Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood jako neúprosný šerif stíhající zločince v ulicích New Yorku. Pomocník arizonského šerifa, samotářský sympaťák Walt Coogan, odvádí dopadeného vraha z vězení, aby jej v New Yorku předal spravedlnosti. Zatčený muž mu ale s pomocí bývalých kumpánů uprchne v ulicích Manhattanu. Coogan se rozhodně nechce vrátit domů s pokaženou profesionální ctí a pokouší se uprchlíka najít v prostředí velkoměstské džungle. Jde vytrvale po jeho stopě, přitom potkává místní holky, pasáky, zloděje, mladé hippies i místní policajty… Představitel tvrdých, svérázných a osamělých mužů Clint Eastwood je dobře znám z kriminálek Drsný Harry, Neúprosný, Každý způsob je dobrý, Náhlý úder a celé řady dalších titulů. Největší úspěch si získal ve westernech Sergia Leoneho Pro hrst dolarů a Pro hrst dolarů navíc. Právě film Cooganův trik, který byl natočen v roce 1968 režisérem Donaldem Siegelem, předurčil Eastwoodův typ (drsňáckého detektiva), jak jej známe z dalších titulů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (123)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle hřiště má jiný rozměry. Je to trošku jiná liga. Hraje tady 28.000 policajtů." A to by jako mělo zajímat enigmatického Texasana z Arizony? Coogan je rozhodně svůj a kdyby se tady nejednalo jen o to, že chytal již jednou uloveného padoucha, tak bych byl určitě spokojenější. Takto mohu pouze konstatovat, že jsem se naučil stylově vykopávat prostitutku z pokoje a nepočítat nepřátele. A taky jsem nerozdýchal některá moudra. Třeba to, že lov má přednost před sexem. To má patrně hloubku, ale po provedení odborné analýzy si s tím dovolím nesouhlasit. ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Celkově poměrně netradiční krimi. Ze začátku mě tenhle film oslovil a bavil, ke konci mu ovšem docházel dech a tak z toho nakonec vyšel jen průměr. Zajímavá hudba a ještě dost mladý, ale výborný Eastwood, to jsou dvě určitě pozitivní faktory. Délka je sice rozumná, ale některé scény mi stejně přišli skoro zbytečné. 65% ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Až teprve dva roky po úspěchu dolarové trilogie někoho v Hollywoodu napadlo dát Eastwoodovi hlavní roli a ten v roce 1968 zazářil hned ve třech známých filmech. Cooganův trik je taková předehra k Drsnému Harrymu, akorát to ještě není akční film, jen trošku drsnější kriminálka s jednou bitkou a menší akcí na konci. Coogan je vidlácký polda z Arizony, který se do New Yorku vydává převzít a později chytit jednoho kriminálníka. Kdekdo se mu směje, vytírá si s ním zadek, poldové by ho nejradši vyšoupli, občas dostane po hubě, ale přesto jako buldog pronásleduje svého zločince a přitom stihne utrousit pár drsňáckých hlášek, zblbnout hlavu několika ženským a být za frajera. I když tempo postupně polevuje a příběh není zrovna na Oskara, má to spád, humor, nechybí pár kozenek, krásně to ukrazuje odvrácenou stranu New Yorku konce 60. let a prostě mě tenhle typ kriminálek baví. 4*. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Clint tady hraje zástupce šerifa z Texasu... chci říct z Arizony, sbalí tu snad nejvíc ženskejch ze všech svejch filmů, zmlátí spoustu chlapů, dělá neuvěřitelný ksichty a má skvělý hlášky. Vedle něj je tu skvělý Lee J. Cobb, který hraje byrokratického policejního inspektora a také je tu vynikající hudba Lalo Schifrina (hlavní motiv připomíná něco mezi westernem a kriminálkou). Tím bohužel končí klady. Děj je strašně natahovaný a není tak zajímavý, a konec se moc nepovedl. Takže nakonec jenom cca 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

X let jsem marně toužil tenhle film vidět, ale on pořád ne a ne na rande se mnou přijít, až teď nastal onen slavný den D. Nutno říct, že první spolupráce kultovních fešáčků Clinta s Donem mě nakonec spíše zklamala asi to natěšení a očekávání bylo až přílši velký. Příběh je jednoduchej jak myšlenka chlapa když před ním stojí Paz Vega v tangách, ale to by nevadilo. Za to občasná naivita hlavního hrdiny mně až vysírala, jako jít do baru s gaunerovou děvkou a myslet si, že vše dopadne jak si představuje, to by nedal ani Forrest Gump, ty bláho. Samozřejmě přímej tah na bránu to má, Clint zmlátí chlapa, Clint se muchluje s holkou, Clint zmlátí chlapa, Clint se muchluje s holkou, Clint zmlátí holku, Clint zmlátí chlapy jako ději se nedá nic vyknout, to ne, ale občas mě přisly ty Clintovy výrazy takové terminátorské a to mně celkem rozesmívalo. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Původně měl film režírovat Alex Segal, který ale odstoupil těsně před začátkem natáčení. (facojurka)
  • Podle Eastwooda režisér Don Siegel během natáčení neustále vtipkoval. Dokonce Clintovi říkal: „Pokud ten plán vyjde a film bude úspěšný, všechnu chválu shrábnu já. Ale jestli to fungovat nebude, byl to tvůj nápad.“ Eastwood a Siegel byli dlouholetí přátelé. (ClintEastwood)
  • Ve filmu vejde šerif Coogan (Eastwood) do nočního klubu kde se na plátně promítá Tarantula, v němž si Eastwood střihl malou roli (nebyl uveden ani v titulcích). (Roztržitý Luke)

Reklama

Reklama