Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Kdyby se jmenovali všichni jinak (ta známá jména z legendy kolem Excaliburu), tak by to nikdo s Artušem a spol. tolik nesrovnával a hodnocení mohlo být o něco lepší. Takhle to bylo vysloveně nejhorší dílo v dějinách, co kdy kdo kolem Merlina natočil!! Bez legrace, výprava, kostýmy, dobové reálie byly skvělé! Efekty kromě prvního dílu byly taky slušné! Ale vše ostatní, od hereckých výkonů, střihu a samotného scénáře, který je děravý jak ementál, to nestálo za nic. A je to fakt škoda, protože potenciál to mělo. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Prokletá mohla být skvělým seriálem. Mohla a má k tomu vynikající předpoklady. Jen se to celé posralo. Možná, kdyby nebyla tak krutě naroubovaná na jiný, poněkud známější příběh o králi Artušovi. A obsadit do role budoucího krále Artuše černocha? To je opravdu zhovadilost! Chápu, že teď není nic tabu, ale nabourávat historii, byď tady jde spíše o fantasy, je divné. Je to tak divné, jako by někdo natočil snímek o Martinu Lutheru Kingovi a obsadil tam bělocha! Jasně, tady je to trochu jiný svět, ale hraje s nějakou reálií, nebo pověsti, která už tak fantasy není. Opravdu mi to lezlo na nervy. Mimochodem, jako budoucí Artuš byl pěkné béčko a dotáhl by to tak maximálně na strážného. Je to škoda, protože potenciál tady byl. Merlin je vynikající! Nimue a její meč? To bylo hodně smutné a spíše trapné máchání klackem. Fakt mě to mrzí. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Výpravou, triky a těmahle věcma to bylo vyladěné na seriálové poměry. Horší bylo spojení příběhu s postavami. Katherine Langford jako Nimue špatně uvěřitelná, hodí se mi do jiných žánrů, a to jsem se na ní těšil. Zbytek postav z Artušových příběhů nechybí, jen působí trochu jako verze pro teen publikum. Artuš castingem vysloveně neseděl. Každopádně další řada nebude, ukončení je takové nijaké, takže zřejmě zbytečné. (hodnocení za 1. sérii - konec)  ()

cernakus odpad!

všechny recenze uživatele

Asi můj první vážně míněný odpad vůbec. Na rozdíl od ostatních jsem to dokoukal celé. První celá série oscilovala mezi 2-3 hvězdami. Hlavní hrdinka je prkenná a umí v podstatě jen jeden výraz. Taková nová Kristen Stewartová. Sekunduje jí typický buzerantský ensábl alá buziflix. Ovšem Artuš halfnegr je děsně nesympatický, necharismatický a samozřejmě neumí hrát. Highlighty filmu tak jsou relativně nečekaně umisťované gore, vcelku vtipné a úderné odhalování postav Artušovské mytologie a samozřejmě Merlin. Starý známý Loki z Vikingů si to trhá pro sebe kdykoliv, kdy je na plátně. Efekty jsou relativně OK. Tedy na buziflixovskou produkci. Samozřejmě na vrcholná díla buziflixu jako jsou Strange things nebo Zaklínač to nemá ani omylem, ale koukat se na to docela dá. Exteriéry dobré a děj vyloženě nedrhne. Jistě si říkáte, tak za co ODPAD!? Nuže za scénář. Scénář dost kulhá, berličky jak na běžícím páse, zkratky jak z hororu iracionální nelogičnosti, jakož zločiny proti kontinuitu jsou běžné. Ještě horší je, že to jsou ti pisálci schopni nasekat v rámci jednoho dílu, ba dokonce deseti minut, takže to bije dost do očí. Ovšem to co zesrali v posledním díle je masakr, proti kterému pozdní Xena vypadá jako skvost síně slávy. Bleskové Merlinovy oči jak z levného odpoledního dětského seroše od Disneyho to dorazily. Do desátého dílu jsem si říkal, dokoukám to, ať jdou s MTV dobou, ale tohle nedám. Doufám, že buziflix tohle už neobnoví. Tohle se totiž už zachránit nedá, ani kdyby na to dali všechny prachy buziflixu, nasadili AAA scénáristy a režiséry a ty stávající popravili pro výstrahu těm novým. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám k týmto príbehom nulový vzťah, možno preto to nevidím až tak zle. A určite je to omnoho lepšie ako Millerov Spirit. Failov je tam kopa, predovšetkým davové scény sú strašne zle natočené, a niektoré kostýmy jak keby naschvál lacné (to sa mi práve celkom páčilo). Koniec mi stačil, aj tak to asi ďalšiu sériu nedostane. O niečom vypovedá fakt, že sa mi výnimočne nepodarilo nájsť žiadnu obľúbenú postavu (možno tá mŕtva lesbička?). Ale tak čumel som nato kvôli Langfordke a tú som dostal, že. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama