Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krále Juraje (Marián Mitaš), jeho bratra Filipa (Juraj Hrčka) a dcery Hanky (Darija Pavlovičová) se prolíná s motivem vodní říše, které vládne laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů (Linda Rybová). Královna zemřela, když byla princezna Hanka ještě malá a od té doby se o ni pečlivě stará král. Jednou princezna těžce onemocní a její otec se bojí, že by mohl o svou dceru přijít. Slituje se nad ním Paní vod a pramenů, která má princeznu ráda, a králi daruje pramen léčivé vody. Předem ho ale varuje, že kdyby chtěl někdo zázračné vody zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, pramen navždy vyschne. Princezna se zázračně rychle uzdraví a od toho dne král dbá o to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje ke svému uzdravení. Na oslavu desátého výročí pramene přijede králův bratr Filip se svou manželkou, krásnou Henrietou (Zuzana Kanócz). Nikdo netuší, jak moc tato kráska touží právě po bohatství a po moci a že je pro ně schopná lhát, podvádět i zabíjet. Její intriky zaviní, že se král Juraj a princezna Hanka ocitnou v ohrožení života. Naštěstí je tu ale odvážný dobrodruh Jakub (Jakub Spišák) … (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezajímavé. Na rozdíl od Hodináře, kde mě neskutečně vytáčela hnusná Plodková a celková nepohádkovost, jsem to sice nepřepla, ale asi mi bylo jedno, jak to dopadne. Bylo jasné, že Linda foukne do dlaně a konec dobrý, všechno dobré. A jak se mi Zuzana Kanócz jako ženská nesmírně líbila v Románu pro ženy, tady moc ne. Ale mrcha byla přesná. Asi to nejlepší v celé pohádce. Protože jsem to nevypla, dám tomu 2 hvězdičky. Ovšem už se na to určitě nikdy dívat nebudu. Z letošních pohádek byla fajn jen ta štědrovečerní. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na štědrovečerní pohádky se diváci těší a mají velká očekávání, která bývají většinou zklamána. Pokud by stejná pohádka byla vysílána v běžném nedělním odpoledni, pohlíželo by se na ni shovívavěji. V současné době ji považuji za aktuální, léčivá protikovidová voda by se hodila. Linda Rybová už svým jménem do pohádky zapadla. Slovenské herce neznám, ale tím jsou jejich postavy uvěřitelnější. Co mi vadí je, že tomu chyběl příběh, humor a pohádková atmosféra. Bylo to nevýrazné, nemělo to šťávu starých pohádek. Jinak slušná výprava a kostýmy. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výnimočne som novú rozprávku na štedrý večer nesledoval. Som rád, že nám tvorcovia na silu nepchali "vtipné postavičky" pod nos alebo aspoň netlačili na pílu. Väčšina nových rozprávok chce byť vtipná za každú cenu, no deje sa pravý opak. Zopár trapnejších momentov nájdeme aj tu. Máme tu jednu "vtipnú " postavičku z vodného sveta a dvoch strážcov na zámku, no dá sa to prežiť. Páčila sa mi postava kráľa, dobre obsadený Mitaš i sympatická vládkyňa vodného sveta, no asi najviac pozornosti na seba strháva Z. Kanócz v zápornej postave. V závere by som za jej znetvorenú tvár čakal ešte nejakú pomstu, možno sa z toho ešte dalo niečo vytlačiť. Je takmer pravidlom, že všetko, čo je na filme zlé, nie je o peniazoch. Takmer smrteľná nehoda na koni?? To musíš aj presvedčivo natočiť, režisérovi stačila táto scéna po ktorej sa mohol kráľ oprášiť a ísť kľudne na pivo. Celkovo nič moc priemerná rozprávka, boli tu určite lepšie, ale i podstatne horšie. 50%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Taková trochu leklá pohádka ... jako ryba na suchu - co s ní, když pramen léčivé vody zmizel ? Dějová linka si v podstatě jen tak bez zájmu plyne, absolutně neléčivě, neprojevuje ani náznak vynalézavosti či zápalu pro věc. A do toho Linda Rybová (jak příhodné jméno) jakožto Paní vod a pramenů a její pomocníci ... ovšem namísto něčeho užitečného vynalézají dětinské nesmysly. Nedomrlé 2* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem či tvorcovia nevideli normálnu vianočnú rozprávku, ale toto fiasko neobstojí ani len ako len obyčajná rozprávka na kanáloch so sledovanosťou 0,4% a nie rovno v prime time na štátnej stanici, ktorú si platíme. Ale smrdelo to už obsadením Kemku. Ja nechápem, kto píše k tomu scenáre, kto to režíruje, absolútne bez citu k rozprávkovosti, absolútne bez pochopenia toho, že točíme niečo na Vianoce, že by to malo byť výnimočné. Zhrabli obrovské peniaze a predhodili nám za to grcku. To je vyslovene pľuvanec do tváre daňových poplatníkov. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (10)

  • Jeden z nejpropracovanějších a nejnáročnějších kostýmů vznikl pro herečku Zuzanu Kanócz. Ta si ve filmu zahrála vévodkyni Henrietu (SONY_)
  • Do role princezny Hanky měla být původně obsazena herečka a baletka Valéria Frištik-Stašková, ta ale po čase oznámila, že je těhotná, a tak museli tvůrci najít náhradu, vlastně dvě náhrady, protože princezna Hanka se v pohádce objeví i jako malá. Podmínkou ale bylo, aby se sobě navzájem podobali. Kvůli koronaviru se casting musel udělat pouze online. Roli pak nakonec dostala Darija Pavlovičová a do role malé Hanky byla obsazena Stella Vidanová. (SONY_)
  • „Nikdy by mě nenapadlo, že by mě někdo chtěl na princeznu, spíš bych to tipla na čarodějnici nebo čertici, ale byla jsem nadšená,“ uvedla Darija Pavlovičová. (SONY_)

Reklama

Reklama