Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Vidím, že po těch letech to není nikterak známé dílo, jak by si zasloužilo i díky tomu, že na ní spolupracovalo hodně českých animátorů a dá se najít v kvalitním dabingu. Z dnešního úhlu pohledu už tato klasika působí poněkud staromódně, ale stále má své kouzlo díky fantaskním výjevům i podivuhodným tvorům, kteří se tam objevují. Jinak sci-fi příběh se točí kolem záchrany lidského rodu na zvláštní planetě, kde mají lidé podstatně menší vliv na její chod než na Zemi. A ten musel ve své době působit hodně vyjímečně. Dnešními očima ho můžu však hodnotit maximálně silnějšími 3 hvězdičkami a doporučuji zvídavým.[ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Když máte opravdu rozvinutou představivost a k ní dodáte úměrnou porci inteligence a talentu, můžete třeba napsat sci-fi román. A ten pak možná objeví další talentovaní lidé, obohatí ho svou fantazií a natočí film. A třebaže vy sami máte talent jen na louskání buráků, poznáte že koukáte na něco kvalitního, něco výjimečného. A tak to má být. Bohužel se to ale kdysi dělo velmi zřídka, resp. sci-fi bylo většinou autoritativních režimů považováno za okrajový žánr pro divné lidi. Zvlášť takové, který nelíčilo světlé zítřky (ke kterým se naši budovatelé nezadržitelně blížili za zpěvu Internacionály). Najít tedy z tohoto období opravdu kvalitní sci-fi film nezatížený ideologií a nepokroucený cenzurou, je skoro nemožné. Divoká planeta je velikánská výjimka a byť i tady byly politické tlaky, na výsledku to zase tak moc znát není (jasně, najít tam můžete ledasco, ale netrčí to). Všechno funguje jak má. Kvalitní sci-fi námět obalený velkou hromadou nápadů. Skvělá animace i hudba, která se především v úvodu podílí na tom, že je divák od první minuty lapen. Aspoň já tedy byl. Skoro padesát let staré sci-fi a strčí do kapsy většinu stamilonových blockbusterů poslední dekády. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak zpočátku mi to přišlo jako celkem slušné psycho, ale to asi bylo způsobené tím, že mi trvalo, než jsem přijmul pravidla světa Draagů. Pak už jsem měl pocit, že koukám na normální sci-fi a občas mě jenom překvapil zjev těch místních zvířat. To vše svědčí o jednom - tvůrci mají hodně fantazie a když funguje a zapadá do toho filmu, dost to oceňuju. Hodně mě chytl i příběh, akorát v druhé polovině už pro mě nebyl tak napínavý a konec byl zbytečně ukvapený. Je v tom i jisté protiválečné poselství a dobře se mi na to dívalo, akorát ten scénář mohl být víc promyšlený. Gandahar je pro mě ale o maličko lepší. Btw, všiml jsem si, že pan režisér rád důležitým hrdinkám svých filmů (soudě dle těchto dvou) rád nechává odhalené kozy. Ale líbilo se mi to, stěžovat si nebudu :D 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slovy Varla Frištenského: "Bylo to sice hezký, ale že bych to musel vidět dvakrát..." Divoká planeta je zvláštní. Zkoušel jsem se na ni dívat třikrát, ale pokaždé jsem zhruba po čtvrthodině usnul. Dnes ne, film jsem vydržel, ale musím říct... Nic extra to není. Líbila se mi hlavní myšlenka ochočených a divokých lidí a toho, kdy se z "mírumilovných" tvorů stávají úplně jiní, kteří se násilí neštítí. Ale to bylo (kromě dabingu) asi tak všechno. Animace mi připadá zastaralá (a přitom o mnohem starších snímcích, než je Divoká planeta, se to říct nedá), podání příběhu a dialogy děsně suché, bez emocí, závěrečná čtvrthodina podivně prázdná, ačkoliv měla být nejspíš dramatická. Je to tak na dvě a půl hvězdy, ale zaokrouhluji nahoru - čistě z úcty k českým tvůrcům, kteří se před lety ještě nebáli být originální a vyzkoušeli natočit "něco jiného". ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Velmi působivě, bizarně i nápaditě zpracovaná jiná planeta, kde lidi jsou jen mrňaví mravenci, se kterýma si obří ufoni hrajou. Fantastické obrazy podkresluje působivá hudba, že bych se nedivila, kdyby se u toho některé děti i bály :), zvlášť se scénami typu "hračka se nám rozbila" hned v úvodu filmu. A v žádné části příběhu, možná až na finále, se nedá úplně předvídat, co bude dál, protože tahle cizí planeta nabízí i to co by asi nikoho hned nenapadlo :). Příběh mrňavého knihomola, co se rád učil a ostatní mrňavé lidičky to naučil taky je prostě velmi zvláštní zábava a člověka nakonec napadne co se s těmi českofrancouzskými animovanými filmy stalo, že už žádné takhle dobré nejsou? ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)
  • Film se začal natáčet v Praze, ale kvůli politickým tlakům se dotočil v Paříži. (Witta)
  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama