Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Riskantní dolování poutavých vzpomínek "zvířecího" Anthonyho Hopkinse ze soužití s gorilí tlupou v Africe tvoří jen menší část po právu zapomenut(eln)ého snímku. Jejich environmentální agitka (a postesk) je sice vyřčená naplno, avšak ještě přirozeně. Oproti tomu otočení životních priorit mladého ambiciózního psychiatra Cuby Goodinga, ve vězeňském blázinci konfrontovaného se špinavou realitou, proběhne nevěrohodně, klišovitě a úsměvně pateticky (viz pitomoučká scéna "vítězství nad systémem" s esovou kartou na vycházky). ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých snímků. Nemám sice moc rád takovéto filmy. Raději dám přednost komedii, akčnímu snímečku, nebo fantasy a sci-fi. Ale tento film patří mezi filmy na které se dá podívat, hlavně také díky skvělému hereckému obsazení. Nejsem filmový kritik a nejsem ani fanatik, který musí každou novinku ihned vidět v kině pomalu jako premiéru. Jsem jen divák, který se rád podívá na pěkný film. Takže mé názory berte jako pozvání ke zhlédnutí dobrého a kvalitního filmu aspoň z mého pohledu. Doporučuji. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $34,105,207Tržby Celosvetovo $34,252,766║ V niektorých momentoch dosť silná až výstižná dráma zasahujúca do podstaty ľudstva a hlavne jeho umelého žitia, zbytočného utláčania a bezútišného plienenia. /75%/ ()

subic 

všechny recenze uživatele

Instinkt je pěkný film částečně z prostředí psycho-kriminálu a z africké džungle, kde žijí horské gorily. Jenže zabije ho jeho rozvleklost skoro celé první 3/4, teprve potom se dozvíme to zásadní a děj nabere trochu obrátky. Po skvělých Gorilách v mlze (1988) je to teprve druhý film, co si tak vybavuju, o životě a záchraně horských goril. 55% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o jakousi syntézu dvou příběhů, které by se daly natočit i zvlášť - pobyt v nápravném zařízení versus život v přírodě, ale Hopkins i Gooding mi do svých rolí seděli a i přes delší stopáž jsem neměl nutkání film nedokoukat. Vraždění goril bylo docela silné kafe, pro milovníky zvířat nedoporučuji. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)
  • V roce 2000 film vyhrál cenu Genesis Award v kategorii "Hraný film". (PußyMagnet)

Reklama

Reklama