Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film bojových umení zobrazuje vzťah legendárneho hrdinu a majstra bojových umení Wong Fei-Hunga (1847-1924) proti cudzokrajným silám (Angličanom, Francúzom a Američanom), ktorí plienili Čínu. Keď sa Aunt Yee vracia späť z Ameriky úplne prispôsobená Západu, Wong Fei-Hung sa ujme role jej ochrancu. Ukáže sa to byť veľmi ťažké, keď sa jeho škola bojových umení a miestna domobrana zapletú do zúrivých bojov proti zahraničným a a miestnym úradom. Násilie sa zosilňuje, a dokonca aj Aunt Yee má pochybnosti k novému západnému štýlu. Veď je možne bojovať s Kung Fu proti zbraniam? (genetique)

(více)

Recenze (93)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čím chce být Tenkrát v Číně? Dobovou freskou s asijskou dávkou komediálnosti a i jen tak mimochodem akčním příběhem jednoho mistra bojových umění? Pulzování mezi těmito dvěma póly mi dělalo docela problém, i když to není nic nového. Dobývání Číny západními obchodními společnostmi je určitě zajímavé téma, ale raději bych viděl Jet-Liho se všemi svými bojovými prvky z jeho tehdejších HG filmů. Toho jsem se dočkal až v poslední třetině, kde to všichni přítomní rozbalí ve velkém a divák může jen tiše sledovat a doufat, že jednou bude umět aspoň zlomek jejich schopností. Jak koukám na zdejší hodnocení, přijde mi, že lidé hodně dávají jen na závěr (žebříky, loď) a zapomínají na předešlých 100 minut filmu, v kterých se toho moc nestalo (snad jedině ukázka nějaké speciální asijské textilie, která schne rychlostí světla:)) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nechapem ako sa tomu, napriek zmatenemu rozpravaniu a dost nezaujimavemu deju, podarilo vybudovat ten pocit osudovosti a dejovej epiky. Hlavne vsak je, ze tam je obrovska hronada akcie (velmi casto skvelej), vizual sa tiez velmi vydaril a remeselne je to miestami na urovni Hollywoodskej velkoprodukcie. Aj napriek rozpakom som si to dost uzil, ale pokracovania vidiet nepotrebujem. Jet Li prekvapivo v pohode aj herecky, nie iba atleticky. Takze miestami trochu nuda a casto pocit, ze pozeram velku nesmrtelnu klasiku. 8/10 ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

tady jsem dlouho váhal mezi čtyřma a pěti hvězdama - ovšem musím říct, že jakmile se film rozjede, tak už se jen vezete na vlně dlouhých soubojů, decentního humoru, na kung-fu film nečekaně syrových scén a hlavně spousty momentů, které vám utkví v hlavě na hodně dlouho (souboj v dešti, žebříková scéna, pokus o znásilnění, cvičení na pláži při západu slunce, zabití padouškého mr. Jacksona). Za zmínku také stojí hudba, která v určitých momentech opravdu dost vyniká a jedná se snad o první kung-fu film, ve kterém jsem si hudby vůbec všiml:) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Akční historická komedie staví svou vlasteneckou zápletku na mocenském pronikání západních hodnot do tradiční čínské kultury a teritorií, jenže to u zahraničního publika tolik nerezonuje. Příběhovými scénami jsem se tedy víceméně prozíval, aby mou pozornost vždy strhly výborné (drátové) bitky Jeta Li, zejména ta legendární závěrečná se žebříky. [Napoprvé jsem hodnotil za 4* asi právě kvůli ní.] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zatím mě nejvíc dostal druhý díl, který jsem viděl vlastně jako první. Ty souboje mi tam přišly nejlepší. Jenže tady je ta scéna se žebříky a ta se zdá skoro neuvěřitelná. Tohle jsou scény, pro které se chcete na hongkongské filmy dívat. Jet Li je zde naprosto úchvatný, ale i tak mi přijde film moc roztahaný. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Jet Li rozprával počas natáčania mandarínsky, v post-produkcii bol nadabovaný do kantončiny. (m.a.t.o.)
  • Wong Fei-hung praktizoval hung-gar kung-fu, zatiaľ čo Jet Li vo filme predváza väčšinou metódu "dlhých pästí" a tai-chi. (m.a.t.o.)
  • Zaradené medzi "1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než zomriete", ktoré zostavil Steven Schneider. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama