Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Tudy cesta nepovede k úspěchu nepovede... Mysteriozní je to málo, akční ještě méně a horor jen náznaky. Ledger se snaží, výprava a exteriéry jsou výborné, ale podle mě stejně nejvíc film doplácí na slabou předlohu umocněnou bídným scénářem. Jak říkám pořád, z hovna bič neupleteš. Nejhorší je, že se film tváří hrozně seriózně - jen si všimněte důležitých a odvěkých problémů spojených s náboženstvím (potažmo vírou) či hledání smyslu života a poslání. Jo a hříchojed (český dabing) je taky krásné slovo :-). Slabé 2*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý kněz, který opustil církev, se ujímá série nevysvětlitelných vražd. Postupně zjišťuje, že po celá staletí existoval v církvi prastarý tajemný Řád, jehož klíčovou postavou je jakýsi Pojídač hříchů. Ten je však nyní přesycen Zlem a dychtí po smrti. Kdo ale pozře jeho hříchy, aby mu poskytl klid a kdo bude pokračovat v jeho stopách? Poté, co kněz odhalí odpověď na tyto otázky, musí bojovat o spasení vlastní duše i o záchranu ženy, kterou miluje. Zpočátku to vypadalo velice slibně. Heath Ledger předvádí zmatený herecký výkon a Shannyn Sossamon zaujme spíš vzhledově než herecky. Výsledek je naprosto banální, lépe řečeno naprosto stupidní. 40% ()

Reklama

cashplouch 

všechny recenze uživatele

Jestliže připustíme, že tento film během úvodních 5 minut alespoň naznačuje rozvíjení nějakého příběhu, tak ten se po 15 minutách strávených v Římě potichu a nadobro vytratí. Následuje sled všemožných scén, řazených za sebou stylem "jak se mi to zrovna hodí". Možná je to mysteriózní, ale není to napínavé, není to zajímavé a vůbec - je to jedna obrovská nuda. Nejvíc je mi líto těch herců, protože pronášet na kameru takové nesmysly chce velkou odvahu, a to i v případě, že režisér je váš kámoš. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby filmů s podobnou tématikou nebylo tolik, byl by to mnohem zajímavější film. Ale v tom nepřeberném množství snímků o kněžích a temných zákoutích církve je tolik, že The Order spolehlivě zapadne. Výprava je sice velmi pěkná, zejména interiéry, ale postavy (snad až na uchlastaného kněze Tomáše) jsou tragické a k uzoufání. Druhá polovina není vysloveně špatná, ale přes tu první jsem se prokousávala velice těžko. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce áčkové podívané je to málo rafinované a bez uměleckých ambicí, pro příznivce béček pro změnu málo atraktivní, v podstatě nudné a s prapodivným námětem. Brian Helgeland se nicméně problematický scénář snažil zpracovat v rámci možností důstojně a tak bych filmu atmosféru neupíral. Celkový dojem: 35 %. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • DVD obsahuje vystřiženou scénu, kde Thomas vládne planoucím mečem, což je biblický odkaz - když jsou Adam a Eva vyhnáni z Ráje, Bůh umístí před jeho bránu anděla (některé prameny tvrdí, že je to archanděl Uriel) s planoucím mečem, který má hlídat, aby se sem nedostal nikdo, kdo toho není hoden. Thomas tak vidí sám sebe jako strážce Ráje. (HappySmile)
  • Světová premiéra filmu měla být původně už 17. ledna 2002. Vydání bylo odloženo kvůli speciálním efektům, které se musely celé přepracovat, protože někdy vypadaly značně směšně. Hříchy, které po smrti vystupovaly z těl, totiž vypadaly jako kalamari. (HappySmile)

Reklama

Reklama