Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sylvester Stallone | Hudba: Bill Conti | Produkcia: Robert Chartoff, Irwin Winkler | Distribúcia: United Artists | Rozpočet: 7miliónov $ | Tržby: 200,182,160 $ || Dnes už netradičná forma pokračovania, keď sa všetko kopíruje z úspešného predchodcu. Dnes by to už u filmov nefungovalo, maximálne u animákov, tam si to tvorcovia môžu dovoliť. Rocky 2 neurazí, ale ani neprekvapí. Sly ešte nebol na vrcholu svojej scenáristickej kariéri, a to je tu cítiť z každej symetrickej scény. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky II těží ze stejného příběhového konceptu jako jeho starší bráška ale prochází mu to s odřenýma ušima. I tentokrát se "Italský Hřebec" utká s Apollem Creedem. Celý film mi přišel tak nějak narychlo "splácaný", dialogy byli nemastné neslané a Sly mi tu po celou dobu přišel jen jako těžce přehrávající herec. Nicméně i přes tyto negativní faktory, když se dotknou boxerské rukavice Rockyho a Apolla, když zazní první tlumené rány, všechnu tu negativní kritiku všechno v tu ránu zapomenete a opět z plna hrdla fandíte Rockymu a kocháte se pohledem na kvalitní box. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Druhý díl očividně těží z úspěchu jedničky. Je to poznat i na vyprávěcím stylu, který prakticky opisuje to, co už jednou fungovalo. Takže je vám vlastně po chvíli jasné, o co v tomhle dílu půjde a jak skončí. Nejvíc mi ale pil krev Stallonův způsob, jakým Rockyho zahrál. Protože ta postava na mě působila, jako by jí Apollo v závěru jedničky vymlátil půl mozku z hlavy a udělal z něj úplného retarda. Tentokrát je to jen a pouze dobrý film, což ale taky není nejhorší. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už né tak ponurý, jako první díl, ale stále s nesporými kvalitami a no, jak jinak, než nezaměnitelným italským hřebcem, S. Stallone. Myslím, že chtěl nalákat i jiné publikum, než je to filadelfské a boxerské, a tak na nás sype hutnou dávku hlášek a "you know". Nezdá se mi, že by to bylo horší jeho předchůdce... 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On mi doporučil, abych už neboxoval a já jsem si doporučil, že budu." Odveta Rockyho s Creedem se mi líbila, ale to, co tomu předcházelo, mě nedonutilo oprášit boxerský rukavice. Rockyho finanční negramotnost sice byla roztomilá, stejně tak shánění intelektuálskýho zaměstnání, ale já jsem prostě celou dobu jenom čekal na to, až Rocky pochopí, že slovo NEMŮŽU neexistuje. A pak už přišel očekávanej trénink, motivace, běhání, hymna, porod, box a pro mě poměrně dost zábavy. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Rocky (Sylvester Stallone) a jeho trenér (Burgess Meredith) vymyslí plán na Apolla (Carl Weathers), a to, že ač výhradní levák, začne boxovat pravačkou a až v závěru ho dorazí svoji silnější rukou. Od prvního kola ale Rocky boxuje levačkou, což není trenérem nijak vytýkáno, pouze později v zápase pobídne svého svěřence, aby začal boxovat levačkou. (Dvojirakri)
  • Burt Young medzi prvým a druhým filmom výrazne schudol. Keďže začiatok tohto filmu sa začína koncom prvého filmu, boli použité určité uhly kamery a voľnejšie oblečenie, aby Burt vyzeral rovnako mohutne ako v prvom filme. (Pat.Ko)
  • Na začátku filmu, po prvním zápase, má Rocky (Sylvester Stallone) zavázané pravé oko. Když ho jeho trenér (Burgess Meredith) uhodí, je to opět do pravé tváře, aby tak dokázal, že Rocky špatně vidí. U závěrečného zápasu však hlasatel tvrdí, že si Rocky zranil levé oko, nikoli pravé. (Geriel)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama