Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oheň a led je animovaným filmem z dílny Ralpha Bakshiho (animovaný Pán prstenů) a jak už je u tohoto autora zvykem, zavede nás do krajin fantasy, které však tentokrát mají víc společného s legendárním barbarem Conanem než s roztomilými Hobity. Tento kultovní snímek se svým pojetím vymyká z řady animovaných filmů a stal se jednoznačně nejlepším dílem svého druhu. Za dobu své existence si přitáhl nespočet obdivovatelů a do dnes je velmi uznávaným dílem. (Filmhouse)

(více)

Recenze (86)

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Videl jsem to jako kluk a tehdy mne to naprosto uchvatilo...Pamatoval jsem si film jen matne a sehnal jsem si ho az ted...a opet mne uchvatil...cistokrevna brakova fantasy jak to ma byt. Presne jako knizky ktere jsem hltal cele mladi. Vyborna animace s propracovanym pohybem. Erotika a smrt v animacich je vzdycky PLUS :). Plochost pribehu mi je fuk, protoze tady zadne filosoficke a pribehove okecavani necekam a nejsem na nej ani zvedavy. 90% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Děsně brakové fantasy, které mě přesto jistým způsobem bavilo. Tvůrci se neobtěžovali cokoliv vysvětlovat, nesnažili se ani aby něco dávalo smysl a prostě diváka vhodí do války mezi "noname" hrdiny a dívejte, jak se mydlí. Hlavně nepřemýšlet! Nad polonahou princeznou běhající po ledovcích se pak už nemá smysl pozastavovat. :) Ale sledovalo se to dobře, to nelze popřít, nicméně uvítal bych větší míru brutality. Na to, že zde neustále někdo umírá, tak množství krve je minimální. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty zdejší docela slušná hodnocení! Takhle bezduchou plochárnu jsem už dlouho neviděl. A nemyslím si, že by ji mělo omlouvat to, že jde "jen" o nenáročnou animovanou fantasy. O postavách se zde dozvíme... NIC, NAPROSTÉ NIC... a proč taky, že? Co chtít vědět o figurkách, které přejdou ztrátu svých nejbližších nevzrušivým hmmm a řídí se jen a pouze první signální. Co stojí za zmínku je, jak si tvůrci pohráli (a zřejmě si přitom řádně pročistili "komíny" :-) při animaci princezny... a dále pár pěkných obrazových kompozic. Pokud to tady ovšem řada lidí hodnotí předně kvůli době vzniku a ojedinělosti filmu, vysvětluje se tím mnohé. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Bakshi se vykašlal na všechny psychedelie, artové kraviny a odpudivé rozanimované hrané vložky. Výsledkem je se zavřením očí slušně nakreslené heroic fantasy plné akce, kde na jedné straně je telekinetický čaroděj a armáda pralidí a na té druhé straně nanicovatý blonďatý hrdina za kterého veškerou práci odvede maskovaný válečník se sekyrou a princezna u které režisér sleduje jen její macatou prdel, ale jinak se o nich nic nedovíme. A k tomu pár monster. Je to béčkový, notně pitomý, ale i tak zatím nejsledovatelnější Bakshiho animák a v malé konkurenci animovaný film roku 1983. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že film je blbej jak pučtok a mě to vůbec nevadí. No, asi to bude tím, že mám rád fantasy (přiznávám). Takže to shrňme. Za prvé: hlavní výsadou filmu je jednoznačně animace, která je opravdu vydařená. Za druhé: scénář je prostě sword and sorcery, takže nečekejte žádné filozofování ale patos plný kýče, krve a svalnatých hrdinů. Za třetí: "zadek" princezny, ten mě hypnotizoval celou dobu sledování filmu. Sečteno a podtrženo, hezký tři hvězdy... I když za ten zadaek možná čtyři. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Související novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (více)

Reklama

Reklama