Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 395)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zcela zásadní otázka pokud jste film ještě neviděli. "Kdo z nich byl vlastně špicl?" Brutální, krvavý, syrový, cynicky humorný a šokující? Jak pro koho. Tarantino však na sebe řádně ve svém debutu upozornil a dal všem značně najevo, o čem že ty jeho filmy tak zhruba budou! Mě osobně však tato prvotina hodinu a půl trvající až na pár scén dokonale nudila, spíše konverzačka tak trochu na úkor nějaké povedenější akce..Ty tu vidíme jen asi ze tří flashbacků. I když samozřejmě nejsem žádný sadistický zvrhlík ani úchyl ani ten, co by se nějak vyžíval v různých tvrdých sprostých slovech (kdo je větší "KING" ), kterých zde zazní bezpočet, tak dynamická ručně natočená scéna bez střihu tančícího pana Blonďáka na hit od skupiny "Stealers Wheel-Stuck in the middle" byla vynikající a pamětihodná. K ní bych pak třeba ještě přidal tu s přidělováním barev k přezdívkám pro smluvenou akci - hlavně pan Růžový se tu zviditelnil. Takže panové Bílý (Harvey Keitel), Oranžový (Tim Roth), Blonďáku (Michael Madsen), Růžový (Steve Buscemi), Hnědý (Quentin Tarantino) a Modrý (Eddie Bunker) bylo mi potěšením, byli jste dobří, ale něco mi na VÁS přesto nesedělo:-) Možná proto mě film až tolik neuchvátil, spíš to byl z mé strany jen průměr.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Před nástupem Tarantina se točily buď velkorysé, akademicky precizní bijáky, jako byla série "Kmotr" nebo "Tenkrát na Západě", nebo levná a mizerná béčka, která se nedala brát vážně. Tarantino přinesl do kriminálního filmu novou energii, vulgaritu, zajímavé charaktery - jeho hrdinové jsou sbírkou nejrůznějších psychopatů a parchantů nejhoršího zrna - a především vrátil kriminálnímu filmu zábavnost a přitažlivost pro filmové fanoušky. Už v Tarantinově prvotině se objevují prvky typické pro jeho rukopis - střídání časových rovin, hláškovitost, násilí pojaté jako zábava a provokativně popkulturní směs hudebních motivů. Ve svých počátcích znamenal Tarantino výrazné oživení a jeho první filmy mám narozdíl od posledních kousků opravdu rád. Pokud můžu Gaunerům něco vytknout, tak až příliš krátkou stopáž - tahle gangsterka mohla být klidně o půl hodiny delší a divák se mohl seznámit i s osudy zbylých členů gangsterské partičky. Levný snímek, který bodoval díky výbornému obsazení a provokativnímu obsahu. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino je můj oblíbenej režisér ale tenhle film sem prostě nepochopil. Celej film mi přišel neuvěřitelně ukecanej, nudnej a v půlce filmu sem měl nutkání film vypnout a vykašlat se na to. Nakonec sem to sice dokoukal ale ještě teď nechápu vlastně proč. Celej příběh Gaunerů mi přišel prostě o ničem. Najdou se tam sice nějaká plusy ale víc jak tři hvězdičky tomu prostě nedám. A to je jedna hvězdička za to, že je to od Tarantina. Kill Bill nebo Pulp Fiction mi prostě přijde jako úplně jiná liga. Sorry Quentine. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenhle chlapík z videopůjčovny má vizi...má vizi, kterou pokaždé dokáže proměnit v tématický film, zakládající převážně na dialozích. Ne každému Tarantinův styl sedí, to je pochopitelné...ne každého baví sledovat dlouhosáhlé dialogy nebo moře krve. V tom je však ta krása...v tom je to kouzlo a genialita...a samozřejmě důraz na herecké výkony. Tim Roth ftw...80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na debut (a jako předehra k Pulp Fiction) to není špatné, je mi to hodně sympatické tou komorností, postupným objasňováním, co se při loupeži seběhlo, i záhadou, kdo zradil, a taky zábavnými dialogy, zajímavými herci a stopami Hongkongu v DNA (střelba obouruč, mexican stand-off...) Ale že by mě to - ve své době i s odstupem - sejmulo, se říct nedá. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (147)

  • Když pan Bílý (Harvey Keitel) vystupuje z nabouraného auta, můžeme si všimnout mikrofonu v odrazu bočního okénka. Podobně při útěku pana Růžového (Steve Buscemi) před třemi policisty je v odrazu na autech zřetelná kamera a v odrazu vitríny několik členů štábu. (imagoo)
  • Quentin Tarantino v roce 2009 prohlásil v rozhovoru pro BBC, že je na film pyšný, neboť se často objevuje v žebříčcích nejlepších "vloupaček". Přitom samotné vloupání ve filmu nenajdeme. (TommyLeeJape)
  • Během promítání filmu na mezinárodním filmovém festivalu v katalánském Sitgesu odešlo ze sálu patnáct lidí, mezi nimi také král hororu Wes Craven a mistr zvláštních efektů Rick Baker. Později se Rick s Quentinem Tarantinem osobně setkal a poskytl mu vysvětlení: „Odešel jsem, ale chci, abys to bral jako pochvalu. Oba se pohybujeme ve světě fantazie. Ty jsi tam neměl upíry a vlkodlaky jako já, ale opravdové násilí - a s tím se nedokážu srovnat.“ (SallyZen)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama