Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (265)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Příznivci vánoční romantiky museli na tento projekt dlouho čekat. Natáčení během první pandemické zimy provázela řada komplikací a kvůli covidu se odložila i premiéra plánovaná už na loňské Vánoce. Snímek je tedy konečně v kinech, i když milovníci výstřednosti a hysterie, typických vlastností filmů Ireny Pavláskové, přijdou zkrátka. Autorka si totiž vystačila s početnou sestavou herců a hereček, jimž dala dostatek prostoru k exhibici. A to je (víceméně) ku prospěchu věci. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"To jsme tedy ještě nezažili na Štědrý den..." Rvačka v tramvaji, napadení v kostele, vyznání kněze z dávné lásky k ženě a spoustu další málo pravděpodobných situací o jednom Štědrém dnu? Tento film Ireny Pavláskové s hodně překombinovaným scénářem snad stojí za to vidět jen kvůli pár krásným hercům, ač mnohdy nemají  moc co hrát. U Karla Rodena přitom účast ani nepřekvapuje, protože on už v poslední době hraje i v méně kvalitních filmech. Jen svůj standard pak předvedli Jiřina Bohdalová či komické duo Kaiser s Lábusem. Trošku člověka jinak překvapí, že si zde epizodní roličku (u tabletu) střihl Pierre Richard. Možná moc ani netušil, v jakém filmu se objeví. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane pár fórov vyšlo parádne a nebolo ich úplne málo. Na strane druhej vianočnú atmosféru skoro vôbec necítiť, všetci sú na Štedrý deň na verejnom klzisku, namiesto rodiny sa zase riešia podvody a neúspešné vzťahy. Nakoniec to nedospeje k ničomu jasnému ani sladkému, ale pozitívne a na rok 2022 prekvapujúce, sneh sa tu netopil, pretože všetci mali normálnu telesnú teplotu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bohdalové táhne na sto, ale vůbec to není znát. Hynek Čermák je sympaťák v každé poloze hraní. Netypický Roden, který potěšil oko zkušeného diváka. Nostalgická snaha připomenout dávné výstupy Lábuse a Kaisera. A tím končím. Přitom je dál ve filmu asi tucet dalších hvězd, které nemají co hrát. Pak zástup dalších méně známých nebo neznámých herců, kteří buď prostor nedostanou a nebo je jejich prostor jalový. Ale díky troše trefování se do současných politiků, kteří mohou být možná hodní, ale totální mimoni a nebo nenažraná prasata (pardon, svině), jsem film vzal jako takové neškodné, lehce zapomenutelné dílko s nulovou snahou zapsat se do dějin. Jo a Pierre Richard. Sakra. Na toho bych nerad zapomenul a fotka s Bohdalovou mi dlouhé minuty pěkně hlodala. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Strasny blití, chapu, ze nasi herci potrebuji zrat, ale za tohle... paní IP uz mel davno nekdo rict, ze se ma dat treba na podnikani v jinem oboru a neplytvat zbytecne energii na "umeni". Roden, Bohdalova, Richard, pro ne to bylo nedustojne predstaveni, Kaiser s Labusem si zase po letech zablbnuli.. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • Televizní premiéru na kanále ČT1 sledovalo téměř 1,5 milionu diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • V kapele Roberta (Filip František Červenka) hraje na kytaru a zpívá Michal Skořepa, český zpěvák, skladatel, hudebník, producent a výtvarník, jenž se proslavil jako frontman rockové kapely Stroy a také svým autorským projektem Pan Lynx. (rublik05)

Reklama

Reklama