Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Coogan a Reilly mi k sobě pasovali jako dvojice Laurel a Hardy. To prostě sedělo a zapadalo do sebe naprosto skvěle :) Hořkosladký závěr jejich kariéry, plnění snů, stále pracovat na tom, v čem začli a užívat si život plnými doušky (i alkoholu) :) Byl pro mě i zajímavý pohled na dámy, které v určitých chvílích svým mužům byly po boku a dobové kostýmy a výprava - krásné :) Co mi vždy vytvořilo úsměv na tváři byli starší lidi, kteří je zažili v době své největší slávy a poté je viděly naživo :) To bylo moc hezky zahrané. Mě se film líbil, i když víte, že to bude vlastně smutné, a i přesto dokázali vykouzlit úsměv na rtech milionům lidí :) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherny zivotopisny film o jednej z najslavnejsich komickych dvojic na filmovom platne Stanovi Laurelovi a Oliverovi Hardym,ktori sa nezabudnutelne zapisali do dejin,herecky vyborne zvladnute,obcas to bolo vtipne,niekedy zase smutne,jednoducho zivotny pribeh dvoch muzov,ktory k sebe neoddelitelne patrili,mne sa to lubilo a ich grotesky dodnes milujem...:-) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne neuveriteľné akým spôsobom dokázali S. Coogan a John C. Reilly stvárniť Laurela a Hardyho. Myslím, že aj títo velikáni grotesky by im zatlieskali. Celým filmom sa tiahne veľmi príjemná melanchólia a smútok, ktorý však nebol smerom k divákovi nátlakový. Je síce pravda, že dejová linka mohla mať občas rýchlejšie tempo, ale v zásade som veľmi spokojný. Inak Stan po Ollieho smrti už nikdy nevystupoval a nikdy sa z Ollieho odchodu nespamätal. A až do svojej smrti ďalej pokračoval v písaní gagov a vtipných scénok pre nich oboch. Tomu poviem kamarátstvo ako hrom, až za hrob. Poučné a smutné zároveň. Nadpriemer. 75/100 ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Naprosto čistý a nádherný film o konci profesního života, této obávám se dnešní generaci zapomenuté filmové dvojici. Smutný film o nejzábavnějším duu v dějinách filmu. Smutný , ale místy i humorný. Jako sám život. Herecké výkony jsou brilantní. Opravdu nelze někdy rozpoznat rozdíl mezi skutečnou dvojicí Laurel a Hardy vs Coogan a Reeilly. Je však politováníhodné , že se v záplavě životopisných filmů bohužel dostane právě na povrch etapa tolik smutná. Konec kariéry. Ale chápu, že v anglofonních zemích je povědomí o Laurelu a Hardym mnohem silnější než u nás. I nám však odpoví na otázky o přátelství a souznění těchto velikánů. Mám je dnes mnohem raději a to i proto, že většinu jejich filmů znám. Má představa umocněná množstvím dokumentů prohloubí můj pocit. Moc pěkný film. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Sledujeme výsek zo života legendárnej komickej dvojice niekedy ku koncu ich kariéry. Stan Laurel a Oliver Hardy boli azda najväčšími hviezdami grotesky a bolo len otázkou času, kedy sa im bude venovať životopisný film. Snímok Jona S. Bairda je smutno-úsmevnou spomienkou na komikov, ktorá poteší dokonalými maskami, skvelými hereckými výkonmi ( obaja hlavní predstavitelia perfektne odpozorovali všetky grifi dvojice ) a pekným ľudským príbehom dvoch nerozlučných priateľov. 4+ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • John C. Reilly dostal na výběr, zda si pro roli Olivera Hardyho vezme teplý oblek, do kterého později nainstalovali trubičky na čerpání chladné vody, nebo přibere 100 kilogramů. Vybral si první možnost, protože ve svých předchozích filmech sice přibral, ale trvalo to tak dlouho, než se mu podařilo váhu následně shodit, a zařekl se, že už nikdy nic podobného neudělá kvůli náročnému procesu, který je potřeba k tomu, aby tolik shodil. (sator)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. října 2018 na londýnském filmovém festivalu BFI v Anglii. (Rominator)
  • Film se inspiroval knihou „Laurel & Hardy - The British Tours“ (česky „Laurel a Hardy: Britské turné“), kterou napsal A. J. Marriot. (Rominator)

Reklama

Reklama