Reklama

Reklama

30 stříbrných

(seriál)
  • Španělsko 30 monedas (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kněz Vergara prchá před svou minulostí a nachází útočiště u Ďábla, který mu dá pokyn, aby našel poklad - jednu z 30 mincí, pro něž Jidáš zradil Ježíše Krista. Je čas se mu znovu postavit tváří v tvář, ale tentokrát je opravdu připraven... Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Otec Vergara (Eduard Fernández) je vymítač, boxer a bývalý vězeň, který je církví vyhoštěn do odlehlého španělského města, kde má působit jako kněz. Přestože touží zapomenout a být zapomenut, nepřátelé si jej brzy najdou. Začnou se dít podivné věci. Ambiciózní starosta města Paco (Miguel Ángel Silvestre) se společně s místní veterinářkou Elenou (Megan Montanerová) pokusí odhalit tajemství z Vergarovy minulosti. Všichni tři nakonec spojí své síly a ocitnou se v centru celosvětového spiknutí s cílem získat 30 stříbrných, které byly vyplaceny Jidáši Iškariotskému za to, že zradil Ježíše z Nazaretu. Mince jsou prokleté a mají nadpřirozenou moc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (76)

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý seriál s dobrým námětem. Sehnat 30 stříbrných a klika duchovních ovládne svět je dobrý nápad. Já jsem byl celkově spokojený. 2 hvězdy beru za pavoučí muže z 1. a 5. dílu. Tyto triky působí lacině a debaty typu, že jeden něco řekne a druhý se na to opět zeptá. To pak vypadá jak jihoamerická telenovela. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná a mizerně odvyprávěná fantasmagorie bohužel. Začne to sice poměrně dobře, mysteriózně hororovou epizodou a podivném creepy dítěti, které se narodí krávě (!) v jednom zapadlém historickém španělském městečku, ale v dalších epizodách se postupně začne ukazovat, že Álex de la Iglesia jednoduše nezná míru. Což v seriálovém formátu vadí ještě víc než u filmu, neboť sem toho na ploše osmi epizod stihl narvat opravdu hodně, včetně několika digitálních monster a islamistů v syrském Aleppu. Z hororového žánru se brzo uhne do přepáleného fantasy, které má sice fajnový námět o jakési biblicko vatikánské konspiraci, ale mnohem radši bych jej viděl zpracovaný seriózně a ne takhle odlehčeně / béčkově. Vizuálně ten seriál navíc mnohdy vypadá vyloženě hnusně, s přesvícenýma exteriérama a nevkusným CGI. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

klasický španělský horor se vším všudy.Atmosféra je fajn,postavy až na výjimky spíš nesympatické a velmi často se tu nedějí zrovna hezké věci a jako spíš starosvětský horor/thirller to většinu času celkem funguje.Mínusem je rozhodně to,že Španělé úplně neznají míru a tak se pouští do věcí které neumí,popřípadě na ně viditelně neměli finance.Řeč je primárně o monstrech,která se zde objevují.Jsou sice všehovšudy asi tři,ale jsou tak zoufale nepovedená,že zbytečně shazují jinak celkem povedený zbytek.Ta mytologie okolo třiceti střbrných,o tom,že je hledal už Hitler a třeba Napoleon vlastnil tři a proto se choval jak se choval není vůbec špatná a fungovala by i bez pochybného CGI...70% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tohle ja nikdy nepochopim, tak dobre mely monedas naslapnute, tak dobre to mel Iglesia rozbehnute, a ten zaver to vsechno dokonale pohrbil. Cim vice se blizil tenhle serial ke konci, tim vic se tenhle nepribeh jevil jako hloupost. Becko, je slaby odvar, a v poslednim dile, jsem od prvni minuty kroutila hlavou, a neverila, ze do konce teto ujetosti vydrzim. Dve hvezdy za napad a za prvotni dobry dojem, ktery se jevil jako fajn potencial. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Miestami zbytočne prekombinované. Najviac ma bavila prvá polovica, posledné série už akoby išli len na zotrvačnosť. Aj keď tu boli drsnejšie scény a bolo tu viac napätia, tak to kvôli zaužívanej rutine zapadlo len do šedivého priemeru. Na prípadnú druhú sériu asi nebudem mať chuť, uvidíme. 65/100 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama