Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Russell Marvin provádí běžný průzkum atmosféry pro další vesmírné lety. Sondy ale mizí! Nečekaně a překvapivě na stanici zaútočí mimozemštěné! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Krásně naivní a - jako vždy, když na něčem pracuje Harryhausen - vizuálně až orgastické (závěrečný útok létajících talířů na Washington: všechny zničené domy, rozstřílený Kapitol, kolize UFO s budovami... et cetera). Jistě, vzhled mimozemšťanů a jejich nemotorné pohyby vzbudí úsměv velmi jednoduše, je ovšem dobré si připomenout, že když zastřelenému emzákovi sundají helmu a vidí, jak pod ní doopravdy vypadá, jeho tvář je nadmíru podobná dnešnímu zobrazování návštěvníků z vesmíru. Jednoduchost děje tentokrát ke škodě není, celých 80 minut se totiž řeší jen invaze UFO a nezdržují jiné motivy (i fragment vztahu otce generála a Marvinovy manželky byl okleštěn na minimum), ale ta závěrečná "sladká tečka" u moře, tu si snad i ve studené válce mohli tvůrci odpustit. Nestalo se, nevadí - Earth vs Flying Saucers i tak právem patří do zlaté pokladnice sci-fi let padesátých. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Diváckejší (t.j. menej depresívny , viac našlapaný a tým pádom aj viac béčkový) odvar Vojny svetov s kopou prekvapivo dobre odsnímanej akcie a stále relatívne funkčnými trikmi od Harryhausena kde UFO ničí Washingtonské pamiatky a je následne zostreľované vysokými zvukovými tónmi ( pripomína vám to niečo? EK -EK :) ) 7/10 Hlavne kvôli cool záverečnej štvrťhodine za ktorú by sa v 50. rokoch nemuseli hanbiť ani Bay s Emmerichom ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Táto možno najočividnejšia antikomunistická alegória z 50. rokov pôsobila na mňa štylisticky ucelenejšie, ako slávnejšia Vojna svetov a menej nechcene vtipne, ako Útočníci z Marsu. Pomer kecov a akcie je vyvážený, film slušne graduje, len škoda absencie tej najelementárnejšej logiky. Na moment vidíme v ohrození aj Rusov, tak možno by sa amíci v boji proti emzákom počas studenej vojny spojili aj s nimi. Dnes už asi nie :). ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Charizmatický hrdina, nostalgicky oldschool design, fajn triky, roztomilá naivita - to všechno v tom filmu je, ale je to bohužel navlečené na velmi nudný scénář, kterému chybí smysl pro gradaci a nějaký dramatický vývoj. A vůbec nepřekvapí, že ačkoli by měly létající talíře okupovat celou Zemi, tak k vítězství lidstva stačí sestřelit pár cizáků letících nad Washingtonem :-) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film Johna Carpentera a dnes sci-fi klasika o invazi mimozemšťanů proti planetě Zemi. Samotní ufoni sice připomínají chodící kastroly a se svým nemotorným pohybem dnes vzbuzují spíše smích, ale jejich satelitní zbraně na způsob laseru jsou opravdu účinné a různých explozí a hořících objektů si divák užije dosyta. Nad vší trikovou stránkou stál neochvějně mistr nad mistry - Ray Harryhausen (Souboj titánů) a nutno říci, že i s odstupem let některé, vlastně v případě tohoto filmu většina trikových sekvencí, bere dech. Všechny ty kolize létajících talířů s domy, či pád do řeky, vypadají i s odstupem let naprosto skvěle. A jen tak na okraj - když člověk kouká na ty úžasný Harryhausenovy talíře a zároveň si vzpomene na ty ve Woodově Plan 9 from Outer Space, který vznikl o tři roky později, nemůže se ubránit pobavenému úsměvu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Scéna výbuchu lodi je ve skutečnosti záznamem z potopení HMS Barham, k němuž došlo 25. listopadu 1941. (Marek06)
  • Poslední film, ve kterém Ray Harryhausen použil stop-motion k vytvoření hroutících se budov. Řekl, že je to příliš velká práce. (Marek06)

Reklama

Reklama