Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to takové prazvláštní, když v celém filmu není ani jedna jediná postava, která by mě svým chováním uklidňovala. Všichni se tu chovají tak, jak jsem nechtěl aby se chovali... :-) Jediný opravdu kladný bod je Jiří Langmajer, který vystoupil (nebo byl vystoupen) ze škatulky bezchybných frajerů a zvládl to naprosto perfektně. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Do tej štvrtej hviezdy tu čosi chýbalo, ale ja osobne som sa pri tomto snímku bavil. Pretože je to snímok civilný s príjemnou atmosférou a aj hereckým obsadením. Navyše musím vyzdvihnúť skvelú hereckú show v podaní mojej obľúbenej Zuzky Kronerovej. To, že tu bolo množstvo klišé, ok, ale zas k takémuto žánru to jednoducho patrí. Podstatné je, že som sa pri filme necítil trápne a ozaj som si oddýchol. 65 % ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V roce 2020 šel do kin film Chlap na střídačku Chlap na střídačku (2020) | Recenze - Uživatelské | ČSFD.cz (csfd.cz) bylo to o chlápkovi co měl dvě ženské ony to zjistili a místo, aby se s nim rozvedly tak si ho půjčovaly. Hrál tam taky Langmajer a Chýlková  tohle je v podstatě jeho kopírka jen s úpravama. Chlápek jde do důchodu manželka se na něho těší akorát on měl i bokovku kdy spal i s jinou. Ta jiná ho chce pro sebe tak jde za ním udělá scénu a on chytí mrtvici pak už jen leží a nemluví a to je celý film. Na komedii to není vůbec vtipné pokud Vám teda nepřijde vtipné koukat na zhuleného Langmajera a na konci na zhuleného Bartošku.  Hřebíčková opět zbytečná tahle holka má buď příšerného agenta co jí vybírá filmy kde hraje nebo příšerný vkus přitom herečka to nebude asi špatná. Ani to nemá pointu jelikož zjistíme, že všichni chlapi jsou svině což je pěkné, ale v čem jsou tady ty ženské lepší , když ty dvě věděly navzájem, že její starý spí s jinou a nevadilo jim to do takové míry, že to kryly a věděla to i její matka a ani té to nevadilo . Holka napíše seminárku jak je její děda úžasný a zakončí to větou všichni chlapi jsou svině a nevěrní opravdu to někoho z té školy zajímá, že její děda spal s jinou a neřekl jí to hlavně, že mluví o tom, že tam nesmí být žádná vata. 20 procent jsem rád, že mě kino tehdy nevyšlo bych litoval peněz. ()

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Bartoška v české kultuře dostal pozici naprosto dokonalého muže, který je Zbožňovaný. Možná to vedlo filmaře k vytvoření tohoto snímku, který se ale ne zcela zdařil. Film totiž klopýtá od samotného námětu, přes scénář, až po samotný rytmus filmu. Přes dobré výkony herců je film nezajímavý, průměrný a takový o ničem, což bohužel u Kolečka není překvapení. ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je prostě moc slepých míst podle mě. Nějaké ty "písničkové" části, celé scény, některé postavy (jako kamarádka od babičky) by se prostě s klidem daly dát do prdele a alespoň by to nějak zhustilo některé ty lepší části. Málo situací, divná konstrukce scén, místy divně rozostřená kamera a vše místy až moc doslovně zalité sluncem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama