Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

monolog 

všechny recenze uživatele

upřímně řečeno, tenhle žánr mám docela rád. ale tenhle film ne. vlastně ani toho režiséra (kterej podle mě kromě slunce seno... nenatočil nic kloudnýho), vlastně ani hlavní hrdiny nemusím. a scénář se mi taky nelíbil. tak za co já vlastně ty dvě hvězdy chci dát? asi za to, že takhle utápět svou kariéru a peníze jsem už dlouho neviděl. Možná ještě Vít Olmer a Jaroslav Soukup jsou na tom podobně. ale víte vy co? jelikož nezávidím a jsem přející osoba, tak jim to všem přeju. ;) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jde svým způsobem o milník české kinematografie. Po vlažném přijetí v kinech Troška definitivně ztratil své umělecké ambice a začal agresivně šlapat do buranských komedií i perverzních pohádek. Rádoby producent Pomeje se zase dostal do tak velkých finančních problémů, že si zničil život. Rozmáchlá produkce nemohla zastínit hloupou předlohu. Jedna pecka za jedno kůzle a nemyslím to Pomejeho. ()

Reklama

AlchENEMY 

všechny recenze uživatele

Nevím co se komu na tomhle filmu nelíbí. Jsem toho názoru, že i když je to trochu kopírka, je to super český drama. Rozhodně je to napínavý a tajemný a o atmosféru zde není nouze. Možná, že to ůsobí kýčovitě, protože tam hrají češi, od kterých se tohle prostě nečeká a takovejhle žánr k nim nesedí, ale když se od toho člověk odprostí. Navíc je zde super ztvárnění zlého a hodného bratra, andělská tvář a tajemn zloun. Na to, že je to českej film, se velice povedl a řadím ho k těm lepším :) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak na to se nechtějí lidé koukat, Jirko? To NECHÁPU! Takových peněz, snahy a ,,dějových" peripetií, aby mohlo dojít na plátně ku spáření nehezkých lidí, jednoho mešuge neherce a jedné Holomkové - a ti tupí knedlíci z toho nesedli na své vyžrané, slovanské prdele! Hvězdinku zasílám za to, že se jedná o interiérově i kostýmně hezky zabalené pomeje. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

I navzdory plytkému a absurdně naivnímu ději mám tento snímek velice rád. Po vizuální stránce zde není co vytknout - film má dobrou kameru, zásluhou čehož skvěle vyniká velkolepá výprava, hezké lokace nebo krásné kostýmy. Dále Andělská tvář disponuje úchvatnou hudbou. Kladně bych ohodnotil také herecké výkony - pro Kuklovou mám jako pro herečku slabost a to, že nehraje zrovna na Oscara mi nevadí (rozhodně není takové poleno jako afektovaná Morávková), dále Filip Blažek (jeho hlas byl nesmírně uklidňující a příjemný) nebo Vašut v roli právníka. Kupodivu mi ani nijak extra nevadil Jirka Pomeje, i když bych uvítal, kdyby jeho role připadla Blažkovi, a ten by ztvárnil dvojroli, jak se původně plánovalo. No, nevadí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Jiří Pomeje požádal autorku prvního knižního dílu Hanu Marii Körnerovou o vytvoření pokračování. Spisovatelka tak učinila, ovšem filmového pokračování se kniha „Andělská tvář 2“ zatím nedočkala. (fiLLthe3DD)
  • Jaroslav Brabec získal Českého lva za Kameru. (M.B)
  • Emília Vášáryová sice ovládá češtinu, avšak se slovenským akcentem, který byl pro tento film nevhodný. Proto její postavu při postsynchronech nadabovala Dana Syslová. (funhouse)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama