Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Rona: 1. Still Waters ,2. Departures ,3. The Journey Begins ,4. Power Of The Wind ,5. On The Water/Dolphins ,6. A Wonderful Sail ,7. Ringing Out ,8. The Cubans/New World ,9. Galapagos ,10. The Test ,11. White Squall(Lifeboats) ,12. The Return Home ,13. I Want To Walk You Home - Fats Domino ,14. The Skye Boat Song ,15. Yellow Basket - Tommy McCook & The Supersonics ,16. Be My Guest - Fats Domino ,17. The Twist - Chubby Checker ,18. Somethin' Else - Eddie Cochran ,19. Teenage Ska - Baba Brooks And The Baba Brooks Band , ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dať režisérovi takýchto kvalít, do rúk tak prostý scenár s potenciálom, avšak bez možnosti na realizáciu - no - neviem či to malo nejaký iný význam, okrem nálepky v podobe jeho mena. “Biela smršť” určite nie je zlým filmom podľa skutočnosti, to rozhodne nie. No chcelo to ubrať z natiahnutého, unudeného jadra plného zbytočných scén, pričom v závere sa zas rozhodne viac zamerať na proces s emocionálnym vyvrcholením. Čo už .. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď prekusnete gíčový a sentimentálny obal, pochutnáte si na peknom filme s charizmatickým Jeffom Bridgesom a krásnymi zábermi na oceán, palmy, oblohu, atď. Ale Ridleymu Scottovi muselo byť už pri čítaní scenára jasné, že tentoraz si skôr oddýchne, než že by sa niekam autorsky posunul. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč patnáctileté kluky museli hrát heci, kterým bylo v průměru minimálně o deset let víc. A nechápu, proč se tomuto filmu rozhodl zasvětit část svého života Ridley Scott, když mu muselo být jasné, že mu jeho cit pro vizuální zpracování bude tentokrát naprosto k ničemu. Ne, že by to byl špatný film, to rozhodně ne. Jen bych prostě podle některých zvučných jmen čekala mnohem víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľútosť nestačí!“ Keby tie múdre reči (na ktorých niečo je, ale netreba ich hovoriť nahlas alebo aspoň nie takto naivne a pateticky) neprenášal skvelý Jeff Bridges, nedalo by sa na BIELU SMRŠŤ pozerať. Nejde len o to, že od Ridleyho Scotta divák čaká viac. Tento film je skrátka príliš prízemným rozprávaním o dospievaní a veciach s ním súvisiacich. Banda chalanov by sa takto chovala, čo o to, no pozerať sa na ich opálené hladké hrude dve hodiny nemá veľký zmysel. Už som počul lepšie historky o chlapcoch, zmenených na mužov. Na Scotta tradične dobrý obraz a pekné slová o tom, že si to musíte vyžrať a ísť ďalej. Ale "mimo toho" pekný no nudný (pod)priemer. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)
  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)
  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)

Reklama

Reklama