Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

alchac 

všechny recenze uživatele

Lannisterovi škrtli ze scénáře ségru, pročež, nemaje do čeho píchnout, zachlastává na lesní samotě taktéž škrtnutý potěr, chrání stromy, objímá jeleny a leští pomalu rezavějící lauf. Tato idyla mu však vydrží jen do té doby, než mu v rezervaci začne mírně jebnutý Kopčem Železný masařit luzné náctky, což nasraného lesa pána zvedne od flašky a vyrazí ozdobit si hájovnu hejkalí kožkou. Od té chvíle se perunžel zajímavě začínající leč zvrhne v pitvání starých traumat dvou vidláckých rodin, v němž značně debilní počínání protřelého expytláka z mokré čtvrti shledávám ještě nejméně patologickým. A vše se samozřejmě vyřeší a v dobré vyzvrátí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Traumatizovaný zálesák Kolja Kosťa-Walda, co bumbá jak Dán, pasti líčí a rány štychuje ve stylu Ramba a se střelným zraněním břicha v klidu vytře na čtyřech podlahu vs. kožešinou maskovaný sériový vrah a občas i šerifka, co bojuje s podjatostí.. I když se chvílemi zdá, že nejvíce inteligence pobral Rayburnův pes na kamerovém dispečinku, není to i přes klišovitost zas až tak zlé. Pomohou drobnosti jako třeba flashback s novým lihovým spolujezdcem či závěr, který potvrdí, že deklarovaný postoj Lannisterů k dluhům nejsou jen slova do větru.. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller z ponurého horského prostředí indiánských teritorií. Vraždy holek lovem jako na divokou zvěř, ambiciózní šerifka a charakterní ochránce rezervace, kterému před lety zmizela dcera... Dostatečně napínavé, dějově se ale držící klasického žánrového schématu s pouze drobnými ozvláštněními. Wind River je v těchto lesích nedostižná. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já ani moc nevím, co k tomu napsat. 100x omletá záležitost, kdy životem zničenej týpek chlastá, protože strádá, pak se najednou naskytne příležitost objasnit starý životní rány. Tak se do toho pustí, nahání se tam po lese s nějakým padouchem, kterej po něm střílí šípy, pak se tam něco trochu otočí, aby to nebylo tak jednoznačný atd. No prostě tohle známe... N. Coster-Waldau je dobrej, role mu sedí, je to sympaťák, kterýmu fandíte, i když je ožralej, ale to je prostě málo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že by z mé strany bylo tříhvězdičkové hodnocení příliš slabé, jelikož jsem se u tohoto adrenalinového pobíhání po lese celou dobu dobře bavil. Pravda, padoucha jsem odhalil dřív, než by si to tvůrci přáli, jsem ale zkušený gaučový detektiv, a kromě toho byly některé indicie velmi průkazné. Ani to mi ale nezkazilo dobrý dojem, který na mě film udělal, protože se zde zajímavě rozkrývaly charaktery jednotlivých postav a protože se tu opět mohl ukázat můj oblíbený rudokožec. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama