Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nostalgie zde jistě hraje roli. Ale na rozdíl od Strážců vesmíru se dnes nestydím říct, že jsem to sledoval. (Ne, nemyslím to tak, že Strážci vesmíru sledovali Želvy Ninja a nechtějí to přiznat.) Těmhle želvám, tak jak si to pamatuju, totiž nechybělo napětí, humor, snad trochu i logika .......................................... Mimochodem já byl Raffaello a brácha Leonardo. :) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

No jasné partička na nezaplatenie, žiaľ v pamäti mi zotkveli asi už len 3 epizódy, bolo to dávno no miloval som tento seriál EDIT: uff tak je pravda že Ninja korytnačky opätovným zhliadnutím po rokoch strácajú a to dosť značne z dnešného pohľadu 3* z časov keď som bol malý usoplenec a žral každý diel 5* takže nakoniec aj z nostalgie volím primeraný kompromis. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Rafael, Donatelo, Michalangelo a Leonardo! Nie, to nie sú tí slávni umelci, to sú úplne perfektné a zmutované korytnačky. Jeden má meč, ďalší dýky, ďalší má palicu a ďalší nunčáky, čo sú pre neznalých dva drevené obušky spojené reťazou. K tomu všetkému moje obľúbené jedlo pizza, na ktorom si skoro každý deň na "výške" pochutnávam cez obed. Pre mňa ako dieťa, to bola asi najobľúbenejšia rozprávka, kazety s týmto som vraj až priam zodral, ako som ich stále púšťal. Spolu s Káčerovom a jednou rozprávkou, na ktorú si už asi nikdy nespomeniem, maximálne asi zázrakom (ale aj tie sa dejú, tak prečo nie), to bola moja srdcovka. Shredder, Krang, April a Splinter to bola pecka! Dimenzia X nemala chybu a tá zvučka celého seriálu, to bol hotový detský duševný orgazmus! Dokonca aj dnes ma to vie neskutočne pobaviť, tie vynálezy, to multifunkčné auto v rýchlosti v tej atmosfére, v tom zápale boja, tá animácia, no hotová paráda. Naozaj nostalgia, chcel by som zažiť ešte v živote chvíľu, keď budem naozaj šťastný, budem mať manželku, deti, budem niekde na horách, ale kľudne aj v teple, ale na Vianoce ráno vstanem a zapnem video, či televíziu a tam bude celá séria tohto seriálu a ja si ju s celou svojou rodinou pozriem. Megaskvelé, nádherné, jednoducho to milujem! ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pred X lety nebylo modnejsi ikony nez Zelvy Ninja, mel jsem a snad i jeste mam vsechny vytisku komixu, ktery vychazel, dnes by se dal mozna vyhodne zpenezit, sledoval jsem kazdy dil v TV, vlastnil jsem figurku Leonarda, kdo by si nechal ujit partu 4 zelvicek, nahodne zmutovanych mutagenem, vychovanou japonkym guru Mistrem Triskou v ninje, aby branili mesto pred podlym Trhacem a jeho Foot klanem, vse zastitene zlocinym mozkem Krangem? Cowabunga! PeS: Ja jsem byl Leonardo :o) ()

otík 

všechny recenze uživatele

To byly doby! Jako teenageroví pobouchanci jsme se v sobotu dopoledne sešli u kámošů a čuměli na korytňačky, hemany, xeny a další kreslené kraviny na cizích televizích. Jo, a želvy patřily pak i na českých televizích k tomu vyhledávanému. Milá animace, rozumné příběhy, žádné velké příšernosti. Jo, jo, to byly časy. Kde je jim konec?! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama