Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry Cain je člen ochranky v obchodním domě. V něm se nedávno stala vražda, při které byla zabita jeho žena Claire. Harry se nemůže smířit se smrtí svojí ženy, je znechucen z vývoje vyšetřovaní policie, a tak začíná pátrat na vlastní pěst. Nejde mu na rozum kdo a proč by chtěl zastřelit jeho ženu. Vydává se vlastní cestou a přes svého kolegu a kamaráda si vypůjčuje videokazety se záznamem z kamerového systému z onoho osudného dne a sbírá informace. Den co den projíždí videokazety a fotí si tváře lidí, píše informace, až jednoho dne náhodou narazí v protějším domě na zvláštní rodinnou fotku. Po jejím důkladném prozkoumání zjistí, že byla focena před motorestem ve vzdáleném městečku, kde poznal svoji ženu Claire, ihned tam vydává v domnění že možná natrefil na horkou stopu. (Pishin)

(více)

Recenze (93)

POMO 

všechny recenze uživatele

Alternatívny thriller s pomalou, skúmavou réžiou a poskromnými dialógmi. Pre vnímavých divákov. Čistý, zranený a neškodný hrdina v podaní vovnútri emóciami vrejúceho Johna Turturra versus vyšší, krutý svet moci a bezprávia. Turturro s jeho herectvom je polovicou tohto filmu, tou druhou je Refnova unikátna optika. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

No jo, tak nejdřív jsem myslela, že mi něco uniklo a tudíž jsem nepochopila o co tady kráčí, ale jak tak koukám, nejsem v tom sama. Takže zbyla hromada otázek a žádná odpověď, proto nedoporučuji milovníkům detektivek, kteří očekávají na konci odhalení pachatele včetně motivu. Toho se v tomto filmu skutečně nedočkáte, takže nezbývá než zapojit fantazii a zkusit to domyslet za scénáristu. Proč vůbec Harry lezl do toho protějšího baráku? Kdo tam bydlel a "náhodou" ztratil ten negativ? Co to dělal ten vrah na kameře za divný pohyb rukou? Kdo byli ti divní chlápci v tom městě? Proč tu ženskou vůbec zastřelili? Kdyby někdo věděl odpověď na některou z uvedených otázek, nezapomeňte mě informovat. Ale jinak to byl fajn biják... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výborný Refnův americký film, připomínající mi svou dusivou, temnou a záhadnou atmosférou něco od Lynche, možná Lost Highway. A John Turturro je jako vždy naprosto vynikající. Napětí ve filmu je tak husté, že by se dalo krájet, a přitom jeho děj je poměrně chudý a tempo pomalé - z toho tedy vyplývá, že Refn je výjimečně dobrý režisér. Dlouho jsem se domníval, že zápletka bude typu "schizofrenie, rozdvojená osobnost", ale nakonec bylo všechno jinak. A scénář od Huberta Selbyho juniora mě inspiroval k chuti si od něho po dlouhé době něco znovu přečíst... Silné čtyři. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Fear X je dosti mělká a hloupá hra s divákem. Ano, říkám to jako Lynchův obdivovatel (mimochodem: v jeho dílech zdaleka nejde jen o hutnou atmosféru, psycho-můry a halucinace).----------- V případě tohoto filmu je zajímavé sledovat jisté ulpívání na povrchní formě a nahodilých akcidentech. Skutečná hlubina [tzn. strach, odcizení (dále nechť každý dosadí dle svého uvážení)] jaksi absentuje.------------ Ale možná soudím příliš příkře. Pozdější Refnovy práce vnímám jako zdařilejší. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Hodně hustá atmosféra, která podtrhuje scénář, který jako kdyby napsal sám David Lynch. Hrůza z jednotlivých vypjatých scén u mě vyvolala, to co měla. Díky slabšímu pomalému rozjezdu, který napovídal, že nejde o nic velkého, tak mě od poloviny až ke konci vše vyvedlo jasně z omylu. Kamera, která vytváří jednu z nejultimátnějších mistických představ filmů. Připadal jsem si jako kdybych se opravdu díval na film Lynche a né Nicolase Windinga Refna. Bravo ! Vypadá to, že Refn dokáže natočit i něco jiného než skvělá autentická životní dramata. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečné titulky doprovázejí záběry bezpečnostních kamer, které Harry Cain (John Turturro) sledoval. (vojacekr)

Reklama

Reklama