Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

bassator 

všechny recenze uživatele

Nevím co tím chtěl David Lynch říci a obávám se, že se tu nenajde nikdo kdo by mi to pověděl... Za tu absurditu které se musíte smát, za ty dialogy které nenavazují jeden na druhý, za (naštěstí) takovou délku filmu a za to, že člověk uviděl něco co nikdy asi neviděl (a možná ani neuvidí) se musím přiklonit k neutrálnímu hodnocení... - 50% ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

David Lynch odvádí pozornost absurdními dialogy a úchylnými monology, o jejichž smyslu můžeme spekulovat, jisté je jen to, že jsou matoucí a DIVNÉ. Je zřejmé, že se děje něco moc špatného a to naše králíky vyvádí pěkně z míry. Začínám věřit, že David Lynch umí uvádět do hypnotického stavu přes vaši obrazovku. Konec mi vyrazil dech a zatemnil zrak - zážitek jako prase, ze kterého mi hučelo v hlavě. Zjevení démona (nebo co to je) je i v porovnání s Lynchovými mysticky - hororovými scénami na totální špičce (na špičce je ehmmm tvl toho je- tak třeba trpaslík twin peaks, bezďák v Mullholand drive, nahrávka na kazetě Lost Higway) . Nejlepší krátkometrážní Lynch. Stejně doufám, že Lynch natočí další perfektní celovečerní snímek pro "normální kino". Silencio ()

Reklama

Elrond88 

všechny recenze uživatele

80%, sliny po tričku, pocit rozházeného harampádí v hlavě, pískání a hučení v uších, strach z králíků, mžitky před očima a zvláštní silný dojem, který na mě zanechal tenhle... film? já se tak ovšem cítil jen něco málo přes 50 minut... ale tuším, že Lynch takhle myslí, uvažuje a představuje si okolní svět celý život... opět se při jeho filmu utvrzuji, že genialita a šílenství si jsou tuze blízko! ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Položme si otázku čo sú vlastne Rabbits? Mysteriózny sitcom ? , kraťas , ktorý sa ani neberie vážne? ,pohľad do sekvencie Lynchovho podvedomia? Filmy Davida Lyncha sú proste iné a to sa mi na nich páči .Toto ale ide vážne mimo mňa ... Lynch je uznávaný režisér,ako u širokej verejnosti tak aj u mňa.Prečo si teda kaziť jeho režisérsku filmografiu takýmito bludmi ?! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pri Rabbits prvý raz váham, či dať vôbec nejaké hodnotenie. 8 epizód zo života rodinky králikov natočených tak, že každá je točená bez jediného strihu v jednom prostredí. Na pozadí počuť temné dunenie a občas vlakovú sirénu. Lynch vytvára mimoriadne zneisťujúcu atmosféru i podivnými dialógmi, ktoré sú poriadne "od veci" . Každý králik totiž tliape o svojom, i keď časom divák zistí, že si vlastne odpovedajú na otázky, ktoré boli v pár replikách dozadu. A úplne najväčšia haluz je divácky smiech v štýle amerických sitcomov. Žeby Lynch chcel poukázať na zbytočnosť týchto dielok ? Neviem nesedí mi to naňho. Dávam 9/10 ale berte s rezervou, lebo toto je dosť ťažko stráviteľný experiment. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Psychologové na Univerzitě Britské Kolumbie používají Rabbits jako spouštěč existenciální krize u jejich výzkumných subjektů. (Mitin)
  • Celý film je snímaný statickou kamerou, okrem jedného záberu na zvoniaci telefón. (ČSFD)

Reklama

Reklama