Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (240)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stává, že je dvojka lepší jedničky, ale tady to fakt platí. Není to sice nějaký zásadní rozdíl, přesto díky rozšířené bázi použitých charakterů přihazuje slušnou várku zábavy navíc. Saozřejmě hlavně pro děti :-) A Jim Carrey? Ten se v podstatě jako Eggman dokonale etabloval. 65% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Dvojka je kvalitativně naprosto srovnatelná s prvním dílem, byť využívá jiných silných stránek. Robotnikovi už kompletně z houbiček přeplo a Carrey předvadí naprosto famózní jízdu. A za to jsem strašně rád a musím mu trochu nadržovat, protože si Eggmanovo magorství užívám s ním. Barevná trojka je fajn, Superman ze Smallville je dost upozaděnej a kolík lidské štafety bohužel přebírá jeho choť a švagrová. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení se nekoná, jelikož jsme v podstatě dostali přesně to samé, co v roce 2020. Jistě, Sonic opět srší sympaticky střeleným humorem a solidní akcí, Jim Carrey si zjevně ulítlého padoucha velmi užívá a nové postavy jsou jaksepatří zajímavé, nicméně toto všechno rámuje velmi předvídatelný scénář a neuvěřitelně přepálená stopáž. Právě ta je asi největší slabinou snímku Sonic the Hedgehog 2, protože se zejména v druhé polovině odehrávají nedůležité a absolutně nezajímavé věci (scéna s falešnou svatbou aspiruje na největší WTF roku). Ve finále tedy znovu dostaneme krásně vypadající, avšak trestuhodně průměrnou jednohubku, na níž si za pár měsíců vzpomenou snad jen ti opravdu nejzarytější fanoušci původní slavné videohry. „Today's forecast calls for a 100% chance of adventure!“ ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Obavy či v kinosále bude veľa deti sa nenaplnili. Aj to že dvojky bývajú vždy slabšie. Ježko sonic to vyvrátil a miestami je fakt lepší ako ten z roku 2020, bolo to nie tak dávno ale spomínam naňho lebo vtedy sme boli s overenou kinopartiou tuším na premiére. Videohry som hral veľmi málo. Jim Carrey opäť skvelý výkon. Stopáž poriadne dlhá ale v dnešnej dobe sa do kina neoplatí na krátke filmy keď vidíme ceny jednotlivých listkov, fakt už stoja ako ceny jednej predplatnej streamovacej služby na mesiac. Keď jednotka nie je, tak toto musí byť v červených číslach. 5* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Druhého Sonica má na svědomí totožný tvůrčí tým, vrátili se také všichni herci včetně Jima Carreyho jako ústředního padoucha Doktora Robotnika. Carrey už před nějakou dobou ohlásil konec kariéry, a pokud bude Robotnik skutečně jeho poslední rolí, nemá se rozhodně za co stydět - Carrey si všechny svoje scény krade pro sebe a je tak šílený a hláškující, jak ho máme nejradši. Film je akčnější než první díl, má také o 20 minut delší stopáž (to je podle mě trochu na škodu) a celkově se jedná o velmi slušnou rodinnou podívanou. Vytknula bych ale ne úplně propracovaný scénář, kdy mi několik scén nedávalo logický smysl. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Při závěřečném souboji s Robotnikem (Jim Carrey) v jeho mecha robotovi autoři filmu propásli možnost dalšího easter eggu s odkazem na hry, a to, že každý „Boss Fight“ ve hře končil tím, že Sonic udeřil Robotnikův mech celkem 8x. Tady jím po odřezání hlavy a utrhnutí rukou proletěl 12x. (krtek6)
  • Robotnikovo malé oválné plavidlo je ikonickým dopravním prostředkem, jehož hojně využívá napříč všemi videohrami s ježkem Sonicem. (Ryuuhei)
  • Tomovo vyzvánění, které naruší běh svatebního obřadu, je originální melodií úrovně „Green Hill“ ze hry „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama