Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Problémem filmu je neskutečně rutinní scénář, který jen málo těží z dobrého ústředního tématu (zmutovaní brouci, kteří jsou schopni napodobit lidský vzhled) a současně znemožňuje schopnému režisérovi del Torovi udělat z něj něco víc, než hororové béčko na sobotní večer. Já tedy jsem schopen se s tím smířit, zvlášť když na mne Mimic fungoval dobře (brouky nesnáším), ale kupa nízkých hodnocení okolo ukazuje, že ostatní by přecijenom to "něco víc" ocenili. Atmosféra v tunelech je místy velmi dobrá, kazí ji však vcelku časté zbytečné akční pasáže. Kdyby se víc hrálo na tu strašidelnost a kdyby závěr byl jiný, než v 95 procentech filmů z devadesátých let, bylo by to u mne za čtyři hvězdy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pohledné hororové béčko, kde není nouze o sliz, tmu a sem tam i nějakého  brouka.  Béčkový stín pak tahle třicetimilionová šance pro del Tora rozhodně nepřekračuje. Tmy je možná až příliš a spíš maskuje na takové téma omezený rozpočet než by vytvářela nějakou slušnou atmosféru a pohybující se brouci se moc nepovedli. Na druhou stranu latex a několikero poctivých mechanických efektů je fajnovou přípomínkou, s čím del Toro o pár let později bude vždycky rád pracovat a z "lidských" brouků šel strach. Snesitelné mírně nadprůměrné pokoukání. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film je síce nakrútený podľa literárnej predlohy, avšak výsledok pôsobí ako x-tá variácia na Votrelca a Votrelcov. A treba pridať aj to, že ide o jednu z najvydarenejších napodobenín, či už zámerných, alebo nie. Viac tu ide o atmosféru, ktorá sa vážne vydarila a stupňovanie napätia (druhá polovica je podstatne lepšia ako prvá), než o filozofovanie nad zapojením ľudstva do evolúcie, o ktoré sa scenár opiera len aby sa nepovedalo, že ide o béčko. Ale ono sa to povedalo a hovorí a osobne mi to vôbec neprekáža. Mimic je typ filmu, ktorý má spád a je vo svojom žánri zábavný, takže nie je problém sa k nemu po čase, v rámci správnej nálady, vrátiť. 70% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Torro umí určitě dobře točit fantasy a komiks filmy, ale horory asi nebudou jeho silnou stránkou. Spíš naopak. Myslím, že hlavně jeho vinou je slibný námět úplně rozmělněn do tuctového béčka. Po z celého filmu snad nejděsivějších úvodních titulkách přijde velké nic. cénář se pitomně a nevěrohodně snaží slepit osudy několika postav v jeden ucelený děj. Výsledkem je scénáristická křeč. A hororové scény nefungují jak by měly. To co nepokazí naivní kamera, dodělají absurdně naddimenzované zvukové efekty. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mimic není úplně špatný film, jen je velký rozdíl mezi poměrně slabým obsahem a docela povedenou formou. Rozmnožená přerostlá hmyzí havěť není úplně neotřelý námět, scénář je děravý a herci poněkud toporní. Scény z podzemí jsou ovšem strašidelné, brouci hnusní (zvlášť když se zrovna vydávají za lidi) a třeba scéna s tím malým klučinou, který chodí podzemím a ťukáním o koleje napodobuje zvuky švábů, je skutečně skvostná. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 22. září 1996 do 4. ledna 1997 v Torontu (Ontario, Kanada) a Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Film vznikal primárně jako 30ti minutový kraťas pod záštitou Miramaxu. Dalšími filmy, které měli být v rámci kampaně uvedeny, byly Impostor a Alien Love Triangle. (HellFire)
  • "Mimic" bola pôvodne krátka poviedka, ktorú napísalslávny autor sci-fi a fantasy poviedok Donald A. Wollheim. Príbeh bol prvýkrát publikovaný roku 1942 v zbierke poviedok "Astonishing Stories". Príbeh predstavuje špekulatívny pohľad na entomológiu a ukazuje, ako hmyz rástol a vyvíjal sa k životu po boku ľudstva. Film sa výrazne líši od poviedky tým, že predstavuje "mimické" bytosti ako monštruózne tvory, ktoré boli vytvorené pomocou ľahostajných a nezodpovedných vedeckých postupov a genetického inžinierstva. (Rorschach_SK)

Reklama

Reklama