Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý číšník Michal, který pracuje v restauraci, se dostane do maléru, když je přepaden a okraden o tržbu, kterou měl na šéfův příkaz doručit do banky. Protože je v podmínce, je mu jasné, že mu nikdo neuvěří, a předstírá, že je vše v pořádku. Současně požádá o pomoc kamaráda, taxikáře Tomáše, který si kvůli němu půjčí od nebezpečného veksláka Adamce šedesát tisíc korun. Protože půjčka je jen na týden a s dvacetiprocentním úrokem, začnou oba shánět peníze. Všichni, na které se obrátí, je odmítnou a Tomášovi se nepodaří prodloužit lhůtu splatnosti. Navíc ho dva Adamcovi kumpáni zmlátí. Náhodou kamarádi zjistí, že v přepadení má prsty jeho kolega Kadlec se svým zetěm, garážmistrem Burešem, který šmelí s ukradenými vozy. Michal zavolá Burešovi jako náhodný svědek, a ten je po krátkém váhání ochoten zaplatit za mlčení. Vzápětí však naivní mladíky oklame, a ještě se dostane na stopu Tomáše. Kamarádi vymyslí s pomocí Michalovy dívky Magdy podraz, kterým by vytrestali veksláckého šéfa i zdánlivě bezúhonné ničemy Kadlece s Burešem a předali je i s důkazy policii. (TV Nova)

(více)

Recenze (292)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Geniální protirežimní film, jehož jedinou chybou je, že přišel prakticky s křížkem po funuse. I tak jde ovšem o syrový obraz doby, který by se měl vypálit do hlavy každého dospívajícího caparta. Geniálně invenční a složitě komponovaná hudba Sagvana Tofiho, jež se po revoluci stává modlou pražské smetánky, doprovází specifickou režii muže, na kterého je každá teorie krátká. Polské Kino morálního neklidu nám má co závidět. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci po česku? No to zrovna ne, nicméně pořád jde o hodně slušnou komedii s pohodovým a relativně nápaditým scénářem. Když porovnám české komedie z dneška, které nemají žádný děj ani vtip, opravdu jde o výrazný nadprůměr a zcela jistě o jeden z nejlepších Soukupových kousků. Snažím se na tom najít nějakou "špínu", ale vůbec mi to nejde. Sympatická záležitost. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo na spôsob Vítr v kapse a dostal taký kolotoč zvratov, že sa mi z toho zakrútila hlava. No nepozdávalo sa mi to celý čas. A aj keď som mal chuť v jeden moment už toho kolotoča vystúpiť, nakoniec by som si tú jazdu kľudne zopakoval znovu. Takže sa mi to asi páčilo, štvrtá hviezda je ale s ošúchanými rohmi. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Excelentní film, svižný děj, vtipné zápletky, pestrá muzika, zřejmě jeden z "nejakčnějších" českých filmů v historii . Po letech oceňuji velice vypovídací hodnotu o dané době, ačkoliv to zřejmě nebyl záměr autorů, ústřední dvojice hrdinů Vaculík a Tofi podávají herecké výkony, které od nich diváci očekávají. Stejně jako je spousta kritiků Michala Davida, protože se jmenuje Michal David, tak i podobní odborníci patří k tomuto filmu. Jak v bonusech k DVD říká Sagvan Tofi: Zkuste natočit tři filmy, aby o vás lidi věděli i za 20 let. Smekám. :-) PS: Grázl jste vy a ten váš zeťák ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Soukup chtěl asi vždycky točit americké gangsterky, ale v prostoru komunistického Československa gansgteři jeli v bonech a videích, hospodářské kriminalitě. No tak točil o pražsdkých vekslácích, barmanech a taxikářích. Samozřejmě, vše si náležitě přibarvil, takže mu z toho vyšel naprostý nesmysl. Dneska je to tak akorát k smíchu, jak naivně a dětinsky si to představoval. 50% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (24)

  • Ako autori filmu spomínajú, diéty k filmu bývajú rôzne a Karel Augusta, ktorý si zahral zloducha Kadleca, ju mal veľmi špeciálnu – zahŕňala iba jednu fľašu bieleho vína denne. Bolo tak logické, že bez dostatočnej výživy nepodával stopercentný výkon. Keď už sa zdalo, že sa v ten deň nič nenatočí, poslal režisér Soukup Augustu do šatní, aby sa napil. A išlo sa ďalej. (Raccoon.city)
  • Autoři se dopustili ve scénáři nesmyslné chyby, když Michal (Sagvan Tofi) odváží kradený žigulík do garáží Flora a v autě všude zanechává svoje otisky prstů, které by ve skutečnosti policisté ihned odhalili. (Redyx1)
  • Poľská herečka Beata Andraszewicz stvárnila vo filme fotografku Magdu. V reálnom živote svojej dcére dala meno takisto Magda. A dokonca sa rovnako ako postava z filmu zaujíma o fotografovanie. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama