Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ale jo, až na ten pateticky blitkoidní ucancaný konec na stadiónu (ó, jaké překvapení!), jsem oscilovala mezi chvilkama nudy a chvilkama uchechtávání. Sandler až tolik nelezl na nervy, John Turturro byl super psychouš, Woody Harrelson byl pěkná bukvice, Luis Guzmán ošklivá bukvice a Jack Nicholson je prostě klasicky odpudivě roztomilý - kdo by mu odolal?;-) Jako bonus kříženec kočky s hrochem ve slušivém oblečku. Obstojná komedie, nic víc, nic míň. 65%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Absolútny trapas, nič viac nie je táto ako že komedia bez deju. Ostatným čo hodnotia film stačí asi že tam hrá Jack Nicholson(a jeho klasická ksichtová póza) ale ten rovnako ako Adam Sandler je vo svojej úlohe úplne nevýrazní a na viac, tie scénky čo majú byť ako že komické sú len povrchné žváchance bez kúska vtipu, ozaj len málo toho trošku vydareného sa tu udialo a tak som si musel pretrpieť vyše polovicu najhoršieho filmu zo Sandlerom čo som videl a to som myslel že horšie než Veľký tato to už nebude. ║Rozpočet $75miliónovTržby USA $135,645,823Tržby Celosvetovo $195,745,823/20%/ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Dave, na svete sú dva druhy nervákov. Výbušní a dusiví. Výbušných vídame v obchode, ako kričia na predavača kvôli kupónom so zľavou. Dusiví sú predavači, ktorí to celé roky znášajú, až raz zákazníka zastrelia priamo v obchode. Vy ste dusivý, Dave.“ Prekvapivo slabá komédia s dobrou zápletkou, ale hrozne domrveným scenárom. KURZ SEBAOVLÁDANIA je podpriemerná komédia, ktorá vyhodila von oknom všetky ambície (mala ich veľa) aj bombastické herecké obsadenie. Ani maniakálny Jack Nicholson nie je taký strhujúci, ako mohol byť, vie byť a mal byť. Hoci je zvyšok kastingu neobyčajne výživný, John Turturro, Luis Guzmán alebo nadržané pornoherečky dostávajú hriešne malý priestor, čo je veľká škoda, pretože z hŕstky ich spoločných scén dýcha parádna improvizácia. Vďaka niekoľkým vydarenejším nápadom (hystéria v lietadle, Woody Harrelson, plešatý mních John C. Reilly, slepec na súde, obhajca) a dialógom („Móda pre mačky je dnes už samozrejmosťou, ale čo pre TUČNÉ mačky?“) však film stojí za jedno dve pozretie. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem víc. Už jenom jména jako Jack Nicholson, Woody Harrelson a konec konců i Adam Sandler naznačujou, že by to mohla bejt pořádná zábava, ale tohle je spíš podprůměrná komedie, která ke konci spíš připomíná romantickej film. Pro mě je to jednoznačně zklamání. Jack Nicholson v poslední době bere taky roli v každý blbosti. Tady to fakt nemohlo zachránit už nic. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako pohodový zábavný relax ok, ale vzhledem k hvězdnému obsazení i jinak schopnému Peteru Segalovi jedno velké zklamání. Sandlera mám hodně rád a považuji ho za dobrého herce, pokud ho někdo přinutí hrát, Nicholsona zbožňuji a je pro mě nejlepším hercem vůbec, ale tady se věci jaksi nesešly. Oba sice mají hrát svůj standard a také ho předvádí, ale dementní scénář včetně strašidelné pointy sráží jejich zábavný projev do sféry nepříjemné sebeparodie (především tedy v případě Nicholsona). A navíc absentuje nápaditý dialogový humor, který je vytlačen přiblblými emocionálními výlevy nebo lacinější fyzickou srandou, jakkoli je například bitka s pobožným J.C. Reillym výborná. Na jedno zhlédnutí za slušné 3*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Když chce Dave (Adam Sandler) vyznat lásku své dívce na stadionu, chce se za každou cenu dostat k mikrofonu. Pak jej ale odvedou a za chvíli zase přivedou, načež mluví bez mikrofonu, přesto je však na celém stadionu slyšet. (jirijost)
  • Kabina letadla je zařízena přesně jako v Boeingu 767 - před odletem se však v záběrech objevuje Boeing 737. (jirijost)
  • Když jde Dave (Adam Sandler) směrem k letištní kontrole, má na rameni tašku. Poté, co se rozloučí s přítelkyní, ale po tašce není ani památky. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama