepší, ale v něčem to má očekávání splnilo. Pár slušných bitek tam je. Svět vypadá úplně jinak a jsou tam i další známí hrdinové jako: Lext Luthor, Diana Prince, Hal Jordan, Batman nebo prohnilý Brainiac. "Použij svou moc." ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vyborny pribeh, paradna temna atmosfera, necenzurovane nasile, silne temy a hromada vypecenych scen. Skoda tradicnej lacnoty a skratkovitosti. Ale to uz k tejto produkcii patri. Navyse je to za dlhu dobu najlepsi politicko kriticky film ukazujuci fuck you vsetkym politickym zriadeniam (skoda vymaknuteho zaveru). Je smutne alo tato ceckova animovana produkcia kvalitativne prevalcuje megadrahe konkurencne zalezitosti. 9/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Netuším jak ambiciózní je komiksová předloha, ale z téhle adaptace zmařený potenciál přímo čiší. Příběh Supermana ve Stalinově Sovětském svazu, budujícího utopii bez obětí a bez utrpení, ale i bez svobodné vůle, si přímo říkal o hluboké filosofické drama. Komiksy toho jsou schopné, bohužel tohle je jen plytká a strašlivě uspěchaná báchorka, na níž je zdaleka nejzajímavější námět. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film je adaptací stejnojmenného příběhu ze série „Elseworlds“ vydaného roku 2003. (TwoFace)

Reklama

Reklama