Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zámožný velkostatkář Orlický (T. Pištěk) je po třech nevydařených manželstvích zapřisáhlým nepřítelem žen. Od všech svých zaměstnanců vyžaduje stejný postoj. Ani jeho synovec Ríša (R. Schránil), jenž žije na statku jako adjunkt, není výjimkou. Jenže Ríša se za strýcovými zády pravidelně stýká se sousedovic dcerou. Orlický brzy pojme podezření a rozhodne se, že přivede mladíka k rozumu. Proto mu opatří konkurenci. Pozve na statek jiného svého synovce, kabaretního zpěváka Ádu Bártů, který má diplom z hospodářské školy. O Ádově existenci měl Orlický dosud jen matné tušení, avšak vzpomněl si na něj díky jeho fotce v novinách. Orlický zatím netuší, že Áda je ve skutečnosti dívka (A. Mandlová), která jen vystupuje na jevišti v mužském kostýmu. A že se do Ríši zamiluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, kouzelně naivní a lehce stravitelná pohodovka, která jakoby na plátno vypadla přímo z divadelních prken. Stejně jako v divadle je totiž pro správný požitek nejprve třeba přistoupit na hru, že nikdo v Adovi nevidí Adu. Po splnění této podmínky se nevěrohodná zápletka mění v zábavnou podívanou, ve které plejáda mistrů (od hláškujícího Trégla až po klasicky dobráckého mrzouta Pištěka) rozehrává kolem převlečené Adiny Mandlové mírně bláznivou převlekovou komedii. A taky o možnost alespoň na chvíli uniknout z tíživé reality nacistické okupace, což je aspekt, který si dnes není snadné uvědomit. Je to milé, pohodové, i po 80 letech natolik zábavné, že si možná někdy dám repete. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Prehistorická ČSR komedie v podobě, jak ji nemám ráda: naivně přitroublá, trapná, přehrávaná, se slizkými protagonisty, předvídatelná a nudná až to mlátí kredencem. Nebavilo to ani moji bábi a to už je co říct, protože ta s napětím a zaujetím sleduje i reklamy - stačí když se na té obrazovce něco hýbe. A jestli Adina byť jen vzdáleně připomínala chlapa, tak bych si já nejspíš měla začít holit ksicht a čůrat vestoje! 30% ()

Reklama

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Asi začínám být sentimentální, ale je to jedna z nejlepších předválečných komedií, zejména díky Mandlové, která je rozkošná od začátku až do konce. Námět je pochopitelně od té doby tisíckrát provařený a možná i lépe zpracovaný, ale stejně to má i po osmdesáti letech docela šmrnc. Navíc krásné dobové plakáty k filmu. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná veselohra o strýčkovi- (T.Pištěk), který je nepřítelem žen (pro nevydařená manželství) a k němu přijíždí Ada Bártů - kabaretní umělkyně,převlečená za synovce-kluka. Milá Áda se ale zamiluje do svého vzdáleného bratrance Ríši, a tak je jí ten její převlek někdy docela nepohodlný. Vymýšlí, jak by mu také překazila námluvy se sousedovou dcerou a jednoduše mu jí přebere, jenže Ríša už vlastně ví, že je Áda holka... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Miluju tyto převlekové komedie. Této vévodí Adina Mandlová, která se převlékla za kluka a vyrazila na zámek Theodora Pištěka, ale neměla ani tušení, že narazí na okouzlujícího Raula Schránila. Byla opravdu kouzelná. Výborně ji doplňoval Pištěk a Trégl. Ovšem, i personál na zámku nezůstal pozadu a skvěle jim sekundoval. Hodně jsem se nasmála. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natáčaný na zámku Hubertus v Jílovišti. (dyfur)
  • Když Ada Bártů (Adina Mandlová) boxuje, udeří boxera činkou a následně činku odhodí na žíněnku. Ovšem hned v dalším záběru činka na žíněnce již není. (Redyx1)
  • Premiéra proběhla 3. února 1939 v kinech Amerika a Juliš. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama