Reklama

Reklama

Stroj času

  • Česko Cronos (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1536 alchymista Uberto Fulcanelli, skrývající se před inkvizicí v Mexiku, započal práci na zařízení, které mělo svému majiteli dopomoci k věčnému životu. To zařízení se jmenovalo Cronos. O čtyři století později nalezne starožitník Jesus Gris podivný přístroj ukrytý v starobylé sošce archanděla. Jesus kouzlu mechanického skarabea, jenž odměnou za lidkskou krev propůjčuje svému majiteli novou životní energii, záhy podléhá. Není však sám, kdo o existenci Cronosu ví...

Tímto filmem s pochybným českým názvem STROJ ČASU se na počátku devadesátých let zviditelnil dnes již kultovní mexický režisér Guillermo del Toro (BLADE 2, HELLBOY, Faunův LABYRINT), přičemž do hlavní role obsadil herce Frederica Luppiho. Ten se objevil i v Torových pozdějších filmech PRINC BEZ KRÁLOVSTVÍ a FAUNŮV LABYRINT. (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film o touze po nesmrtelnosti, lépe řečeno věčnosti. Objevuje se zde již del Torův rukopis, který rozvine v následujících filmech. Záliba v hmyzu se naplno projeví ve filmu Mimic, fantaskní svět plný nočních můr s dětskou hrdinkou ve Faunově labyrintu. Pití krve a krvavé scény vůbec jsou tématem Bladea 2... Stroj času v podobě brouka připomene L´Marchantovu kostku z Hellraisera. Také ona nakonec většině svých majitelů přinese nekonečnou rozkoš...v podobě pekla. Precizní práce s kamerou, cit pro výtvarné obrazy a detail však nedokážou vyvážit pomalé tempo filmu. Ron Perlman se svou ojedinělou vizáží dá vzpomenout na jeho herecké začátky - Boj o oheň a Jméno růže. A zde má neustálé problémy s nosem! V závěru filmu jsem si vzpomněl i na Re-Animátora.... Celkově za 3, jelikož i přes zajímavé nápady jedno podívání stačí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je ako archívne víno, čím je starší, tým je lepší. Čo sa réžie aj scenáru týka. Jeho staršie veci preto patria k tým slabším, pričom výnimkou nie je ani tento snímok. Netvrdím, sú tu aj svetlé momenty, ale film ako celok skôr nudí ako zaujme. Pritom námet ponúkal netušené možnosti - hodinky, ktoré predlžujú život avšak za cenu krvi to znie veľmi dobre. Škoda tak nevyužitého potenciálu. 55/100 ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Název je poněkud zavádějící , neboť onen pověstní cestovní stroj tu opravdu nehledejte. Je to jen zlatý talisman, který prodlužuje život, jenže ho má starý děda a jiný rozpadající se dědek ho chce za každou cenu, jenže první děda nemá chut se dělit. Zajímavé je jak je neustále s dědou jeho vnučka, která je strašně podobná "Cvrčkovi" Natálka s pokračování seriálu Arabela. Velice k popukání je gorila toho rozpadajícího se dědka, která vždy dostane ránu přímo do kokosu. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Je prekvapujúce, že z mizivého rozpočtu a neoriginálneho námetu sa dá spraviť pomocou režiséra a trefných hercov originálny, mierne artový psychologický horor, okorenený občasným humorom (scéna z krematória ma rozosmieva dodnes). Jediné, čo môžem Del Torovi vyčítať, je miestami až príliš pomalé tempo. Zato Federico Luppi sa mi prvýkrát výrazne vryl do pamäti. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Začalo to zajímavě, zajímavé to bylo v průběhu a zajímavě to i skončilo. To je tak, když za filmem stojí zajímavý scénář. Nicméně mi to přišlo strašně lacině udělané a kupodivu i dost špatně zrežírované, což bych u Del Tora vážně nečekal. Utraceného času sice nelituji, ale už jsem hodinu a půl života strávil i lépe. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Guillermo del Toro se ve filmu objeví spolu se svou ženou před domem Jesuse na začátku filmu, kdy venčí psa. (HellFire)
  • Přibližně ve 37. minuty je ve skle dveří na střeše vidět hlavu pracovníka štábu. (Terva)
  • Natáčelo se od 12. února do 8. dubna 1992. (BMW12)

Reklama

Reklama