Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Naprosto směšná fraška. Vystajlované postavičky běhají po place a pronášejí srdcervoucí projevy. Přes počáteční naději se příběh zcela rozmělní do monologů a dlouhých záběrů. Záverečná bitva jen posílila mé znechucení. Fuj. 40% a nevím za co. V paměti mám jen tu brilantní scénu z Centuriona, kde v lese rozsekali celou legii. Srovnám s tímto a je to jasné. Centurion o parník lepší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netflix opäť raz pozitívne prekvapil zaujímavým historickým seriálom. Najviac bavila samozrejme dejová linka vnútorne rozpolteného Arminia, len škoda, že sa tu nešlo do jeho trpkého konca. Ale chápem, jednalo sa len o tú bitku. Nuž, nič nie je horšie ako spupnosť a absencia zdravého sedliackeho rozumu. A to neplatí iba vo vojenskej stratégii. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi hodně dlouho než jsem Barbary konečně dosledovala. Začátek mi přišel hodně nudný a hlavně plytký. Napotřetí jsem to už konečně sjela do konce a byla jsem vlastně mile překvapena. Hlavní postavy jsou buď sympatické nebo na druhé straně ( otec nevěsty) těžce odpornězrádcovské, nicméně je to tak nějak moc přímočaře jednostranné. Pro znalé diváky všech možných historických filmů s touto tematikou to dle mého bude patřit k té slabší větévce ovšem úplně bych tento seroš nezavrhla. Za mě 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TŘI ŘÍMSKÉ LEGIE POSTUPUJÍ GERMÁNIÍ. NEJVĚTŠÍ ARMÁDA SVĚTA SE SETKÁ S MNOHA ROZZUŘENÝMI KMENY. ŘÍMANÉ JE NAZÝVAJÍ BARBARY. JEJICH STŘET NAVŽDY ZMĚNÍ CHOD DĚJIN...“ /// Barbarům jsem nějak nemohl přijít na chuť. Jakoby nebylo co vypravovat. Moc se neserou s vykreslováním charakterů postav. Jde o to, ukázat Římany jako ty zlý, nebát se krve (ovšem nečekejte žádný orgie) a překvapit zvratem… (kterej se vlastně očekával). Tak snad to všechno vyváží závěrečná slibovaná bitva…(si říkám…), kvůli který je tohle všechno okolo. Nijak mě neoslovil ani casting. Až teda na tu blondcku – její role je fajn! Taky mě sere, že hlavní roli nehraje odvaha (no trochu jo, ale…), nýbrž zrada. Bitva má asi dvacet minut a tak nějak zapadá do tohodle průměru. Barbaři nejsou ani řežbou, ani špinavým návratem do středověku. Vidět se dají…a to je asi tak všechno. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Slyšel jsem, jak císař řval „Vare, Vare, rede mihi legiones meas!“. 3.) Miluju zrady, nesnáším zrádce. 4.) Thx za titule „Kateřina Gabrielová“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Seriál, který docela odsýpá a jenž není pouze o střetu v proslulém Teutoburském lese, ale spíše o vykreslení života proslulého německého hrdiny Arminiuse. Plus je zde, že se autoři snaží být v rámci možností historicky věrní (samozřejmě s přimhouřením jednoho vypíchnutého oka). Římané zde mluví římsky a Němci německy. Několik postav je černobílých, ale převážně vykreslení Němců a Římanů nepůsobí tak jednostranně, jak jsem si původně představoval. Možná by tomu spíše slušela polodokumentární, než čistě hraná verze, ale to jest můj subjektivní pohled. Přesto zvedám mírně palec nahoru a očekávám, že do pár let tu bude druhá série, která prohloubí nastolená dramata. Přece jen Arminiusovi zbývá ještě !POZOR MOŽNÝ SPOILER! dlouhých 12 let života. !KONEC SPOILERU! 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama