Reklama

Reklama

Host

Trailer 1

Obsahy(1)

Během koronavirové krize se šest kamarádů z nudy rozhodne zkusit přes videohovor vyvolávání duchů. Jedna z kamarádek má známou – médium, kterou do videohovoru přizve a s jejíž pomocí chtějí duchy vyvolat. Zpočátku jde o nevinnou zábavu, když si ale další z kamarádek vymyslí příběh o mrtvém kamarádovi, pozve tím nevědomky do našeho světa démona. Postupně se jednotlivým účastníkům videohovoru začínají dít podivné věci a skupina kamarádů si pomalu uvědomuje, že začíná jít o život. (MaaaR@)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (173)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Host se může zařadit do lehkého nadprůměru stylu found footage, od kterého jsem marně čekal podobný hit jako nedávný Unfriended Dark Web, ale na to, jaké je to béčko s nízkým rozpočtem, je film poměrně strhující a nečekaně kvalitní. Prvních 20 minut je to klasický rozjezd, kdy 5 ubulených pipin vyvolává duchy, ale postupem času se přitvrdí a v závěrečných 10 minutách to jede na plný plyn, duchové se vyřádí na každé ze zúčastněných a dojde i na trochu krve. Současně film nabízí asi 3 srdce zastavující lekačky, které jsou u found footage vždycky nepředvídatelné kvůli kvalitě obrazu, no tady to platí dvojnásob. Jak už jsem zmínil, právě na to, jak low budget film to je, je to prostě skvělé a proto jdu s hodnocením o hvězdu nahoru, protože FF je málo a tenhle 50 minutový, mrazivý, intenzivní horor si své fanoušky určitě najde. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po velmi, velmi dlouhé době povedený duchařský počin, u něhož jsem měl vážně docela nahnáno. Tvůrcům patří velká poklona, jelikož dokonale využili formát, současnou "COVID" situaci a cit pro vytříbené lekačky. Snímek Host také díky střízlivé stopáži velmi rychle uteče, takže zde ani není místo pro nějaké zbytečné dialogy. Tohle se zkrátka moc povedlo, pročež byste si tento hororový zářez rozhodně neměli nechat ujít. Skvělá práce! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Parta vymaštěných kravek vyvolá při videochatové seanci ducha zlého a se zlou se potáže. A dobře jim tak. Ale se zlou jsem se potázal i já, hodina mýho života v hajzlu a nic z toho, leda tak mizerná nálada a o něco víc zkažený oči. Ne že bych byl konzerva která nesnese modernu, naopak spousta moderny se mi líbí, třeba v architektuře, výtvarnu a sem tam i v kinematografii. Ale FF žánr není ten případ, už jenom kvůli idiotské kameře a epileptickému střihu. A v případě tohohle filmu mě navíc iritovala i rádoby cool forma a hlavně užvaněné a uječené ženské osazenstvo. Ne, nejsem misogyn, jsem misantrop. A s každým takovýmhle filmem větší. Aspoň si snad příště už pořádně rozmyslím, jestli si pouštět film určený náctiletým holčinám. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horor natočený v Lockdownu při koronavirové krizi víceméně za malý peníz, ale těží z toho absolutně maximum. Myslím, že Host je dnes, to co Blair Witch mohlo být před 21 lety. Film má okolo 50 minut a pojednává o šestici přátel, kteří se rozhodnou, že večer vykonají séance skrz Zoom ( pro nás Skype) a věřím, že tahle Found Footage forma zpracování nesedne každému a někoho odradí už od začátku, ale kdo přistoupí na danou hru, čeká ho intenzivní scary jízda, která vlastně nenechá ani diváka vydechnout. Tím, že je film tak krátký, tak přeskakuje povinnou hororovou nudnou 40 minutovku o seznamování skupiny lidí a jde okamžitě na věc a atmosféra je tak hustá, že někde v půlce jsem si musel jít zakouřit. Už dlouho či možná nikdy předtím jsem neměl tak hodně nepříjemné pocity z hororu, lekačky jsou učinné a strach se dostavuje vrchovatou měrou každou chvíli. Herečky hrají obstojně a velmi mě to zasáhlo. Člověk by řekl, že při 1565 zhlédnutých hororech se už bát nikdy nebude. Host nepočítám ani za film ( tedy herecké výkony, příběh, pointu neřeším), tohle by se totiž klidně mohlo stát. Tleskám tohle se povedlo. Jasný adept na Horor roku a nejlepší Found Footage vůbec. Příběh**, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál***, Atmosféra*****, Napětí*****. 8.5/10. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý nápad a spracovanie. Fungovalo to perfektne, človek sa bál v zásade stále, a na to aké mal film zjavne skromné podmienky vzniku dokázal byť aj vizuálne/formálne pomerne nápaditý. Príjemné osvieženie bolo, že úvodné zoznamovačky s postavami a expozícia boli osekané na úplné minimum, čiže sa išlo rovno na vec. Film tak do istej miery stavia na tom, že divák žáner už natoľko dobre pozná a je mu jasné o čo ide, že nie je potrebné takpovediac strácať čas formalitami. Resp. tie formality tam sú, ale len vo vyslovene nevyhnutnej miere. Do kina by na 56-minútový horor nikto určite nešiel, ale na streame sa práve takáto úspornosť môže ukázať ako správna cesta ako novú platformu využiť a nielen pri tomto žánri. Viem si predstaviť, že toto je len prvá alebo jedna z prvých vzoriek takéhoto vývoja či trendu, ktorý budem prekvapený ak sa neujme. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Mená postáv vo filme sú taktiež skutočné mená všetkých zúčastnených herečiek a hercov. (drake31)
  • Nápad na natočenie celovečerného filmu vznikol v momente, keď sa klip Roba Savagea, v ktorom nastraší svojich priateľov počas ZOOM video chatu, stal virálnym hitom na Internete. (drake31)
  • Keďže natáčanie prebiehalo počas lockdownu, herecký ansámbel sa musel spoľahnúť na seba samých od svetiel, kamery, zvuku, make-upu, či kaskadérskych kúskov. Herci sa taktiež zúčastnili virtuálneho workshopu v ktorom sa učili praktické hororové efekty ako napríklad: dvere, ktoré sa pohybujú samé od seba, alebo ako dosiahnuť, aby veci padali z políc. (drake31)

Reklama

Reklama